europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Tervezze meg pályafutását az Europass segítségével

Szeretné megtalálni álmai munkáját és egyengetni szakmai pályafutását? Ennek egyik előfeltétele, hogy a megfelelő eszközökkel tudja bemutatni készségeit a munkaadóknak. Az Europass olyan eszköz- és információtár, amellyel Ön kezébe veheti szakmai életének irányítását.

Vegye számba készségeit

A szakmai pályafutás megtervezésének első lépéseként fontos, hogy rendszerezze készségeit és tapasztalatait. Ebben segítenek az alábbi kérdések:

  • Tudja tömören és közérthetően ismertetni valamennyi készségét?
  • Fel tudja sorolni azokat a készségeit, amelyeket egy konkrét szakmai tapasztalat során szerzett?
  • Tudja ismertetni azokat a készségeit, amelyeket önkéntes munka, online tanulás, szabadidős tevékenység stb. során szerzett? 
  • Milyen új készségekre tett szert a közelmúltban?
  • Melyek a legértékesebb készségei?
Woman holding a coffee cup and making plans

Adjon számot készségeiről és tapasztalatairól

Az Europass-eszközök abban segítenek Önnek, hogy felsorolja készségeit és tapasztalatait, amelyekről így mindenkor naprakész, rendszerezett, gyorsan áttekinthető és könnyen hasznosítható nyilvántartást vezethet. Hozza létre saját Europass-profilját, és rögzítse benne készségeit, képesítéseit és tapasztalatait. Profilját különböző rovatokkal bővítheti, melyek a munkatapasztalatok, a szakmai fejlődés, valamint a szakmai- és a magánéletben elért egyéb eredmények ismertetésére szolgálnak.

Europass-profiljában valamennyi készségéről áttekintést adhat. Az Europass elemzi a profiljában szereplő információkat, majd az Ön tapasztalataival összhangban álló készségekről, ismeretekről és képességekről listát készít Önnek.

A saját célkitűzéseinek jobb megértése céljából Europass-profiljában megfogalmazhatja szakmai céljait és az Önt érdeklő témaköröket. Kiemelheti azokat a tevékenységeket és témákat, melyekre különleges hangsúlyt kíván fektetni, és ismertetheti azt is, hol szeretne dolgozni.

Tervezze meg következő lépéseit

Az Europass utat mutat Önnek, hogyan nyithat új fejezetet szakmai pályafutásában, és segít Önnek megtalálni a megfelelő állást.

Profiljában szereplő készségei és érdeklődési területei alapján az Europass felkínálhat Önnek egy sor javaslatot, amely érdekelheti Önt. Lehetősége van állást keresniaz EU más országaiban is.

Munkakeresés során Europass-profilját megoszthatja a munkaadókkal és a munkaerő-közvetítőkkel is, az Europass szerkesztővel pedig elkészítheti önéletrajzát vagy motivációs levelét.