Biztonságunk

Ki teszi Európát biztonságosabb hellyé?

Sokat hallunk a világ előtt álló kihívásokról: a terrorizmusról, a számítógépes bűnözésről, az emberkereskedelemről és még sok minden másról, viszont kevesebbet hallunk a megoldásokat nyújtó emberekről. Tudjon meg többet az EU szakpolitikáiról a rendőrségi együttműködés és az információcsere terén, amelyek összehozzák a hétköznapi hősöket, segítve őket abban, hogy garantálják a mi biztonságunkat.

Szélsőségesség

A tudatosságtól a megelőzésig: Hogyan küzd az EU a radikalizálódás ellen Európa-szerte

A radikalizálódás és szélsőséges nézetek mindig is léteztek, de az új technológiák és az egyre jobban polarizálódó társadalom következtében különösen alattomos fenyegetést jelentenek, főként a fiatalok számára. Ismerje meg két édesanya történetét, és azokat a személyes eseményeket, amelyek miatt radikalizálódás-ellenes tevékenységbe fogtak, valamint az uniós szintű hálózatot, amely új teret nyitott számukra történetük megosztásához és a más helyi szakemberekkel való közös fellépéshez.

Olvassa el a történetet!

Környezetünk

Milyen világban szeretné, ha gyermekei felnőnének?

Tevékenységünk komoly hatással van a bolygóra. Az EU azonban vezető szerepet tölt be az éghajlatváltozás kezelésére, a veszélyeztetett fajok védelmére, az erdők megőrzésére, valamint a levegő és a víz szennyezésének csökkentésére irányuló nemzetközi fellépés terén. Együtt is sokat tehetünk a környezetvédelemért, de az EU is hatékony intézkedéseket hoz a hétköznapi hősök támogatására, akik a környezetünkért harcolnak. Ismerje meg azokat a hősöket, akik az európaiakat védik a ma veszélyeitől és a holnap kockázataitól. 

A természeti világ megőrzése

A tokhal megmentése: Hogyan védi az EU a természetet és támogatja a Duna-menti lakosokat

Az elmúlt 50 év során megfogyatkozott a dunai tokhalállomány. Ennek az ősi halnak az eltűnése komoly következményekkel járna mind a folyó egészségére, mind pedig a Duna halászközösségeire nézve is. Ismerje meg a hétköznapi hősöket, akik azon fáradoznak, hogy megóvják a tokhal élőhelyét, az állatot, és a halászatából élő közösségeket.

További információk

Társadalmunk

Hogyan védhetjük meg az általunk felépített közösségeket?

Az Ön szomszédságában keményen dolgozó vállalkozások támogatásától az emberek élete során felhalmozott megtakarítások védelméig, a nagyvállalatok méltányos közteherviselés szerinti adófizetésének kikényszerítésétől a globalizáció más negatív hatásainak leküzdéséig – ismerje meg, hogyan teszi az EU lehetővé a hétköznapi hősök számára, hogy megvédjék az Ön számára leginkább fontos dolgokat!

A szegénység felszámolása

Az alapok megteremtése: Hogyan segít az EU kitörni a szegénység ördögi köréből

Munkanélküliség, alultápláltság, hajléktalanság - a szegénység különböző formái sok családot generációk óta sújtanak. Az EU helyi szinten támogatja a nemzeti szolgálatok, szociális munkások és önkéntesek munkáját azzal a céllal, hogy felszámolja a szegénységet és a társadalmi kirekesztést egész Európában.

Ismerje meg a történetet!

A HŐSÖK A SZOMSZÉDBAN

Ismeri a saját hétköznapi hőseit?

Sokan nem is ismerik fel, mekkora szerepet töltenek be – végül is ugyanúgy a közösség tagjai, mint mindenki más. Munkájuk során viszont létfontosságú szerepet játszanak a közösségük védelmében.
  
Ők a hétköznapi hősök, akik munkájának köszönhetően mi továbbra is veszélyektől védve élhetjük életünket.