Utvikle ferdighetene dine gjennom frivillig arbeid

Frivillig arbeid kan gi deg givende opplevelser og muligheter til å utvikle ferdighetene dine. Europass kan hjelpe deg med å planlegge og registrere erfaringene dine med frivillig arbeid.

Europass hjelper deg med å sette deg et mål om å finne et frivillig arbeid gjennom verktøyet Mine interesser i Europass ved å liste opp landene der du er interessert i å jobbe frivillig, samt temaene eller interessene som er viktige for deg. Du kan også føre en oversikt over all frivillighetserfaring i Europass-profilen din.

Du kan velge å jobbe frivillig med en av sakene som er viktige for deg, enten hjemme eller i utlandet, på heltid eller deltid. Ved å jobbe frivillig kan du ha en positiv innvirkning på samfunnet, møte nye mennesker og utvikle sentrale ferdigheter som problemløsning, teamarbeid og effektiv kommunikasjon. Frivillig arbeid i utlandet gir deg også sjansen til å lære nye språk og møte nye kulturer og perspektiver.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Forberedelse til frivillig arbeid

Når du har funnet den rette frivillighetsmuligheten for deg, kan Europass hjelpe deg med å forberede søknaden din:

Du kan dele Europass-profilen din direkte med frivillige organisasjoner for å fortelle dem mer om deg og ferdighetene dine;

Du kan sette opp en gratis og skreddersydd Europass-CV og et følgebrev.

Hold oversikt over alle de nye ferdighetene dine

Ettersom søknaden bare er starten på reisen, gir Europass deg en mulighet til å føre en oversikt over alle de nye ferdighetene og erfaringene du har fått under frivillighetsoppholdet, i profilen din.

Du kan legge til nye deler for å registrere frivillighetserfaringen din. Ta med detaljer om de nye tingene du lærte, hvilken rolle du hadde, og organisasjonen du jobbet frivillig for. Legg ved bilder, attester og andre dokumenter, slik at all informasjonen om frivillighetsoppholdet ditt og ferdighetene dine lagres på ett sted for fremtidig referanse og bruk.