europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass digitális tanúsítvány

Az Europass digitális tanúsítvány olyan digitális dokumentum, amelyet az oktatási intézmények állítanak ki diákjaik számára. A dokumentum ismerteti a megszerzett képesítést, valamint tájékoztatást adhat a tantárgyakról, osztályzatokról, projektekről és egyéb eredményekről.

Tanulmányok folytatásához, munkavállaláshoz vagy önkéntes tevékenységek végzéséhez gyakran szükségünk lehet arra, hogy igazoljuk képesítéseinket és eredményeinket a leendő munkaadónk, oktatási intézményünk vagy más érdekeltek előtt. Ez nem mindig egyszerű. Különösen akkor szembesülhetünk nehézségekkel, ha az új tevékenység helyszíne egy másik ország.

Az Europass digitális tanúsítványokkal könnyen és hatékonyan kaphatjuk kézhez és oszthatjuk meg másokkal az oktatási és képzési intézmények által kiállított diplomáinkat, okleveleinket és bizonyítványainkat.

Az adott oktatási intézmény diplománkat vagy oklevelünket igény szerint Europass digitális tanúsítványként is kiállíthatja.

Kérhetjük a digitális fájl megküldését az Europass-dokumentumtárban található tanúsítványtárba; vagy kérhetjük, hogy a dokumentumot közvetlenül e-mailben vagy más csatornán keresztül küldjék el nekünk. Az Europass digitális tanúsítvány értékes fájl, ezért fontos, hogy tárolása mindig biztonságos hordozón történjen.

 

Miért van szükség Europass digitális tanúsítványra?

Az Europass digitális tanúsítvány megosztható munkáltatókkal, oktatási és képzési intézményekkel vagy más olyan szervezetekkel, amelyeknek szükségük van a képesítésünkkel kapcsolatos információkra. Az Europass digitális tanúsítvány megnyitásával automatikusan ellenőrizhető, hogy képesítésünk valódi-e, és hogy tulajdonosa azonos-e velünk. A dokumentumot szemlélő teljesebb képet kaphat készségeinkről és tapasztalatainkról is. Minden esetben meg kell győződnünk arról, hogy ismerjük azoknak a személyazonosságát, akik számára hozzáférhetővé tesszük a tanúsítványt. Ha Europass-dokumentumtárunkban tároljuk, a tanúsítvány meghatározott ideig osztható meg.

Az ingyenes és biztonságos Europass digitális tanúsítvány rendszerét az Európai Bizottság működteti.

Az Európai Bizottság megkezdte az együttműködést az uniós tagállamokkal és más országokkal annak érdekében, hogy kísérleti jelleggel bevezessék az Europass digitális tanúsítványt. A friss diplomásoknak most lehetőségük nyílik arra, hogy oklevelüket vagy diplomájukat Europass digitális tanúsítványként is megkapják. Előfordulhat, hogy Ön is az elsők között lesz!

Az adott intézmény tájékoztatni fogja Önt, ha megkapja az Europass digitális tanúsítványt. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha kérdése van az Europass digitális tanúsítványokkal kapcsolatban.

Smiling young woman showing her mobile phone