Naše okolje

Kakšen svet si želite za svoje otroke?

Naša dejanja močno vplivajo na naš planet. Vendar EU narekuje tempo sprejemanja ukrepov na mednarodni ravni, s katerimi se želimo boriti proti negativnim posledicam podnebnih sprememb, zaščititi ogrožene vrste, ohraniti gozdove in zmanjšati onesnaževanje zraka in vode. Skupaj lahko veliko naredimo za varovanje okolja, vendar EU tudi dejavno podpira junake vsakdana, ki skrbijo za naš planet. Spoznajte junake, ki Evropejce ščitijo pred nevarnostmi, ki na nas prežijo že danes ali pa bodo morda v prihodnosti.

Morski odpadki

Spreminjanje mnenj: kako EU pomaga v boju proti plastičnim odpadkom

Plastične vrečke, steklenice, igrače, posode – če jih ne odplavi nazaj na obalo ali v ribiške mreže, v vodi postopoma razpadejo, jih zaužijejo ribe in se na koncu znajdejo v naši hrani. Spoznajte ribiče, podjetja in znanstvenike, ki si skupaj prizadevajo zmanjšati morske odpadke pri viru in zaščititi prihodnje generacije.

Več informacij

Naša družba

Kako lahko zavarujemo skupnosti, ki smo jih oblikovali?

Preberite, kako EU omogoča junakom vsakdana, da ščitijo stvari, ki so vam najpomembnejše – vse od zagotavljanja podpore podjetjem, ki trdo delajo, v vaši okolici do varovanja vaših življenjskih prihrankov in zagotavljanja plačila pravičnega deleža davkov v velikih podjetjih, s katerimi se omilijo različni negativni učinki globalizacije.

Karteli proizvajalcev tovornjakov

Gospodarstvo brez tovornjakov: kako EU zatira nepoštene poslovne prakse

Evropska prevozna podjetja oskrbujejo trgovine s svežimi proizvodi, opremljajo naše domove z najboljšimi napravami ter ohranjajo naše življenje in podjetja v pogonu. Pri tem enostavno nimajo časa ali sredstev, da bi jih skrbelo, ali so proizvajalci tovornjakov pošteni. Preberite več o tem, kako si EU prizadeva zagotoviti zaščito evropskih podjetij pred nezakonitimi poslovnimi praksami.

Raziščite zgodbo

JUNAKI V NAŠI OKOLICI

Ali poznate lokalne junake vsakdana?

Veliko ljudi se ne zaveda vpliva, ki ga imajo – so pač člani skupnosti kot vsi ostali. Vendar pa v svojih službah odigrajo ključno vlogo pri zaščiti soseske.
  
To so lokalni junaki in ravno zaradi njih smo lahko varni pred nevarnostmi.