Encontrar um emprego

Encontrar o emprego certo para si entre milhares de oportunidades disponíveis por toda a Europa. Os resultados da pesquisa são fornecidos pelo EURES - o Portal Europeu da Mobilidade Profissional.

Resultados
A mostrar 1789438 Resultados
Sort by
Omsorgsassistent till hemtjänst Vimmerby stad norr vikariat
Vimmerby kommun
Sweden
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker nu en Omsorgsassistent för vikariat till hemtjänst Vimmerby stad norr. Ditt nya jobb Din uppgift som omsorgspersonal är att underlätta det dagliga livet för brukarna, ge dem god omvårdnad och en meningsfull vardag. Ett gott bemötande är en självklarhet! Genom att arbeta med personcentrerad omvårdnad, tar vi tillvara på det friska hos varje brukare och inkluderar denne i varje beslut som gäller honom eller henne. I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera samt utföra hälso- och sjukvårdande insatser utifrån delegering från sjuksköterska samt utföra rehabiliterande insatser efter delegering från sjukgymnast och arbetsterapeut. Kvalifikationer • examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande utbildning • B-körkort Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete. Som person är du ansvarstagande och flexibel, du har ett serviceinriktat sätt och en positiv inställning. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även dokumentation och därför måste du ha datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Anställningarnas omfattning Anställningsform: Vikariat 6 månader Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse Ansökan Sista ansökningsdatum: 2020-08-10 Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Vimmerby kommun som arbetsgivare Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se Övrigt Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00. Varmt välkommen med din ansökan!
Vik. Brevbärare, Göteborg
PostNord Group AB
Sweden
Vi levererar. Från dag till dag. Tillsammans med engagerade kollegor bidrar du till att säkra att våra kunder når fram till dem de vill, i rätt tid, säkert och effektivt. Bli en del av vårt team Du kommer att utgå ifrån Kruthusgatan i Göteborg. Arbetet innebär sortering och utdelning av post (med elcykel, elbil, moped eller bil). Varierande arbetstider på vardagar, inom spannet 07.00-19.00. Tjänsterna är en visstidsanställning med en tjänstgöringsgrad på 100% med start 2020-08-24 och pågår till 2021-05-31. Du har vad som krävs Du ska ha fyllt 18 år, ha fullständig gymnasieutbildning eller motsvarande samt B-körkort för manuell växellåda. Du behärskar svenska i tal och skrift. Eftersom arbetet är fysiskt krävande vill vi att du tränar regelbundet och tar ansvar för din hälsa. Att du upplevs som positiv och professionell är viktigt, våra kunder förväntar sig god service och hög kvalitet. Du är en viktig del i kundernas uppfattning om oss. När du söker tjänsten är det ett krav att du beställer ett utdrag ur Polisens belastningsregister som du sedan behöver visa upp om du går vidare i processen. Här kan du beställa ett sådant utdrag: https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-3.pdf Vi levererar Vi erbjuder dig ett arbete med variation i arbetsinnehåll, en god laganda och en arbetsmiljö där din röst är viktig. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du blir en del av en arbetsplats med mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Du får en introduktion i ditt arbete och till din arbetsplats och vi säkerställer att du kan utföra dina arbetsuppgifter på rätt sätt. Anställning sker enligt kollektivavtal. Ansök Du ansöker genom att klicka på ”Ansök” här i annonsen, därefter bifogar du ditt CV samt personliga ansökningsbrev i ansökningsportalen. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten, kontakta ansvarig rekryterares mail mailto:mathilda.delefors@postnord.commailto:mathilda.delefors@postnord.comeller ring 010-436 2366. För snabbast möjliga återkoppling hänvisar vi till mail. Rekrytering sker löpande vilket innebär att annonsen kan avpubliceras innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga Vi ser fram emot att höra från dig. Vi levererar! PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2019 hade koncernen cirka 29 000 anställda och en omsättning på 38,3 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com
