europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Az Europass a pályaorientációs tanácsadás szolgálatában

Az Europass-portál többnyelvű eszközökkel és lényegi információkkal segíti elő a pályaorientációs és továbbképzési tanácsadók munkáját.

Az Europass-platform az egész életen át tartó tanulás és a szakmai fejlődés ingyenes online eszköz- és információtára. A portált, amelyet az Európai Bizottság működtet, nemcsak egyéni felhasználók, hanem pályaorientációs szakemberek is értékes forrásként alkalmazhatják munkájuk során, amikor az érdeklődők európai tanulmányokkal, képzésekkel, munkalehetőségekkel vagy önkéntes tevékenységekkel kapcsolatban igényelnek tanácsadást.

Online platform a személyes és szakmai fejlődésért

A tanulmányok és a szakmai pályafutás megtervezéséhez nemcsak pályaorientációs szakemberek támogatására van szükség, hanem olyan naprakész információkra és eszközökre is, amelyek segítenek különböző döntések meghozatalában.

Az Europass révén ingyenesen elérhető online eszközök és információk hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók tanulmányi és szakmai pályafutásuk bármely szakaszában sikerrel vehessék az akadályokat. Az új Europass-profil lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megjelenítsék, dokumentumokkal alátámasszák és megosszák az életük során szerzett készségeikre, képesítéseikre és tapasztalataikra vonatkozó információkat. A rendszer a megadott készségek és tapasztalatok alapján személyre szabott lehetőségeket javasol, ezáltal támogatva a felhasználókat abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb állásokat vagy képzéseket. A portál ingyenes hozzáférést biztosít különböző információkhoz és gondolatébresztő online eszközökhöz, valamint lehetővé teszi digitális tanúsítványok tárolását és megjelenítését.

Az Europass könnyen hozzáférhető szolgáltatás, amely képes rugalmasan idomulni a különböző felhasználói igényekhez (a portál 30 európai nyelven érhető el).

Zökkenőmentesebb kommunikáció tanácsadó és ügyfele között

A pályaorientációs tanácsadók és más hasonló feladatot ellátó szakemberek számtalan módon felhasználhatják az Europass kínálta eszközöket és információkat ügyfeleik támogatására. Együttműködhetnek az ügyfelek Europass-profiljának elkészítésében, ezáltal teljes képet alkotva azok készségeiről, képesítéseiről és érdeklődési köréről. A profilban megadott információk alapján tanfolyamokra és álláslehetőségekre irányuló javaslatokat lehet tenni az ügyfeleknek. Ezenfelül a szóban forgó adatokat az ügyfelek könnyedén megoszthatják pályaorientációs tanácsadóikkal, akik így szakmai és tanulmányi útmutatásukat valós szükségletekhez tudják igazítani.

Az Europass-portál európai tanulmányokkal és európai munkavállalással kapcsolatos információit pályaorientációs szakemberként Ön is hasznosíthatja tanácsadói munkája során. Az alábbi linkeken is naprakész információk találhatók:

 

Az Europass-portál arról is tájékoztat, hogy az egyes tagállamokban milyen európai és belföldi szolgáltatások és információforrások érhetők el, és milyen hálózatok nyújtanak hasonló támogatást az érdeklődők számára.

 

Az Europass célja, hogy iránymutatással támogassa az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos tanácsadói munkát annak érdekében, hogy a felhasználók számára új munkavállalási, képzési és mobilitási lehetőségeket tárjon fel. Az ingyenesen elérhető Europass-eszköz sokféle felhasználói igény kiszolgálására alkalmas, ezzel hozzájárulva egy befogadóbb, a részvételt és a hozzáférést mindenki számára biztosító társadalom megvalósulásához.

Woman pointing at a white board with sticky notes about learning and skills

Népszerűsítse Ön is az Europasst a tanulók, munkavállalók, álláskeresők és önkéntesek körében

Az Európai Bizottság a részt vevő országokkal, érdekeltekkel és szakértőkkel együttműködve Unió-szerte fejleszti és népszerűsíti az Europasst. Az oktatás és foglalkoztatás terén tevékenykedő tanácsadó szakemberek kulcsszerepet játszanak abban, hogy az Europass előnyeit a felhasználók széles köre élvezhesse, és egyértelművé váljon, hogy az eszköz milyen rugalmasan képes alkalmazkodni a különböző igényekhez.

Ha az Europassra vonatkozóan bármilyen észrevétele vagy kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.