Vår säkerhet

Vilka är det som gör Europa tryggare?

Det pratas en massa om de problem världen står inför – terrorism, cyberbrott, människohandel och annat – men mer sällan om alla dem som kommer med lösningar. Läs mer om EU:s politik som gäller polissamarbete och informationsutbyte som för samman vardagshjältar och hjälper dem att se till att vi är trygga.

It-brottslighet

Surfa säkert: Hur EU skyddar oss på nätet

Lära, leka, shoppa, chatta, surfa, dela, gilla eller flörta: internet är motorn i vårt moderna liv. Men faran lurar också på nätet: mobbare, troll, bedragare, gromare och hackare utgör alla ett hot mot den som inte är insatt. Därför har EU byggt upp ett nätverk som erbjuder hjälp och råd om hur vi kan surfa smartare, oavsett ålder.

Läs berättelsen

Vår miljö

Vilken typ av värld vill du att dina barn ska leva i?

Det vi gör påverkar planeten enormt. Men EU anger takten för internationella åtgärder för att tackla klimatförändringarna, skydda hotade arter, rädda skogarna och minska föroreningarna av luften och vattnet. Tillsammans kan vi bidra till att skydda miljön, men EU vidtar rejäla åtgärder för att skydda de vardagshjältar som kämpar för vår miljö. Träffa hjältarna som skyddar européerna från dagens faror och morgondagens risker. 

Katastrofberedskap

Stå emot stormen: Hur EU hjälpte Irland att klara översvämningarna 2015–2016

Vintern 2015–2016 upplevde Irland några av de värsta översvämningarna på decennier. Kraftiga skyfall och stormar drabbade de västra, södra och centrala delarna av landet. Läs om hur EU:s förvarnings- och övervakningsmekanism hjälpte Irland att hantera översvämningarna och skydda befolkningen.

Ta reda på mer

Vårt samhälle

Hur kan vi skydda de samhällen vi har byggt upp?

Upptäck hur EU gör det möjligt för vardagshjältar att skydda de saker som du bryr dig om mest: från att stödja hårt arbetade företag nära dig till att se till att dina besparingar är trygga, från att se till att stora företag betalar sin andel av skatten till att bekämpa andra negativa effekter av globaliseringen.

Kampen mot fattigdomen

Slippa energifattigdom: Hur EU ser till att familjer slipper frysa

I EU finns det många familjer som har svårt att klara sina energikostnader. En del av dem kan inte värma upp sina hem ordentligt och det påverkar deras hälsa, välbefinnande och arbetsförmåga. EU finansierar projekt mot den energifattigdom som bland annat drabbat en familj i Litauen.

Utforska berättelsen

HJÄLTARNA NÄRA DIG

Känner du till dina lokala hjältar?

Många inser inte hur mycket de hjälper till. De ingår ju i samhället precis som alla andra. Men i sina yrken spelar de en viktig roll för att skydda sin närmaste omgivning.
  
De är lokala hjältar, och tack vare deras insatser kan vi fortsätta leva våra liv utom fara.