Sjuksköterska/barnmorska till gynekologiska mottagningen
REGION SÖRMLAND
Sweden
Kvinnokliniken, Nyköpings lasarett Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Mottagningen finns på Nyköpings lasarett. Hos oss arbetar barnmorskor, sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi är en grupp med stor sammanhållning där inga frågor är dumma och där vi har mycket skratt i vardagen. Dina arbetsuppgifter Tjänsten innebär sedvanliga arbetsuppgifter på en gynekologiska mottagning med både planerad och akut patientverksamhet samt telefonrådgivning. I tjänsten ingår även ett uppdrag som kontaktsjuksköterska för våra cancerpatienter. Du arbetar tillsammans i team med en annan kontaktsjuksköterska, läkare, medicinsk sekreterare och kurator för att göra situationen för patienterna till den allra bästa. Din kompetens Legitimerad barnmorska eller sjuksköterska, gärna med erfarenhet av gynekologi. Kontaktsjuksköterskeutbildning är meriterande. Som person är du självständig, ansvarstagande, strukturerad och empatisk. Du har lätt att samarbeta med andra och trivs både med att arbeta självständigt och i grupp. Du väjer inte för de svåra samtalen och du har en förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig och andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Möjlighet för utbildning till kontaktsjuksköterska finns. Anställningsform och sysselsättningsgrad Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av Vårdenhetschef Elin Fjällström, 0155-24 50 84. Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00. Kom och jobba hos oss på kvinnokliniken! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-31. Intervjuer sker löpande. Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/) Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
självständig Redovisningsekonom till JFC i Stockholm
Randstad AB
Sweden
Arbetsbeskrivning Drivs du av helhetsansvar för redovisning? Är du självständig i månads-, kvartals- och årsbokslut? Trivs du i internationell miljö och har erfarenhet av IFRS och local GAAP? Då är detta rollen för dig! Som självständig Redovisningsekonom hos JFC ansvarar du för den löpande redovisningen för den svenska och norska verksamheten. I denna roll ställs höga krav på noggrannhet, kommunikation samt samarbete med interna så väl som externa kontaktpersoner. Du kommer att arbeta nära nordisk VD och avlasta samt stötta denne i all finansiell rapportering. Då du i rollen som senior redovisningsekonom även ansvarar för kontakt med banker, juridiska rådgivare, revisorer m.fl. ställs höga krav på god och tydlig kommunikation i tal samt i skrift. Med direktrapportering till VD kommunicerar du avvikelser i budget, säkerställer att noggrannhet och fullständighet i redovisning efterlevs av dotterbolagen, rättar potentiella fel, bistår med finansiella rapporter m.m. I denna roll har du en streckad linje till europeisk finanschef i Tyskland samt kommer att samarbeta med andra ekonomichefer inom koncernen. God kommunikationsförmåga på engelska är därför ett krav. Ansvarsområden Arbetsuppgifter; - Löpande redovisningsarbete från kund + leverantörsreskontra till årsbokslut - Budget- samt prognosarbete - Finansiell rapportering enligt local GAAP samt IFRS - Analysera utfall mot budget - Intern kontroll - Samarbete och stöd till revisorer, skatterådgivare och banker - Stöd till VD med administration och eventuella HR relaterade frågor JFC erbjuder; Väljer du att vara en del av JFC kommer du spela en nyckelroll för den svenska och norska verksamheten. Du arbetar i en spännande internationell miljö med kollegor från olika delar av världen. I ett företag som sätter högt värde på fin kvalitet av japanska livsmedel, får du får vara med och sätta Sverige på kartan i en global kontext där JFC står inför en tillväxtresa. Kontoret är baserat i Skogås i södra Stockholm med närhet till pendeltåg. Som Senior redovisningsekonom för Sverige och Norge kommer du att resa till Norge, alt vara placerad i Norge om så önskas. Kvalifikationer Din bakgrund; - 2-5 års erfarenhet av redovisning - Akademisk bakgrund inom ekonomi - Flytande i engelska och svenska/norska, kunskap i Japanska är ett plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö med förståelse för internationella redovisningsprinciper. Du möter alltid dead-lines, är strukturerad samt noggrann i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och har förmåga att utveckla rutiner för ett effektivt och vattentätt arbetsflöde. