Digitale credentials Europass

Een digitale credential is een bestand in Europass dat is afgegeven door de instelling waar je hebt gestudeerd. Het beschrijft jouw kwalificatie en kan ook informatie bevatten over de vakken, cijfers, projecten en andere prestaties.

Als je wilt studeren, werken of vrijwilligerswerk wilt gaan doen, dan moet je vaak een bewijs van je kwalificaties en prestaties voorleggen aan bijvoorbeeld je nieuwe werkgever of onderwijsinstelling. Dit kan lastig zijn, vooral als je naar een ander land wilt verhuizen. 

Met de digitale credentials van Europass kun je makkelijk en efficiënt je digitale diploma’s en certificaten die je van je onderwijs- en opleidingsinstelling hebt ontvangen, delen.

De instelling waar je hebt gestudeerd kan je diploma of certificaat als digitale credential afgeven.

Je kunt het bestand opslaan in de Europass-bibliotheek, of versturen via e-mail. Je digitale credentials in Europass zijn waardevol, dus zorg ervoor dat je ze altijd ergens veilig bewaart.

 

Waarom heb ik digitale credentials van Europass nodig?

Je kunt je digitale credentials delen met werkgevers, onderwijs- en opleidingsinstellingen en andere organisaties die informatie over je kwalificaties nodig hebben. Zo kunnen zij automatisch nagaan of je kwalificatie echt is en door jou behaald.Ze krijgen zo een beter inzicht in je vaardigheden en ervaringen. Deel je credentials niet met onbekenden. Als je je credentials opslaat in je Europass-bibliotheek, kan je ze voor een bepaalde tijd delen.

Europass wordt beheerd door de Europese Commissie en is gratis en veilig.

De Europese Commissie werkt sinds kort samen met de EU-lidstaten en andere landen om de digitale credentials te gaan gebruiken. U kunt een van de eerste afgestudeerden zijn die zijn of haar diploma of certificaat ontvangt als digitale credential in Europass.

Uw instelling zal u meedelen of u een digitale credential ontvangt. Neem contact met ons op als u vragen heeft over Europass en digitale credentials.

Young woman smiling and showing her mobile phone