europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Miben segíthet Önnek az EURES?

Az EURES segíti az álláskeresőket az álláskeresésben, a munkáltatókat pedig abban, hogy egész Európából toborozzanak munkaerőt

A munkavállalók szabad mozgásáról szóló európai uniós megállapodásnak köszönhetően a munkavállalók álláskeresés és állás betöltése céljából az EU bármely országába, Svájcba, Izlandra, Liechtensteinbe és Norvégiába költözhetnek.

Az EURES segíti és támogatja az álláskeresőket az álláskeresésben, a munkáltatókat pedig abban, hogy Európa-szerte megfelelő jelentkezőket találjanak.

Az EURES-portálon, illetve az EURES-tag- és partnerszervezeteknél dolgozó több mint ezer EURES-tanácsadón keresztül szolgáltatások széles köre vehető igénybe.

Az álláskeresők és munkáltatók számára nyújtott EURES-szolgáltatások közé tartoznak a következők:

  • Állásajánlatok és önéletrajzok egymásnak való megfeleltetése az EURES-portálon;
  • Tájékoztatás és útmutatás, valamint egyéb támogató szolgáltatások a munkavállalók és munkáltatók számára;
  • Tájékoztatás az élet- és munkakörülményekről az EURES-országokban;
  • A határon átnyúló régiókban az ingázók és munkáltatók számára nyújtott specifikus támogatási szolgáltatások;
  • Specifikus csoportok támogatása célzott mobilitási programok segítségével;
  • Európai (Online) Foglalkoztatási Napok platformja; és
  • Hozzáférés az állás megszerzését követő támogatáshoz, például nyelvi képzéshez és a célországba való beilleszkedéssel kapcsolatos támogatáshoz, valamint az ezzel kapcsolatos tájékoztatás.

Látogasson el az EURES-portálra, ha többet szeretne megtudni a rendelkezésre álló szolgáltatásokról. Az EURES-tagok és -partnerek elérhetőségei Az EURES az Ön országában oldalon találhatók, illetve telefonon, levélben vagy chaten keresztül közvetlenül felvehető a kapcsolat egy EURES-tanácsadóval.