europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Henkilötietojen käsittely Europass-järjestelmässä

Europass-järjestelmässä turvataan henkilötietojen suoja. Europass ei koskaan jaa, myy tai käytä Europass-profiilissasi ilmoittamiasi henkilötietoja. Voit itse valvoa, mille tahoille ja kuinka pitkäksi aikaa haluat jakaa tietosi.

Miten Europass käyttää tietojasi?

Europass käyttää profiilissa ilmoittamiasi tietoja analysoidessaan taitojasi ja tehdessään ehdotuksia sinua mahdollisesti kiinnostavista työpaikoista ja kursseista. Voit milloin tahansa poistaa nämä Europass-ominaisuudet käytöstä.

Europass kerää anonymisoituja tilastoja (esim. kuinka monta vierailijaa on rekisteröitynyt Europass-järjestelmään) ja trendejä (esim. onko Europass-käyttäjillä hyvät digitaaliset taidot). Henkilötietojasi ei koskaan käytetä tässä prosessissa.

Voit milloin tahansa poistaa Europass-profiilisi joko kokonaan tai osittain, joten tietosi ovat koko ajan valvonnassasi.

Tietojen tallentaminen Europass-profiiliin

Europass-profiilissa kaikki osaamistasi, pätevyyttäsi ja työkokemustasi koskevat tiedot ovat tallessa yhdessä paikassa. Voit lisätä henkilötietojasi ja tallentaa tiedostoja (esim. ansioluettelot, tutkintotodistukset) Europass-kirjastoosi.

Älä tallenna Europass-järjestelmään mitään sopimattomina tai loukkaavina pidettäviä tietoja äläkä arkaluonteisia tietoja itsestäsi (esim. terveystiedot).

Europass-profiilin jakaminen

Europass ei koskaan jaa profiiliasi tai tiedostojasi ilman suostumustasi. Voit halutessasi jakaa työnantajille, oppilaitoksille ja muille tahoille linkkejä Europass-profiiliisi ja Europass-kirjastosi tiedostoihin (esim. ansioluettelot ja tutkintotodistukset).

Ennen kuin jaat tietoja, varmistu aina toisen osapuolen identiteetistä.

Muista, että jotkin (erityisesti EU:n ulkopuolella sijaitsevat) tahot eivät välttämättä noudata tietosuojasääntöjä ja -menettelyjä.

Lisätietoja

Europass on Euroopan komission kehittämä ilmainen väline, jonka avulla edistetään opiskelua ja työskentelyä Euroopassa. Jos haluat lisätietoja henkilötietojen suojasta Europass-järjestelmässä, ota yhteyttä.

Europass-tietosuojaselosteessa on myös Euroopan tietosuojavaltuutetun (EDPS) yhteystiedot.