Cv opstellen met Europass

Met Europass kunt makkelijk een cv maken en online plaatsen. U kunt dat cv gebruiken om te solliciteren, een opleiding te gaan volgen of vrijwilligerswerk te gaan doen.

Het bekendste cv-formaat van Europa

Het formaat van een Europass-cv is bekend in heel Europa. Het is handig en vertrouwd voor veel werkgevers en de onderwijsinstellingen.

Om te beginnen moet u een Europass-profiel aanmaken met informatie over je opleiding, werkervaring en vaardigheden. Daarna kan je met een paar klikken zoveel cv's aanmaken als je wilt. Kies gewoon de gegevens die je erin wilt hebben en de vormgeving en Europass doet de rest.

Je kan cv’s aanmaken, bewaren en delen in 29 talen. Ook kan je jouw cv downloaden, bewaren in je  Europass-bibliotheek en delen met werkgevers, EURES of arbeidsbureaus.

Woman holding her Europass CV

Hoe ziet een goed cv eruit?

Onthoud goed: jouw cv is de eerste kans om je vaardigheden en ervaringen aan een toekomstige werkgever te presenteren. Het is een momentopname van wie je bent en wat je weet en kunt, en van je onderwijsachtergrond, werkervaring en andere prestaties.

Jouw Europass profiel

Jouw Europass-profiel i is de plek waar je al jouw diploma's, werkervaring en vaardigheden bewaart. Hou jouw Europass-profiel up-to-date, dan heb je altijd alle informatie bij de hand om snel een cv en sollicitatie op maat te versturen.

Veel succes met jouw sollicitaties!