Ons milieu

Wat voor soort wereld wilt u voor uw kinderen?

Onze handelingen hebben ernstige gevolgen gehad voor de planeet. Maar de EU bepaalt het tempo voor internationale actie om klimaatverandering aan te pakken, bedreigde diersoorten te beschermen, de bossen te redden en lucht- en watervervuiling te verminderen. We kunnen gezamenlijk een rol spelen in de bescherming van het milieu, maar de EU onderneemt echte actie ter ondersteuning van de gewone helden die voor ons milieu strijden. Ontmoet de helden die Europeanen beschermen tegen de gevaren van vandaag en morgen. 

Natuurbehoud

De steur redden: hoe de EU de natuur beschermt en de lokale bevolking ondersteunt in het Donau-gebied

De steurpopulaties in de Donau zijn de afgelopen 50 jaar afgenomen. Het verlies van deze oude vis zou ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de rivier en de vissersgemeenschappen in de Donau. Leer meer over de gewone helden die zich inzetten voor de bescherming van het leefgebied van de steur, de dieren en de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn.

Meer weten

Onze samenleving

Hoe kunnen we onze gemeenschappen beschermen?

Van de ondersteuning aan de actieve bedrijven in onze buurt tot het toezicht op ons spaargeld, van ervoor zorgen dat grote bedrijven eerlijk hun aandeel van de belasting betalen tot de bestrijding van andere negatieve gevolgen van de globalisering, ontdek hoe de EU het onze gewone helden mogelijk maakt om de zaken die voor uw het belangrijkst zijn te beschermen.

Armoede bestrijden

Funderingen leggen: hoe de EU helpt de armoedecyclus te doorbreken

Werkloosheid, ondervoeding, dakloosheid: armoede in al haar vormen treft vele families van generatie op generatie. De EU gaat het werk van nationale diensten, maatschappelijk werkers en vrijwilligers lokaal versterken om armoede en sociale uitsluiting in heel Europa te bestrijden.

Bekijk het verhaal eens goed

HELDEN UIT DE BUURT

Kent u uw eigen lokale helden?

Veel mensen realiseren zich niet welke invloed zij hebben; ze zijn tenslotte, net als iedereen, lid van de gemeenschap. Maar in hun werk spelen ze een cruciale rol bij de bescherming van de omgeving.
  
Ze zijn lokale helden, en dankzij hun werk kunnen wij veilig ons leven blijven leven.