europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Prilog svjedodžbi Europass

Imate li strukovnu kvalifikaciju poput naukovanja ili tečaja osposobljavanja, s prilogom svjedodžbi Europass moći ćete u Europi predstaviti svoje strukovne kvalifikacije na jednostavan i razumljiv način.

Što je prilog svjedodžbi Europass?

Prilog svjedodžbi Europass je dokument s informacijama na osnovi kojih poslodavci i obrazovne ustanove mogu dobiti bolji uvid u vaše strukovne kvalifikacije. U prilogu svjedodžbi Europass navodi se sljedeće:

  • svrha vaše kvalifikacije
  • razina kvalifikacije
  • ishodi učenja i
  • pojedinosti o relevantnom obrazovnom sustavu.

Ako se želite zaposliti ili obrazovati u inozemstvu, nije jednostavno objasniti što ste naučili tijekom osposobljavanja, ali u tome vam može pomoći prilog svjedodžbi Europass.

Kako možete dobiti prilog svjedodžbi Europass?

Prilog svjedodžbi Europass za svoju strukovnu kvalifikaciju možete potražiti u bazi podataka svoje zemlje, a dodatne informacije možete zatražiti i od ustanove koja je kvalifikaciju izdala.

Primjeri priloga svjedodžbi Europass

Strukovna kvalifikacija + prilog svjedodžbi Europass = savršena kombinacija ako se želite zaposliti ili obrazovati u drugoj europskoj zemlji.