Mediul nostru înconjurător

Ce fel de lume doriți pentru copiii dumneavoastră?

Acțiunile noastre au avut un impact serios asupra planetei. Însă UE stabilește ritmul pentru acțiunile internaționale dedicate schimbării climei, protejării speciilor pe cale de dispariție, salvării pădurilor și reducerii poluării din aer și apă. Împreună putem juca un rol în protejarea mediului, însă UE ia măsuri reale pentru a sprijini eroii obișnuiți, care luptă pentru mediu.  Întâlniți eroii care protejează europenii de pericolele din prezent și riscurile din viitor. 

Apărarea împotriva dezastrelor

Dând piept cu furtuna: Irlanda luptă alături de UE împotriva inundațiilor

În iarna 2015-2016, Irlanda s-a confruntat cu unele dintre cele mai grave inundații din ultimele decenii. Furtunile care au lovit vestul, sudul și interiorul țării au adus ploi abundente. Aflați ce au făcut serviciile UE de alertă timpurie și de monitorizare pentru a ajuta Irlanda să facă față unor inundații masive și să protejeze populația.

Mai multe informații

Societatea noastră

Cum putem proteja comunitățile pe care le-am construit?

De la sprijinirea micilor afaceri din cartiere până la protejarea economiilor, de la asigurarea plății corecte a taxelor de către companiile mari până la combaterea altor efecte negative ale globalizării, descoperiți cum ajută UE eroii obișnuiți să protejeze lucrurile care contează cel mai mult pentru dumneavoastră.

Lupta împotriva sărăciei

Ieșirea din sărăcie energetică: UE vrea să ajute familiile care suferă de frig

În întreaga UE, factura la energie este greu de suportat pentru numeroase familii. Unele nu își pot încălzi cum trebuie locuințele, ceea ce le afectează sănătatea, bunăstarea și capacitatea de a lucra. UE finanțează proiecte care contribuie la combaterea sărăciei energetice. Unul din beneficiari: o familie din Lituania.

Explorați relatarea

EROII DINTRE NOI

Cunoașteți eroii locali?

Mulți oameni nu realizează ce impact au - aceștia sunt, până la urmă, membri ai comunității, la fel ca toți ceilalți. Însă, prin munca lor, joacă un rol esențial în protejarea cartierului.
  
Sunt eroi locali și, datorită muncii lor, putem continua să ne trăim viețile în siguranță.