EU PROTECTS > Societatea noastră > Transformări: ce face UE pentru a-i ajuta pe europeni să obțină competențe potrivite pentru o economie în schimbare

„Când mi-am pierdut serviciul, după 17 ani de muncă, nu știam cum aș putea găsi un altul.”

Ourania Koutrouvi

Globalizarea ne afectează viața din ce în ce mai mult. O economie globalizată poate aduce tehnologii mai bune, mai multe servicii și bunuri la prețuri mai mici, dar aceste beneficii nu ar trebui să fie în detrimentul locurilor de muncă din Europa. În 2015, industria chimică și petrolieră din Estonia au fost puternic afectate de concurența mondială. S-au făcut concedieri în masă, în special în regiunea Ida-Virumaa. Din motive similare, sute de lucrători din regiunea Tesalia a Greciei au rămas fără locuri de muncă atunci când un supermarket regional a dat faliment.

Din 2007, UE încearcă să-i ajute pe lucrătorii europeni care și-au pierdut locul de muncă din cauza globalizării. În 2016, Estonia și Grecia au primit finanțare din partea UE pentru a desfășura programe de formare profesională pentru miile de lucrători concediați. Descoperiți persoanele care i-au ajutat să dobândească noi competențe profesionale, să găsească noi locuri de muncă și să-și reia viața în propriile mâini.

Transformări: ce face UE pentru a-i ajuta pe europeni să obțină competențe potrivite pentru o economie în schimbare

Globalizarea aduce numeroase oportunități. Însă, în același timp, poate duce la pierderi de locuri de muncă și la scăderi salariale. Iată de ce UE colaborează cu țările europene pentru a-i ajuta pe lucrători să dobândească noi competențe și să își găsească un loc de muncă într-o lume în schimbare.

Defilați pentru a continua

Bistra Valchanova

Naționalitate bulgară, Fondul european de ajustare la globalizare, Comisia Europeană

Belgia

„O economie mai globalizată a adus beneficii, dar acest lucru nu ar trebui să îi lase pe europeni fără locuri de muncă.” 

„Echipa mea examinează cereri de finanțare din țări din întreaga Europă. Analizăm nevoile și oportunitățile în materie de ocupare a forței de muncă din țara respectivă și ne concentrăm asupra sectoarelor afectate puternic de concedieri. Țările ar putea solicita fonduri UE pentru a le oferi formare și consiliere lucrătorilor disponibilizați din cauza concurenței globale sau a instabilității economice. Suntem aici pentru a-i sprijini în tranziția către un nou loc de muncă.”

„Important este ca oamenii să-și găsească din nou o slujbă, iar UE caută să le creeze astfel de oportunități.”

 - Bistra Valchanova

Annika Sepp

Departamentul de ocupare a forței de muncă, Ministerul Afacerilor Sociale

Estonia

„În 2016, am solicitat fonduri UE pentru a reduce șomajul din regiunea Ida-Virumaa, în special în sectoarele afectate grav de concurența mondială.”

„Cu finanțare din partea UE, am introdus în Estonia un program absolut nou. Din 2016 până în 2018, am ajutat 124 de persoane care lucraseră în sectorul energiei, al petrolului și al industriei chimice să își continue educația – fie în învățământul tehnic, fie în cel superior. Oamenii au putut alege din peste 600 de cursuri – matematică, fizică, engleză, IT etc. Ne-am propus să-i ajutăm să devină mai competitivi pe piața regională a locurilor de muncă. Acum aplicăm experiența dobândită în zona Ida-Virumaa pentru proiecte de formare similare din restul Estoniei.”

„Datorită finanțării UE, am găsit noi căi de a reduce șomajul la nivel național.”

 - Annika Sepp

Marina Platanaki

Serviciul de promovare a ocupării forței de muncă și de economie socială, Ministerul Muncii

Grecia

„Supervizez distribuirea fondurilor pe care Grecia le primește de la UE pentru a reduce efectele negative ale globalizării și ale crizei economice. Discut cu alte servicii și organizații din Grecia, precum și cu reprezentanți ai lucrătorilor concediați din anumite sectoare. Este important să se obțină finanțare pentru proiecte care ajută direct comunitățile care suferă cel mai mult din cauza pierderii locurilor de muncă.” 

