europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Korkeakoulututkintotodistuksen liite (Diploma Supplement)

Valmistuitko juuri korkeakoulusta? Onko sinulla kandidaatin- tai maisterintutkinto? Korkeakoulututkintotodistuksen liite (Diploma Supplement) voi auttaa sinua tekemään tutkintosi sisällön ymmärrettävämmäksi myös muille.

Mikä se on?

Korkeakoulututkintotodistuksen liitteen tiedot auttavat työnantajia ja oppilaitoksia ymmärtämään suorittamasi tutkinnon sisältöä.

Kun haet työhön tai opiskelemaan ulkomaille, voi olla vaikeaa kyetä selkeästi esittämään, mitä olet tutkintoasi suorittaessasi oppinut. Korkeakoulututkintotodistuksen liite on asiakirja, joka auttaa siinä.

Mitä tietoja siinä on?

Korkeakoulututkintotodistuksen liitteessä on tietoa opinnoistasi ja niihin sisältyvistä opintosuorituksista, arvosanoista ja oppimistuloksista.

Siitä selviää: 

  • suoritetun tutkinnon tyyppi ja taso
  • tutkinnon myöntänyt oppilaitos
  • opintojen sisältö ja tulokset
  • tietoja kansallisesta koulutusjärjestelmästä.

Näiden tietojen avulla työnantajan tai oppilaitoksen on helpompi ymmärtää, mistä tutkinnossasi on kyse, ja sinun on helpompi ottaa seuraava askel opinto- tai urapolullasi.

Miten sen voi saada?

Voit pyytää korkeakoulututkintotodistuksen liitettä siitä oppilaitoksesta, jossa opiskelit.

Vastavalmistuneilla on yli 40 maassa oikeus saada korkeakoulututkintotodistuksen liite automaattisesti ja maksutta Euroopan yleisimmillä kielillä.

Esimerkkejä korkeakoulututkintotodistuksen liitteistä

Tutkintotodistus + tutkintotodistuksen liite = täydellinen yhdistelmä, kun haet töihin tai opiskelemaan toiseen Euroopan maahan.