Cv opstellen met Europass

Met Europass kunt makkelijk een cv maken en online plaatsen. U kunt dat cv gebruiken om te solliciteren, een opleiding te gaan volgen of vrijwilligerswerk te gaan doen.

Het bekendste cv-formaat van Europa

Het formaat van een Europass-cv is bekend in heel Europa. Het is handig en vertrouwd voor veel werkgevers en de onderwijsinstellingen.

Om te beginnen moet u een Europass-profiel aanmaken met informatie over uw opleiding, werkervaring en vaardigheden. Daarna kunt u met een paar klikken zoveel cv's aanmaken als u wilt. Kies gewoon de gegevens die u erin wilt hebben en de vormgeving en Europass doet de rest. 

U kunt cv’s aanmaken, bewaren en delen in 29 talen. Ook kunt u uw cv downloaden, bewaren in uw Europass-bibliotheek en delen met werkgevers, EURES of arbeidsbureaus.

Woman holding her Europass CV

Hoe ziet een goed cv eruit?

Onthoud goed: uw cv is de eerste kans om uw vaardigheden en ervaringen aan een toekomstige werkgever te presenteren. Het is een momentopname van wie u bent en wat u weet en kunt, en van uw onderwijsachtergrond, werkervaring en andere prestaties.

Uw Europass-profiel

Uw Europass-profiel is de plek waar u al uw diploma's, werkervaring en vaardigheden bewaart. Hou uw Europass-profiel up-to-date, dan hebt u altijd alle informatie bij de hand om snel een cv en sollicitatie op maat te versturen.

Veel succes met uw sollicitaties!