„De asemenea, mă întâlnesc regulat cu serviciile regionale de ocupare a forței de muncă și cu reprezentanții lucrătorilor, pentru a mă asigura că fondurile UE sunt utilizate corect și echitabil.”

„În UE, suntem protejați de o plasă de siguranță care ne ajută să acoperim nevoile locale și regionale de pe piața muncii.”

 - Marina Platanaki

Paspalas Ioannis

Institutul Național de Muncă și Resurse Umane

Grecia

„Cu fonduri UE, obiectivul nostru a fost acela de a reintegra 557 șomeri pe piața forței de muncă. Până în 2015, toți lucraseră la Supermarket Larissa, o cooperativă de magazine alimentare din regiunea Tesalia și un nume bine cunoscut pe plan local din 1986. Din păcate, cooperativa a dat faliment și toți acești oameni au rămas fără loc de muncă.”

„Din iulie 2017 până în februarie 2018, foștii angajați ai rețelei Larissa au participat la cursuri de formare organizate de opt servicii regionale de ocupare a forței de muncă în colaborare cu câteva institute de învățare și o echipă de consilieri personali. Aceștia din urmă i-au sfătuit pe participanți cum să își depună un CV, cum să susțină un interviu și chiar cum să-și deschidă propriul magazin sau propria afacere.”

„Proiectul nostru s-a încheiat acum 6 luni. Aproape jumătate dintre participanți și-au găsit deja noi locuri de muncă, iar 13 dintre ei și-au creat propria afacere.”

 - Paspalas Ioannis

Ourania Koutrouvi

Prefectura Larissa din Tesalia

Grecia

„Am lucrat la Supermarket Larissa timp de 17 ani, ca agent de vânzări și de inventariere. După ce am fost concediată, am început în iulie 2017 un program de formare profesională alături de alți foști colegi de serviciu. La început, a trebuit să pregătim fiecare un plan cu obiectivele pe care le urmărim și tipul de curs pe care ar trebui să-l urmăm pentru a-l atinge. Astăzi lucrez pentru prefectură într-un sector cu totul diferit: prevenirea incendiilor și protecția ecosistemelor naționale.” 

„Noile mele competențe mi-au permis să încep o nouă carieră.”

 - Ourania Koutrouvi

Știați?

Solidaritate în situații de criză

Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) îi sprijină pe lucrătorii concediați din cauza schimbărilor economice pe care nu le pot controla. Ajutându-i să își găsească un loc de muncă, fondul ajută în același timp regiunile din Europa care se confruntă cu rate ridicate ale concedierilor și cu alte efecte negative ale globalizării. FEG sprijină doar lucrătorii concediați. El nu se adresează întreprinderilor care încearcă să supraviețuiască sau să devină mai competitive pe piața mondială.

150 000

Numărul lucrătorilor disponibilizați pe neașteptate care au fost ajutați de fondurile UE începând din 2007. Fondul de ajustare la globalizare ajută și 4 100 de tineri (cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani) să se încadreze în muncă sau să-și continue educația sau formarea profesională.

56 000 de locuri de muncă în IMM-uri și în microîntreprinderi

Concedierile din întreprinderile mai mici nu prea ajung în presă, dar oamenii implicați suferă la fel de mult. Din 2007, FEG a fost mobilizat de 78 de ori în sprijinul foștilor lucrători din IMM-uri și microîntreprinderi. Pentru a beneficia de fond, IMM-urile trebuie să își desfășoare activitatea în același sector și să fie situate în aceeași regiune sau în două regiuni învecinate.

60 %

Procentul costurilor acoperite de UE prin FEG. Aceste fonduri ajută țările din UE să lanseze proiecte de ocupare a forței de muncă cu o durată de 2 ani.

160

Numărul de mobilizări ale fondului în urma solicitărilor câtorva țări ale UE, începând din 2007. Numărul proiectelor și al sectoarelor implicate diferă de la o țară la alta.

CINE SUNT CEILALȚI EROI CARE SUSȚIN SOLIDARITATEA ÎN EUROPA?

Poate că unii dintre ei vin chiar din țara dumneavoastră!

Eroii locali formează, cu sprijinul UE, o rețea care caută soluții la probleme sociale precum sărăcia, practicile comerciale dăunătoare, concedierile masive... De la asistenți sociali la pompieri, de la experți în comerț la detectivi, le datorăm atât de mult acestor eroi! Aflați ce face UE pentru a le ușura munca.