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra med en prestigelös inställning till kollegor så väl som arbetsuppgifter. Du är självständig och kan styra ditt eget arbete, du har lätt för att sortera och prioritera dina arbetsuppgifter. Ansökan Välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. I denna rekrytering samarbetar JFC med Randstad Finance. Vid frågor ber vi dig kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på daniel.gyllendahl@randstad.se Om företaget Om JFC: Efter ett sekel av framgång är JFC idag strategiskt redo för tillväxt. Varje dag förser JFC en växande skara asiatisk-europeiska butiker, restauranger och stora europeiska återförsäljare med våra produkter. Varje dag levererar JFC hälsosamma, trygga och högkvalitativa asiatiska livsmedelsprodukter över hela kontinenten från strategiskt utplacerade distributionscentraler. Varje dag, och på alla sätt, bryter JFC ny mark.
Ekonomiassistent
Stålstaden
Sweden
Ekonomiassistent Stålstaden Aktiebolag Om jobbet Stålstaden är en av Luleås största privatägda förvaltare av industrilokaler och kontorslokaler. Ekonomiavdelningen på Stålstaden AB ansvarar för ekonomin i koncernens fyra bolag, moderbolaget Stålstaden AB och dotterbolagen Fastigheten Månstrimman AB, Välstädat i Norrland AB samt Välstädat i Skellefteå AB. Vi är cirka 110 medarbetare i koncernen och är inne på en spännande tillväxtresa. Arbetsuppgifter Nu behöver vi dig med god service som ett av dina ledord. Har du intresse för att leverera god service genom arbete inom lönehantering och våra redovisningsprocesser kund- och leverantörsreskontra, samt löpande redovisning? Är du dessutom glad, nyfiken och engagerad person som gillar nära samarbete med dina kollegor? Då kan du vara vår nya kollega Ditt uppdrag är att sköta löpande redovisning, löner och övriga administrativa uppgifter. Du kommer huvudsakligen att arbeta med kund- och leverantörsreskontra, in- och utbetalningar, fakturering, avstämningar, löpande redovisning och löner. I dessa tjänster ställer det stora krav på att du har en stor systemförståelse samtidigt som du är en serviceinriktad medarbetare. Kompetensprofil Vi söker dig som är minst gymnasieekonom och som har några års erfarenhet av arbete inom kund- och leverantörsreskontraprocesserna och löpande redovisning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av löneprocessen. Du har goda kunskaper i Office-paketet och speciellt i Excel. Som person är du strukturerad och noggrann lagspelare som trivs med administrativa arbetsuppgifter. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med kunder och leverantörer. För dig är det självklart att ta ansvar och kunna organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid och med rätt kvalitet. Du är serviceinriktad och har god förmåga att samarbete med kollegor i gruppen, inom bolaget och med våra kunder. För att du ska trivas hos oss måste du gilla snabba tempoväxlingar och kunna utföra arbetsuppgifter där behov uppstår. Du kan med enkelhet sätta dig in i nya system och program samt bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling i takt med att bolagen växer. Kvalifikationer Arbetsliverfarenhet Meriterande: - Ekonomiassistent - erfarenhet efterfrågas - Lönehantering Utbildning Krav: - Gymnasial utbildning Kompetenser Meriterande: - Fortnox, redovisningssystem - Visma lön - Hogia Fastighetspro, affärsssystem - Tengella, affärssystem - Centsoft, leverantörsreskontra
Sjuksköterska sökes till lungavdelningen på Östersunds sjukhus
Nordisk Vårdinsats AB
Sweden
Basarbete som sjuksköterska på Lungavdelning. Sjuksköterska med erfarenhet av att jobba på medicinsk akutvårdsavdelning med vana att hantera allmän invärtesmedicinska patienter är önskvärt men inget krav. Uppdraget är ett långtidsuppdrag som sträcker sig från september och året ut i första omgång. Alla perioder som du kan arbeta är av intresse. Självklart står vi för ett bra boende i centrala Östersund med Wifi och resa för dig. Hos Vårdinsats har du alltid: - Individuell lönesättning, hör gärna av dig för att veta vilken lön du du har. - Din egen personalkonsulent - Försäkring - Sjuklön - Betald resa och boende
Kundservicemedarbetare till Proffsmagasinet!
