Mediul nostru înconjurător

Ce fel de lume doriți pentru copiii dumneavoastră?

Acțiunile noastre au avut un impact serios asupra planetei. Însă UE stabilește ritmul pentru acțiunile internaționale dedicate schimbării climei, protejării speciilor pe cale de dispariție, salvării pădurilor și reducerii poluării din aer și apă. Împreună putem juca un rol în protejarea mediului, însă UE ia măsuri reale pentru a sprijini eroii obișnuiți, care luptă pentru mediu.  Întâlniți eroii care protejează europenii de pericolele din prezent și riscurile din viitor. 

Deșeurile marine

Schimbare de direcție – Ce face UE pentru a combate deșeurile plastice

O parte din plasticele pe care le producem – pungi, PET-uri, jucării, recipiente – ajung în mare. De acolo, fie se adună pe țărm, fie sunt prinse în plasele de pescuit, fie se descompun în apă, ajung în sistemul digestiv al peștilor și apoi în sistemul nostru digestiv. Faceți cunoștință cu pescarii, firmele și oamenii de știință care lucrează împreună pentru a reduce cantitatea de deșeuri marine la sursă și pentru a proteja generațiile viitoare.

Mai multe informații

EROII DINTRE NOI

Cunoașteți eroii locali?

Mulți oameni nu realizează ce impact au - aceștia sunt, până la urmă, membri ai comunității, la fel ca toți ceilalți. Însă, prin munca lor, joacă un rol esențial în protejarea cartierului.
  
Sunt eroi locali și, datorită muncii lor, putem continua să ne trăim viețile în siguranță.