Volontiranjem do novih vještina

Volontiranjem možete steći predivna iskustva i nove vještine, a Europass vam može pružiti potporu da sve isplanirate i zabilježite.

Europass vam pomaže u pronalaženju volonterskog iskustva putem alata Moji interesi tako što vam nudi popis zemalja i tema pa možete odabrati gdje vam se volontira i što vas zanima. Osim toga, u profilu Europass možete voditi evidenciju cijelog volonterskog iskustva.

Možete se odlučiti za volontiranje u raznoraznim područjima u kojima biste htjeli dati svoj doprinos, bilo u matičnoj zemlji ili u inozemstvu, u punom ili nepunom radnom vremenu. Volontiranjem pozitivno utječete na društvo, upoznajete nove ljude i razvijate ključne vještine poput rješavanja problema, timskog rada i učinkovite komunikacije. Volontiranje u inozemstvu nudi i mogućnost učenja novih jezika i upoznavanja s novim kulturama i perspektivama.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Priprema za volontiranje

Kad pronađete volonterski zadatak koji je baš za vas, Europass vam može pomoći u pripremi prijave.

Svoj profil Europass možete izravno podijeliti s volonterskim organizacijama kako bi dobile što više informacija o vama i vašim vještinama.

Besplatno možete sastaviti prilagođen životopis Europass i motivacijsko pismo.

Bilježenje novih vještina

Prijava je tek početak uzbudljivog putovanja pa vam Europass nudi mogućnost da u svojem profilu bilježite sve o novim vještinama i iskustvima koje ste stekli tijekom volontiranja.

Možete dodati nove odjeljke kako biste zabilježili volontersko iskustvo. Navedite detalje o novim spoznajama, svojoj ulozi i organizaciji u kojoj ste volontirali. Priložite fotografije, potvrde i druge dokumente kako bi sve informacije o vašem volonterskom iskustvu i vještinama bile na jednom mjestu – tako ćete ih lakše pronaći i iskoristiti u budućnosti.