Performiq AB
Sweden
PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper. Proffsmagasinet fortsätter att expandera och söker nu en orädd person som älskar att ge service i världsklass! Är du en problemlösare som tycker om att ta egna initiativ? Proffsmagasinet expanderar och söker just nu en kollega till sitt kundserviceteam, kanske är det dig vi söker? Som kundservicemedarbetare på Proffsmagasinet ingår du i en arbetsgrupp om 20 personer som dagligen hjälper kunder via mail, telefon och ute i deras showroom. Proffsmagasinet arbetar mot både företagskunder och privatpersoner, och du svarar på frågor gällande Proffsmagasinets sortiment. Dina arbetsuppgifter är tex: - Besvara inkommande frågor via telefon, mail och chatt. - Informera kunder om leveranser, lagerstatus, fakturor mm. - Kontakt med leverantörer och samarbetspartners. - Hjälpa kunder i showroom. Vi söker dig som har arbetat inom service eller försäljning tidigare, gärna inom detaljhandeln. Du har en vilja att alltid hjälpa kunden på bästa sätt, och du är en person som tycker om att ständigt utvecklas och lära dig mer. Personliga egenskaper: - Ordningsam och driven. - Noggrann och självgående. - Tar egna initiativ och är serviceminded. - God samarbetsförmåga. Bolaget växer och utvecklas och det finns stora möjligheter att utvecklas inom bolaget. Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig som medarbetare på Proffsmagasinet.
SAP CAR consultant
Bauhaus & Co KB
Sweden
BAUHAUS is looking for a dynamic and competent SAP CAR consultant SAP CAR consultant BAUHAUS in the Nordics have just embarked on the journey of replacing our legacy ERP with SAP S/4 Hana – and as part of that we are looking for an experienced SAP CAR Consultant (Customer Activity Repository). With BAUHAUS, you will be able to enjoy the benefits of being challenged both technically and business-wise in an ambitious international organization. What is the job about? You will refer to the project manager for the SAP implementation project with a close interaction with the Project Management. Our future S/4 Hana solution will be based on the Model Company for Retail, including CAR & Promotion Management. We are currently in the Explorer phase where we are investigating the exact requirements for the solution. Our current Magento webshops and Viking POS solutions will continue and will be integrated with S/4 Hana. The project team is multi-national with participants from Denmark, Sweden, Germany, Romania, Portugal and others. Main job tasks include: Actively participate in all phases of the project Investigate and align expectation across the functional area Configure, test, review, document & implement the CAR solution Coordinate closely with the other teams in the project and with external vendors (eg. POS) You should expect some travel between the Nordics locations – mainly Stockholm & Aarhus. Note: this job can be located either in Aarhus, Denmark (Tilst) or Stockholm, Sweden (Sickla) and is posted in both countries. Your experience: In addition to your functional experience, you have a relevant educational background and solid practical experience from SAP implementation projects in an agile setup. Experience from cross-Nordic projects/jobs is not mandatory, but an additional advantage. Your key traits include: prioritization; structured approach; ability to meet deadlines; motivated self-starter; result oriented; service minded; team player and good communicative skills. Linguistically, you must be fluent in either Danish, Norwegian or Swedish as well as English (verbally and written). About BAUHAUS BAUHAUS in the Nordics (Denmark, Sweden, Norway, Iceland) consist of 42 stores, 3 large webshops and 3 service centers where you will be joined by 3,500 colleagues. The IT-team consist of approx. 25 staff and handles 2300+ PCs, 230+ servers and approx. 100 applications across the Nordic countries. BAUHAUS has almost 300 stores across Europe and employ 20,000 staff Please send your application soon via link below (Skicka ansökan) as interviews will be held on an ongoing basis.
