EUROEN GØR DET NEMT AT

01

Spare op og investere uden frygt

Euroen er en stabil valuta, så du kan føle dig sikker, når du bruger dine penge eller låner og investerer.

02

Rejse

Med euroen er udgifterne til at veksle penge forsvundet, så det er blevet lettere og billigere at rejse gennem de 19 lande i euroområdet.

03

Gøre forretninger

Euroen gør det lettere, billigere og sikrere for virksomheder at købe og sælge i euroområdet og handle med resten af verden. Euroen bruges i næsten 40 % af alle grænseoverskridende betalinger og til næsten halvdelen af EU’s eksport.

04

Købe ind

Euroen gør det lettere at sammenligne priser og handle i udlandet. En fælles valuta understøtter et mere gennemsigtigt og konkurrencedygtigt indre marked.

05

Arbejde, studere eller gå på pension i udlandet

Euroen mindsker omkostningerne ved at rejse og overføre penge, så det har aldrig været lettere at flytte til et andet land for at arbejde, studere eller gå på pension.

EUROEN I TAL

74 %af europæerne
GroupCreated with Sketch.

I øjeblikket er 74 % af europæerne positive over for en europæisk økonomisk og monetær union med en fælles valuta, euroen. Det er den højeste andel nogensinde.

340millioner europæere
Fill 1Created with Sketch.

340 millioner europæere bruger euroen. 60 lande og territorier med i alt 175 millioner indbyggere har bundet deres egen valuta til euroen, enten direkte eller indirekte.

2.Næstmest brugte valuta
FACTS03Created with Sketch.

Euroen er den næstmest brugte valuta til internationale betalinger, lån, udlån og centralbankers reserver.

EUROENS UDVIKLING

Lanceringen af euroen den 1. januar 1999 var højdepunktet på en lang rejse, som var begyndt flere årtier tidligere, og som blev drevet af en enkel og overbevisende logik: det er lettere at handle på et fælles marked, hvis man har en fælles valuta.

Euroen har udviklet sig meget fra de tidlige drøftelser om en økonomisk og monetær union i de sene tressere til at blive verdens næststørste valuta i dag.

EUROEN: ET PROJEKT I UDVIKLING

Euroen, som nu fylder 20 år, er nummer to på verdensplan, både hvad angår størrelse og tillid. Opbakningen til euroen stiger.

En række EU-lande håber på at deltage i Europas fælles valuta i fremtiden, og de vil blive budt velkommen, når de er klar.

Euroens fremtid er ligesom vores egen stadig ved at blive skrevet. I et internationalt miljø i hastig udvikling kan Europa kun holde fast i sin økonomiske styrke og sit sociale sikkerhedsnet med et stærkt indre marked og en stærk valuta.

HAR DU LYST TIL AT INVOLVERE DIG MERE?

Hvad med at arbejde hos os? Find praktik- og jobmuligheder i de forskellige europæiske institutioner: