europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Dezvoltați-vă competențele prin intermediul voluntariatului

Voluntariatul vă poate oferi experiențe satisfăcătoare, dar și oportunități de dezvoltare a competențelor. Europass vă poate sprijini în planificarea și înregistrarea experiențelor dumneavoastră de voluntariat.

Vă ajută să vă fixați un obiectiv pentru a găsi oferta adecvată, prin intermediul instrumentului Interesele mele, care include o listă a țărilor în care v-ar interesa să faceți voluntariat, precum și temele relevante pentru dumneavoastră. De asemenea, puteți ține o evidență a tuturor experiențelor de voluntariat în profilul dumneavoastră Europass.

Puteți alege să faceți voluntariat în sprijinul oricăreia din cauzele importante pentru dumneavoastră, fie în propria țară, fie în străinătate, cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă. Devenind voluntar, puteți să aveți un impact pozitiv asupra societății, să întâlniți oameni noi și să vă dezvoltați competențe-cheie, cum ar fi soluționarea de probleme, munca în echipă și comunicarea eficientă. Voluntariatul în străinătate vă oferă, de asemenea, șansa de a învăța alte limbi, de a dobândi o nouă perspectivă și de a intra în contact cu alte culturi.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Pregătiți-vă pentru voluntariat

De îndată ce găsiți oportunitatea de voluntariat potrivită pentru dumneavoastră, Europass vă poate ajuta să vă pregătiți cererea.

Vă puteți partaja profilul Europass direct cu organizațiile de voluntariat pentru a le spune mai multe despre dumneavoastră și despre competențele pe care le dețineți.

Pe site-ul Europass vă puteți pregăti gratuit CV-ul și o scrisoare de intenție personalizată.

Țineți evidența tuturor competențelor noi

Întrucât cererea este doar începutul, Europass vă oferă posibilitatea de a păstra, în profilul dumneavoastră, evidența tuturor competențelor și experiențelor noi dobândite în timpul voluntariatului.

Puteți adăuga noi secțiuni pentru a vă înregistra experiența de voluntariat. Includeți detalii despre lucrurile noi pe care le-ați învățat, despre rolul care v-a revenit și despre organizația în cadrul căreia ați activat. Anexați fotografii, certificate și alte documente, astfel încât toate informațiile privind experiența dumneavoastră de voluntariat și competențele obținute să fie salvate într-un singur loc pentru a le folosi ca referință ulterior.