europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Tillægget til eksamensbeviset

Er du lige blevet færdig med din uddannelse? Har du en videregående uddannelse som f.eks. en bachelorgrad eller en kandidatgrad? Så kan tillægget til eksamensbeviset hjælpe dig med at gøre opmærksom på dine kvalifikationer i hele Europa.

Hvad er tillægget til eksamensbeviset?

Tillægget til eksamensbeviset er et dokument med oplysninger, som gør det lettere for arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner at forstå, hvad dine kvalifikationer går ud på.

Når du ansøger om job eller kurser i udlandet, kan det være svært at forklare, hvad du har lært på uddannelsen. Det er her, at tillægget til eksamensbeviset kan hjælpe dig.

Hvilke informationer indeholder tillægget?

Tillægget til eksamensbeviset indeholder oplysninger om dine personlige resultater, bl.a. merit (f.eks. ECTS-point), karakterer, og hvad du har lært.

Tillægget angiver: 

  • hvilken type kvalifikationer og hvilket kvalifikationsniveau du har opnået
  • hvilken institution der har udstedt beviset eksamensbeviset
  • hvilket indhold uddannelsen havde, og hvilke resultater du har opnået
  • nærmere information om det nationale uddannelsessystem.

Disse oplysninger kan gøre det lettere for en arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution at forstå, hvad dine kvalifikationer går ud på, og for dig at tage de næste skridt i din uddannelse eller karriere.

Hvordan får du tillægget til eksamensbeviset?

Du kan anmode om et tillæg til eksamensbeviset fra den videregående uddannelsesinstitution, hvor du har studeret.

Færdiguddannede i mere end 40 lande har ret til automatisk og gratis at modtage tillægget til eksamensbeviset på et hvilket som helst europæisk sprog.

Eksempler på tillæg til eksamensbeviser

Dit eksamensbevis + dit tillæg til eksamensbeviset = den perfekte kombination, når du ansøger om et job eller et kursus i et andet europæisk land.