europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Digitalt Europass-bevis

Et digitalt Europass-bevis er en digital fil, som udstedes af den institution, hvor du har studeret. Det beskriver dine kvalifikationer og kan også omfatte information om dine fag, akademiske grader, projekter og andre resultater, du har opnået.

Hvis du ønsker at studere, arbejde eller udføre frivilligt arbejde, skal du i mange tilfælde fremlægge dokumentation for dine kvalifikationer og resultater til arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner og andre organisationer. Det kan være en vanskelig proces, især hvis du vil flytte til et andet land for at prøve noget nyt.

Med det digitale Europass-bevis kan du nemt modtage dine digitale eksamensbeviser og certifikater fra forskellige uddannelsesinstitutioner og dele dem med andre.

Den institution, hvor du har studeret, kan udstede dit eksamensbevis som et digitalt Europass-bevis.

Du kan anmode om at få det digitale dokument, så du kan gemme det i din e-wallet i dit Europass-bibliotek, eller du kan bede om at få det sendt direkte til din e-mailadresse eller en anden adresse. Dit digitale Europass-bevis er værdifuldt dokument, der sikrer, at du altid gemmer den et eller andet sikkert sted.

 

Hvorfor har jeg brug for et digitalt Europass-bevis?

Du kan dele dit digitale Europass-bevis med arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner eller andre organisationer, der har brug for information om dine kvalifikationer. Når de ser dit digitale Europass-bevis, vil de automatisk kunne kontrollere, at dine kvalifikationer er reelle, og at det er dig, der har opnået dem, og de kan få en bedre forståelse af dine færdigheder og erfaringer. Du bør altid sikre dig, at du kender identiteten af dem, du deler beviset med. Hvis du opbevarer dit digitale bevis i dit Europass-bibliotek, kan du dele det i en fastsat periode.

Systemet for det digitale Europass-bevis forvaltes af Kommissionen og er gratis og sikkert.

Kommissionen er begyndt at arbejde sammen med EU's medlemslande og andre lande om at teste brugen af det digitale Europass-bevis. Måske bliver du en af de første dimittender, der får dit eksamensbevis eller certifikat i form af et digitalt Europass-bevis.

Din institution giver dig besked, hvis du modtager et digitalt Europass-bevis. Du kan også kontakte os, hvis du har spørgsmål om det digitale Europass-bevis.

Smiling young woman showing her mobile phone