Vår miljö

Vilken typ av värld vill du att dina barn ska leva i?

Det vi gör påverkar planeten enormt. Men EU anger takten för internationella åtgärder för att tackla klimatförändringarna, skydda hotade arter, rädda skogarna och minska föroreningarna av luften och vattnet. Tillsammans kan vi bidra till att skydda miljön, men EU vidtar rejäla åtgärder för att skydda de vardagshjältar som kämpar för vår miljö. Träffa hjältarna som skyddar européerna från dagens faror och morgondagens risker. 

Marint skräp

Ringar på vattnet: Hur EU hjälper till att bekämpa plastavfall

Havet är fullt av plastföremål – påsar, flaskor, leksaker och burkar. Om de inte sköljs upp på stranden eller fastnar i fisknäten bryts plasten gradvis ner i vattnet, äts upp av fiskarna och hamnar till slut i vår mat. Träffa fiskare, företagare och forskare som sida vid sida arbetar för att minska skräpet i havet och skydda kommande generationer.

Ta reda på mer

Vårt samhälle

Hur kan vi skydda de samhällen vi har byggt upp?

Upptäck hur EU gör det möjligt för vardagshjältar att skydda de saker som du bryr dig om mest: från att stödja hårt arbetade företag nära dig till att se till att dina besparingar är trygga, från att se till att stora företag betalar sin andel av skatten till att bekämpa andra negativa effekter av globaliseringen.

Lastbilskarteller

Spelet på vägarna: Hur EU slår ner på otillbörliga affärsmetoder

Transportföretagen i Europa levererar färskvaror till affärerna och moderna apparater till våra hem och får vardag och företag att funka. De har varken tid eller resurser att oroa sig för om lastbilstillverkarna följer spelreglerna. Läs om hur EU ser till att europeiska företag skyddas mot olagliga affärsmetoder.

Utforska berättelsen

HJÄLTARNA NÄRA DIG

Känner du till dina lokala hjältar?

Många inser inte hur mycket de hjälper till. De ingår ju i samhället precis som alla andra. Men i sina yrken spelar de en viktig roll för att skydda sin närmaste omgivning.
  
De är lokala hjältar, och tack vare deras insatser kan vi fortsätta leva våra liv utom fara.