europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Készségfejlesztés önkéntes munkával

Az önkéntes munka értékes tapasztalatokat és lehetőségeket kínál készségei csiszolásához. Az Europass segíthet Önnek, hogy megtervezze és nyilvántartsa önkéntes tevékenységeit.

Az Europass Érdeklődési területeim rovatában felsorolhatja azokat az országokat, ahol szívesen végezne önkéntes munkát, valamint azokat a témákat/tevékenységi területeket, amelyek érdeklik. Europass-fiókjában emellett nyilvántartást vezethet önkéntes tevékenységeiről.

Önkéntesként bármely olyan ügy szolgálatába állhat, amely fontos Önnek, legyen szó külföldi vagy belföldi, rész- vagy teljes munkaidős önkéntes munkáról. Az önkéntes munkával bárki kedvezően befolyásolhatja a társadalom életét, új emberekkel ismerkedhet meg és fontos készségeket sajátíthat el (pl. problémamegoldás, csoportmunka, kommunikáció). A külföldi önkéntesség lehetőséget nyújt arra is, hogy új nyelveket tanuljunk meg, más kultúrákat és új perspektívákat fedezzünk föl.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Készüljön fel az önkéntes munkára

Miután megtalálta az Önnek tetsző önkéntes munkát, az Europass segíthet Önnek a jelentkezés elkészítésében:

Europass-profilját az önkéntes szervezetekkel közvetlenül megoszthatja, hogy minél többet tudjanak meg Önről és készségeiről.

Szabadon elkészítheti az adott tevékenységhez illő Europass önéletrajzát és motivációs levelét.

Adjon számot új készségeiről

Europass-profiljába bevezethet minden olyan új készséget és tapasztalatot, amelyet az önkéntes munka során szerzett.

Új rovatot hozhat létre, hogy rögzítse az önkéntes tevékenységével kapcsolatos információkat. Ismertesse, hogy melyik szervezetnél önkénteskedett, mi volt az Ön feladata, és hogy pontosan mit sajátított el. Csatoljon fényképeket, bizonyítványokat és más dokumentumokat, hogy az önkéntes tevékenységével és a készségeivel kapcsolatos információk egy helyen elérhetők legyenek. Ez megkönnyíti az adatok későbbi felhasználását, ha például referenciára lesz szüksége.