europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass voor loopbaanbegeleiding

Europass biedt loopbaanbegeleiders meertalige tools en informatie om mensen te helpen met het plannen van hun loopbaan of studie.

Het Europass-platform van de Europese Commissie bevat een reeks gratis online-tools en informatie over levenslang leren en loopbaanontwikkeling. Die tools en informatie zijn een nuttig hulpmiddel voor loopbaanbegeleiders die steun en informatie geven aan wie meer wil weten over studies, cursussen, banen of vrijwilligerswerk.

Een onlineplatform voor persoonlijke en professionele ontplooiing

Voor een goede planning van een leer- of loopbaantraject is niet alleen hulp van deskundigen nodig, maar ook actuele informatie en tools die mensen helpen beslissingen te nemen.

Europass biedt online-tools en -informatie om mensen bij elke stap van hun opleiding en loopbaan te helpen. Met het nieuwe Europass-profiel kunnen de gebruikers hun vaardigheden, kwalificaties en ervaring in elke fase van hun leven in beeld brengen, documenteren en delen. Ze kunnen makkelijker de juiste baan of cursus vinden omdat ze suggesties krijgen die passen bij hun specifieke combinatie van vaardigheden en ervaring. Het biedt gratis online-tools die aanzetten tot zelfbeschouwing, toegang bieden tot informatie en het mogelijk maken om diploma's enz. digitaal op te slaan en te delen.

Europass is bedoeld als handig hulpmiddel in 30 verschillende Europese talen dat inspeelt op de behoeften van uiteenlopende categorieën gebruikers.

 

Eenvoudiger communiceren met de cliënt

Loopbaanbegeleiders en soortgelijke professionals kunnen de tools en informatie van Europass voor verschillende doeleinden inzetten. Ze kunnen samen met hun cliënt zijn Europass-profiel invullen en zo een compleet beeld te krijgen van zijn vaardigheden, kwalificaties en interesses. Cliënten kunnen op basis van de profielinformatie automatisch suggesties krijgen voor cursussen en banen, en gemakkelijk informatie delen met loopbaanadviseurs om persoonlijk loopbaan- of studieadvies te krijgen.

Europass biedt informatie over leren in Europa en werken in Europa die van pas kan komen in de relatie met uw cliënt. Loopbaanbegeleiders vinden op Europass ook actuele informatie over:

Op de landenpagina’s vind je informatie over Europese en nationale diensten, informatiebronnen en soortgelijke netwerken die nuttig kunnen zijn voor je cliënten.

Europass dient als oriëntatiemiddel voor een leven lang leren dat het makkelijker maakt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken wat betreft werk, leren en mobiliteit. Europass is een gratis tool waarmee professionals de inclusie, de participatie en het potentieel van diverse doelgroepen kunnen vergroten.

Woman pointing at a white board with sticky notes about learning and skills

Europass promoten onder studenten, werkenden, werkzoekenden en vrijwilligers

De Europese Commissie probeert samen met de deelnemende landen, belanghebbenden en deskundigen in de hele EU Europass te ontwikkelen en te promoten. Onmisbaar daarbij zijn de studiekeuze-, beroepskeuze- en loopbaandviseurs, die Europass gebruiken om de verschillende doelgroepen te helpen en te laten zien hoe Europass op hun specifieke behoeften kan inspelen.

Heb je nog vragen of opmerkingen?Neem contact met ons op!