Αναπτύξτε τις δεξιότητές σου μέσω του εθελοντισμού

Ο εθελοντισμός μπορεί να σου προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες αλλά και ευκαιρίες να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου. Το Europass μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις και να καταγράψεις τις εμπειρίες εθελοντισμού σου.

Το Europass σε βοηθάει να θέσεις έναν στόχο εθελοντισμού και να βρεις την κατάλληλη εμπειρία με τη βοήθεια του εργαλείου Τα ενδιαφέροντά μου στο Europass, επιλέγοντας τις χώρες στις οποίες προτιμάς να προσφέρεις εθελοντική εργασία και τους τομείς ή τα ενδιαφέροντα που είναι σημαντικά για σένα. Μπορείς επίσης να κρατάς ένα αρχείο από όλες τις εμπειρίες εθελοντισμού που αποκτάς στο προφίλ Europass σου.

Μπορείς να προσφέρεις εθελοντική εργασία για οποιονδήποτε σκοπό θεωρείς σημαντικό, είτε στη χώρα σου είτε στο εξωτερικό, σε πλήρη ή σε μερική απασχόληση. Με την προσφορά σου αυτή μπορείς να βοηθήσεις την κοινωνία, να κάνεις νέες γνωριμίες και να καλλιεργήσεις τις δεξιότητές σου στην επίλυση προβλημάτων, την ομαδική εργασία και την αποτελεσματική επικοινωνία. Ο εθελοντισμός στο εξωτερικό σου προσφέρει επίσης την ευκαιρία να μάθεις νέες γλώσσες και να εξοικειωθείς με ξένες κουλτούρες και νοοτροπίες.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Ετοιμάσου για την εμπειρία εθελοντισμού σου

Όταν βρεις την ευκαιρία εθελοντισμού που σου ταιριάζει, το Europass μπορεί να σε βοηθήσει να ετοιμάσεις την αίτησή σου:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προφίλ σου Europass απευθείας με τους οργανισμούς εθελοντισμού για να παρουσιάσεις την υποψηφιότητα και τις δεξιότητές σου.

Μπορείς να συντάξεις απολύτως δωρεάν το δικό σου βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή Europass.

Παρακολούθησε την εξέλιξη όλων των νέων δεξιοτήτων σου

Καθώς η αίτηση αποτελεί απλά την αρχή του ταξιδιού σου, το Europass σου προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθείς στο προφίλ σου όλες τις νέες δεξιότητες και εμπειρίες που αποκτάς χάρη στον εθελοντισμό.

Μπορείς να δημιουργείς νέες ενότητες για να καταγράφεις τις εμπειρίες εθελοντισμού σου. Σημείωσε λεπτομερειακά τις νέες σου γνώσεις, τον ρόλο σου και τον οργανισμό εθελοντισμού για τον οποίο εργάστηκες. Ανάρτησε φωτογραφίες, πιστοποιητικά και άλλα έγγραφα, έτσι ώστε να αποθηκεύεις στο ίδιο σημείο όλα τα στοιχεία για την εμπειρία εθελοντισμού και τις δεξιότητές σου και να μπορείς να τα συμβουλεύεσαι και να τα χρησιμοποιείς εύκολα στο μέλλον.