europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Digitalne vjerodajnice Europassa

Digitalna vjerodajnica Europassa je digitalna datoteka koju izdaje ustanova u kojoj ste studirali, a sadržava opis vaših kvalifikacija te može uključivati informacije o vašim predmetima, ocjenama, projektima i ostalim postignućima.

Želite li studirati, raditi ili volontirati, poslodavcima, obrazovnim ustanovama i drugim organizacijama često morate dostaviti dokaz o svojim kvalifikacijama i postignućima. To može biti prilično naporno, pogotovo ako se želite preseliti u drugu zemlju radi novih mogućnosti.

S pomoću alata „digitalne vjerodajnice Europassa” možete jednostavno i učinkovito primati i dijeliti svoje digitalne diplome, svjedodžbe i potvrde ustanova za obrazovanje i osposobljavanje.

Ustanova u kojoj ste studirali može vam izdati diplomu ili potvrdu kao digitalnu vjerodajnicu Europassa.

Možete odabrati da se vaša digitalna datoteka pohrani u novčanik u vašoj knjižnici Europass ili da vam se izravno pošalje e-poštom ili na drugu lokaciju. Vaša digitalna vjerodajnica Europassa vrijedna je datoteka pa je uvijek pohranjujte na sigurno.

 

Čemu služi digitalna vjerodajnica Europassa?

Digitalnu vjerodajnicu Europassa možete podijeliti s poslodavcima, ustanovama za obrazovanje i osposobljavanje ili drugim organizacijama kojima su potrebne informacije o vašim kvalifikacijama. Ona im služi kao dokaz da su vaše kvalifikacije autentične i doista vaše, a i imat će bolji uvid u vaše vještine i iskustvo. Međutim, nemojte zaboraviti provjeriti identitet svakoga s kim vjerodajnicu dijelite. Digitalnu vjerodajnicu koju ste pohranili u knjižnicu Europass možete dijeliti određeno vrijeme.

Besplatnim i sigurnim sustavom digitalnih vjerodajnica Europassa upravlja Europska komisija.

Europska komisija započela je suradnju s državama članicama EU-a i drugim zemljama na pilot-projektu digitalnih vjerodajnica Europassa. Možda budete među prvima koji će primiti diplomu ili potvrdu u obliku digitalne vjerodajnice Europassa.

Vaša ustanova izvijestit će vas ako dobijete digitalnu vjerodajnicu Europassa. Ako imate pitanja o digitalnim vjerodajnicama, slobodno nam se obratite.

Smiling young woman showing her mobile phone