Naše okolje

Kakšen svet si želite za svoje otroke?

Naša dejanja močno vplivajo na naš planet. Vendar EU narekuje tempo sprejemanja ukrepov na mednarodni ravni, s katerimi se želimo boriti proti negativnim posledicam podnebnih sprememb, zaščititi ogrožene vrste, ohraniti gozdove in zmanjšati onesnaževanje zraka in vode. Skupaj lahko veliko naredimo za varovanje okolja, vendar EU tudi dejavno podpira heroje vsakdana, ki skrbijo za naš planet. Spoznajte heroje, ki Evropejce ščitijo pred nevarnostmi, ki na nas prežijo že danes ali pa bodo morda v prihodnosti. 

Obramba pred nesrečami

Prebroditi nevihto: kako je EU Irsko podprla v boju proti poplavam

Irsko so pozimi v letih 2015–2016 prizadele poplave, ki so bile ene najhujših v zadnjih desetletjih. V več nevihtah, ki so divjale na zahodu, jugu in v notranjosti države, je padlo ogromno dežja. Spoznajte, kako so službe EU za zgodnje opozarjanje in spremljanje Irski pomagale pri spopadanju z obsežnimi poplavami in zaščiti ljudi.

Več informacij

Naša družba

Kako lahko zavarujemo skupnosti, ki smo jih oblikovali?

Preberite, kako EU omogoča herojem vsakdana, da ščitijo stvari, ki so vam najpomembnejše – vse od zagotavljanja podpore podjetjem, ki trdo delajo, v vaši okolici do varovanja vaših življenjskih prihrankov in zagotavljanja plačila pravičnega deleža davkov v velikih podjetjih, s katerimi se omilijo različni negativni učinki globalizacije.

Globalizacija

Tranzicija: kako EU pomaga delavcem pri pridobivanju znanj in spretnosti za spreminjajoče se gospodarstvo

Globalizacija ustvarja številne priložnosti, vendar lahko povzroči tudi znižanje plač in izgubo delovnih mest. Zato EU sodeluje z evropskimi državami, da bi delavcem pomagala pri pridobivanju novih znanj in spretnosti ter iskanju zaposlitve v spreminjajočem se svetu.

Raziščite zgodbo

HEROJI V NAŠI OKOLICI

Ali poznate lokalne heroje vsakdana?

Veliko ljudi se ne zaveda vpliva, ki ga imajo – so pač člani skupnosti kot vsi ostali. Vendar pa v svojih službah odigrajo ključno vlogo pri zaščiti soseske.
  
To so lokalni heroji in ravno zaradi njih smo lahko varni pred nevarnostmi.