europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Digitale Europass-referanser

En digital Europass-referanse er en digital fil utstedt av institusjonen du studerte ved. Den beskriver kvalifikasjonen du har oppnådd og kan omfatte konkret informasjon om fag, karakterer, prosjekter og annet.

Hvis du vil studere, jobbe eller gjøre frivillig innsats må du som regel legge fram bevis på dine kvalifikasjoner og resultater til arbeidsgivere og utdanningsinstitusjoner mfl. Dette kan være komplisert, særlig hvis du flytter til et annet land.

Det er enkelt og raskt å motta og dele vitnemål, eksamensbevis og bevis på akademisk grad som utstedes digitalt av utdannings- og opplæringsinstitusjoner.

Institusjonen du studerte ved kan utstede vitnemålet er eksamensbeviset ditt som en digital Europass-referanse.

Filen kan lagres i lommeboken din i Europass-biblioteket ditt, eller du kan få den direkte tilsendt med epost. En digital Europass-referanse er en verdifull fil, så forviss deg om at den er lagret på et sikkert sted.

 

Hva trenger jeg digitale Europass-referanser til?

Du kan dele digitale Europass-referanser med arbeidsgivere, utdannings- og opplæringsinstitusjoner og andre som trenger informasjon om dine kvalifikasjoner. Når de mottar de digitale referansene vil de automatisk kunne sjekke at kvalifikasjonene er ekte og tilhører deg. De kan også få bedre innsikt i din kompetanse og erfaring. Forviss deg om at du vet hvem du deler referansene dine med. Referanser som er lagret i Europass-biblioteket kan deles i et nærmere bestemt tidsrom.

Ordningen med digitale Europass-referanser er sikker og gratis og forvaltes av Europakommisjonen.

Kommisjonen utvikler digitale Europass-referanser i samarbeid med medlemsstatene i EU og andre land. Du kan bli blant de første nyutdannede som mottar vitnemål eller eksamensbevis som en digital Europass-referanse.

Institusjonen du studerte ved vil informere deg om at de sender deg en digital Europass-referanse. Du kan også kontakte oss hvis du har spørsmål om digitale Europass-referanser.

Smiling young woman showing her mobile phone