Környezetünk

Milyen világban szeretné, ha gyermekei felnőnének?

Tevékenységünk komoly hatással van a bolygóra. Az EU azonban vezető szerepet tölt be az éghajlatváltozás kezelésére, a veszélyeztetett fajok védelmére, az erdők megőrzésére, valamint a levegő és a víz szennyezésének csökkentésére irányuló nemzetközi fellépés terén. Együtt is sokat tehetünk a környezetvédelemért, de az EU is hatékony intézkedéseket hoz a hétköznapi hősök támogatására, akik a környezetünkért harcolnak. Ismerje meg azokat a hősöket, akik az európaiakat védik a ma veszélyeitől és a holnap kockázataitól. 

Katasztrófavédelem

Szemben az árral: hogyan támogatta az EU Írországot az árvizek elleni harcban?

2015-16 telén Írországban az utóbbi évtizedek legsúlyosabb árvízhelyzete alakult ki. A sorozatos viharok erős esőzésekkel sújtották az ország nyugati, déli és belső részét is. Tudjon meg többet arról, hogyan segített az EU a korai előrejelzések és a megfigyelés révén Írországnak a heves áradások kezelésében és az emberek biztonságának megőrzésében.

További információk

Társadalmunk

Hogyan védhetjük meg az általunk felépített közösségeket?

Az Ön szomszédságában keményen dolgozó vállalkozások támogatásától az emberek élete során felhalmozott megtakarítások védelméig, a nagyvállalatok méltányos közteherviselés szerinti adófizetésének kikényszerítésétől a globalizáció más negatív hatásainak leküzdéséig – ismerje meg, hogyan teszi az EU lehetővé a hétköznapi hősök számára, hogy megvédjék az Ön számára leginkább fontos dolgokat!

A szegénység felszámolása

Kiút az energiaszegénységből: Hogyan biztosítja az EU, hogy egy családnak se kelljen nélkülöznie az otthon melegét?

Unió-szerte sok család szenved az energiaköltségek terhétől. Néhánynak az is gondot okoz, hogy kellő mértékben fűtsön az otthonában, ami hatással van a családtagok egészségére, jóllétére és munkaképességére. Az EU olyan projekteket finanszíroz, amelyek hozzájárulnak az energiaszegénység elleni küzdelemhez – és ezt egy litván család testközelből is megtapasztalhatta.

Ismerje meg a történetet!

A HŐSÖK A SZOMSZÉDBAN

Ismeri a saját hétköznapi hőseit?

Sokan nem is ismerik fel, mekkora szerepet töltenek be – végül is ugyanúgy a közösség tagjai, mint mindenki más. Munkájuk során viszont létfontosságú szerepet játszanak a közösségük védelmében.
  
Ők a hétköznapi hősök, akik munkájának köszönhetően mi továbbra is veszélyektől védve élhetjük életünket.