europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass – foglalkoztatás és munkaerő-felvétel

Az Europass szolgáltatásainak nagy hasznát vehetik a humánerőforrás-szakértők, fejvadászok, munkaerő-felvételért felelős vezetők és pályaorientációs tanácsadók, akiknek megbízható eszközökre és információkra van szükségük a jelentkezők készségeinek és képesítéseinek feltérképezéséhez.

A felvételi eljárás egyszerűsítése

Az Europass jól hasznosítható a felvételnél; Ön felkérheti az állásra jelentkezőket, hogy hozzák létre Europass-profiljukat. Az Europass-felhasználók profiljukban közérthetően és strukturáltan adhatnak számot készségeikről, képesítéseikről és tapasztalataikról. A profilhoz vezető linket megoszthatják a munkaadókkal és a felvételiztetőkkel, akik áttekinthetik a jelentkezők készségeit és tapasztalatait. Az Europass segítségével a jelentkezők önéletrajzokat és motivációs leveleket is létrehozhatnak, amelyeket más dokumentumokkal együtt megoszthatnak az érdeklődőkkel – ehhez csupán a linket kell elküldeniük.

Ha ön közzéteszi hirdetését az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálon (EURES-portál), az Europass láthatóvá teszi azt azon álláskeresők előtt, akiknek a profilja megfelel a meghirdetett állás betöltéséhez szükséges követelményeknek.

Photo of a ma with eyestightly closed and arms folded up crossing fingers on both hands as if awaiting good news.

Az alkalmazottak készségeinek fejlesztése

Az Europass felhasználható a jelenlegi munkaerő készségfejlesztésének támogatásához is. Az Europass alkalmas arra, hogy felmérje a cégnél dolgozók készségeit, illetve a képzési és fejlesztési igényeket. A munkavállalók létrehozhatják Europass-profiljukat, hogy rögzítsék személyes fejlődésüket, eredményeiket és munkahelyi előmenetelüket. Ezzel az ingyenes és megbízható uniós eszközzel a vállalkozások jobban ki tudják aknázni az alkalmazottjaikban rejlő potenciált.

Készségek és képesítések áttekintése

Az Europass számos más eszközt is kínál Önnek, hogy képet kapjon a különböző készségekről és képesítésekről (ideértve a más országban szerzett képesítéseket is):

  • A felsőfokú intézmények által kibocsátott oklevélmelléklet szabványos formátumban ismerteti az adott felsőfokú végzettséget (pl. a végzettség szintje, vizsgaeredmények, a kibocsátó intézmény).
  • A szakképzési intézmények által kibocsátott Europass bizonyítványkiegészítő szabványos formátumban ismerteti az adott szakmai képesítést (pl. a végzettség szintje, vizsgaeredmények, a kibocsátó intézmény).
  • Az Europass mobilitási igazolvány összegezi tulajdonosának tapasztalatait és készségeit, melyeket külföldi tanulmányok, munkavégzés vagy önkéntes munka során szerzett.

 

Europass digitális tanúsítványok

Az oktatási intézmények biztonságos, meghamisíthatatlan Europass digitális tanúsítványokkal tudják igazolni az elvégzett képzéseket, a megszerzett képesítéseket. A tanulók, munkaadók, oktatási és képzési intézmények, valamint más felhatalmazott szervek egyszerűen és hitelt érdemlő módon ellenőrizhetik a digitális tanúsítványok valódiságát. A digitális tanúsítványokkal Ön megbizonyosodhat munkatársai és a jelentkezők képesítéseinek valódiságáról is. Az Europass digitális tanúsítványok az EU egész területén jogilag egyenértékűek a papíralapú tanúsítványokkal. A szolgáltatás teljes egészében szabadon és díjmentesen használható. Bővebb információk az Europass digitális tanúsítványokról.

Népszerűsítse Ön is az Europasst!

Az Európai Bizottság arra törekszik, hogy a munkaadók, felvételiztetők és az alkalmazottak készségeinek fejlesztésével foglalkozó szakértők minél szélesebb körben használják az Europass szolgáltatást.

Ha észrevétele vagy kérdése van az Europasszal kapcsolatban, írjon nekünk e-mail-üzenetet.