europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Vitnemålstillegg

Er du nyutdannet? Har du høyere utdanning, for eksempel en bachelor- eller mastergrad? Vitnemålstillegget kan hjelpe deg med å formidle kvalifikasjonene dine i hele Europa.

Hva er et vitnemålstillegg?

Et vitnemålstillegg er et dokument med informasjon om kvalifikasjoner som kan være til nytte for arbeidsgivere og utdanningsinstitusjoner.

Når du søker på en jobb eller et kurs i utlandet, kan det være utfordrende å formidle hva studiene dine omfattet. Det er her vitnemålstillegget kan hjelpe deg.

Hvilke opplysninger inneholder det?

Et vitnemålstillegg gir opplysninger om blant annet studiepoeng, karakterer og fag.

Det gir informasjon om: 

  • type kvalifikasjon og kvalifikasjonsnivå
  • institusjonen som har utstedt kvalifikasjonen
  • hva kurset eller studiene omfatter og oppnådde resultater
  • det nasjonale utdanningssystemet.

Disse opplysningene kan gjøre det enklere for en arbeidsgiver eller utdanningsinstitusjon å tolke kvalifikasjonene dine, og enklere for deg å ta neste skritt i din læring og karriere.

Hvordan får du et vitnemålstillegg?

Du kan be om et vitnemålstillegg fra institusjonen for høyere utdanning der du studerte.

Nyutdannede i over 40 land har rett til å motta vitnemålstillegg, utstedt automatisk og gratis på et av de større europeiske språkene.

Eksempler på vitnemålstillegg

Vitnemål + vitnemålstillegg = den perfekte kombinasjonen når du søker på en jobb eller et studium i et annet europeisk land.