Europass Mobiliteit

Heeft u een tijdje stage gelopen of gestudeerd in een ander land en wilt u uw ervaring officieel vastleggen? Dan hebben we precies wat u zoekt. Europass Mobiliteit is een document dat u kan helpen om uw in het buitenland verworven vaardigheden op een eenvoudige, vergelijkbare en begrijpelijke manier te presenteren.

Levert mobiliteit altijd nieuwe vaardigheden op?

Enige tijd doorbrengen in een ander land is een geweldige manier om via allerlei ervaringen een andere cultuur te leren kennen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Europass Mobiliteit helpt u om deze waardevolle vaardigheden en ervaringen die u tijdens uw stage, vrijwilligerswerk of studie in het buitenland heeft verworven, op een algemeen erkende manier vast te leggen en mee te delen.

Wat heb ik aan Europass Mobiliteit?

Voor uw toekomstige loopbaan is het van belang dat u de ervaringen die u hebt opgedaan bij reizen, studies of werk in het buitenland, kunt weergeven en registreren.

Europass Mobiliteit is een document dat de zo door u verworven vaardigheden beschrijft. Het document kan informatie bevatten over uw taken en verantwoordelijkheden, uw talenkennis en uw werkgerelateerde, digitale, organisatie-, management- en communicatievaardigheden. Deze vaardigheden kunnen later goed van pas komen bij sollicitaties en cursussen.

U kunt u uw Europass-profiel gemakkelijk bijwerken met de vaardigheden en informatie van uw Europass Mobiliteit en opslaan in uw Europass-bibliotheek.

Hoe krijg ik mijn Europass Mobiliteit?

Als u in het kader van uw opleiding of studie een tijdje naar een ander land gaat en graag de Europass Mobiliteit ontvangt, moet u de uitzendende partner (bijv. de school of instelling die uw stage organiseert) vragen zich in te schrijven bij het nationale Europass-centrum in uw land.

Uw eigen instelling en de gastorganisatie (de organisatie of instelling die u in het buitenland bezoekt) vullen dan de desbetreffende documenten in.

U ontvangt uw Europass Mobiliteit na afloop van uw ervaring in het buitenland.

Voorbeelden van Europass Mobiliteit