Mediul nostru înconjurător

Ce fel de lume doriți pentru copiii dumneavoastră?

Acțiunile noastre au avut un impact serios asupra planetei. Însă UE stabilește ritmul pentru acțiunile internaționale dedicate schimbării climei, protejării speciilor pe cale de dispariție, salvării pădurilor și reducerii poluării din aer și apă. Împreună putem juca un rol în protejarea mediului, însă UE ia măsuri reale pentru a sprijini eroii obișnuiți, care luptă pentru mediu.  Întâlniți eroii care protejează europenii de pericolele din prezent și riscurile din viitor. 

Conservarea naturii

Salvarea sturionului: cum conservă UE natura și sprijină populația locală din zona Dunării

Populațiile de sturioni din Dunăre s-au redus în ultimii 50 de ani. Dispariția acestui pește din vechime ar avea consecințe serioase atât asupra sănătății fluviului, cât și asupra comunităților de pescari aferente. Aflați despre eroii obișnuiți care depun eforturi pentru protejarea habitatului sturionilor, a animalelor și a comunităților care depind de acesta.

Mai multe informații

Societatea noastră

Cum putem proteja comunitățile pe care le-am construit?

De la sprijinirea micilor afaceri din cartiere până la protejarea economiilor, de la asigurarea plății corecte a taxelor de către companiile mari până la combaterea altor efecte negative ale globalizării, descoperiți cum ajută UE eroii obișnuiți să protejeze lucrurile care contează cel mai mult pentru dumneavoastră.

Combaterea sărăciei

Punerea bazelor: cum contribuie UE la ruperea ciclului sărăciei

Șomaj, malnutriție, lipsă de adăpost – sărăcia, sub diversele sale forme, afectează multe familii de la o generație la alta. UE își redirecționează acțiunile la nivel local, în vederea consolidării activității serviciilor naționale, asistenților sociali și voluntarilor, cu scopul de a combate sărăcia și excluziunea socială peste tot în Europa.

Explorați relatarea

EROII DINTRE NOI

Cunoașteți eroii locali?

Mulți oameni nu realizează ce impact au - aceștia sunt, până la urmă, membri ai comunității, la fel ca toți ceilalți. Însă, prin munca lor, joacă un rol esențial în protejarea cartierului.
  
Sunt eroi locali și, datorită muncii lor, putem continua să ne trăim viețile în siguranță.