Barnsjuksköterska/sjuksköterska Trädgårdstorget
Praktikertjänst AB
Sweden
Om Praktikertjänst AB Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård. Om Trädgårdstorget Vårdcentral Trädgårdtorgets Vårdcentral ligger centralt i Linköping och är en verksamhet i tillväxt. Vi arbetar på uppdrag av Region Östergötland med auktorisation inom vårdvalssystemet. Arbetsuppgifter Vi söker nu en engagerad barnsjuksköterska som vill arbeta i en positiv och inspirerande miljö på vår BVC. Ditt arbete hos oss är självständigt och du kommer bland annat att arbeta med hälsokontroller, vaccinationer, utvecklingsbedömningar och att leda de föräldraträffar som anordnas. I din roll ingår även telefonrådgivning och hembesök. Det är ett roligt och stimulerande arbete under kontorsarbetstid som du utformar tillsammans med andra sjuksköterskekollegor och läkare på BVC. Övrig information Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig en kontinuerlig kompetensutveckling som vi planerar utifrån dina behov. Vi har en bra arbetsmiljö och en fin sammanhållning i arbetsgruppen där vi hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Hos oss är arbetet omväxlande och stimulerande och du är en del av Trädgårdstorgets utveckling. Vi växer snabbt, är proaktiva, trivs med snabb utveckling och våren 2021 flyttar vi till våra nybyggda lokaler. Kvalifikationer Utbildad barnsjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet från primärvården men inget krav. Personliga egenskaper Vi behöver dig som har en god samarbetsförmåga, är omtänksam och har ett eget driv. Vi vill att du har ett patientcentrerat synsätt och har intresse för kontinuerlig kompetensutveckling.
Kalkylator till större anläggningsföretag
Prowork Göteborg AB
Sweden
Med en växande marknad i regionen söker vi nu en medarbetare till vår kund som är ett medelstort anläggningsföretag. Placering är på deras kontor i Göteborg.. Är du intresserad att arbeta i ett bolag med högt projektfokus där du som medarbetare uppskattar möjligheten att vara delaktig från kalkyl till slutbesiktning i projekten är detta en tjänst för dig. Du ingår i en platt organisation med engagerade kollegor där alla arbetar för att uppnå gemensamma mål! Om tjänsten Vi söker en person som har vana med att arbeta med kalkyler inom anläggningsbranschen. Att kvalitetssäkra kalkylerna i nära samarbete med duktiga och engagerade kollegor är din viktigaste arbetsuppgift. Som anbudsansvarig är du en viktig spelare i våra projekt och ska tillsammans med produktionsledningen bidra till att skapa god lönsamhet. Rollen ger dig stora möjligheter att arbeta med olika typer av projekt med varierande inriktning och storlek. Din bakgrund Erfarenhet av kalkyl- och anbudsarbete i bygg och anläggningsbranschen. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har B-körkort Du som person Du är en öppen, ansvarsfull och positiv person som har lätt för att samarbeta och möta andra människor. Du har en fallenhet för siffror och kommunicerar obehindrat såväl muntligen som i skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt med god ordning och reda samt en kostnadsmedveten attityd. Du gillar att arbeta nära produktionen och förstår vad det innebär att arbeta i projekt och gentemot tydliga mål. Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se.