Környezetünk

Milyen világban szeretné, ha gyermekei felnőnének?

Tevékenységünk komoly hatással van a bolygóra. Az EU azonban vezető szerepet tölt be az éghajlatváltozás kezelésére, a veszélyeztetett fajok védelmére, az erdők megőrzésére, valamint a levegő és a víz szennyezésének csökkentésére irányuló nemzetközi fellépés terén. Együtt is sokat tehetünk a környezetvédelemért, de az EU is hatékony intézkedéseket hoz a hétköznapi hősök támogatására, akik a környezetünkért harcolnak. Ismerje meg azokat a hősöket, akik az európaiakat védik a ma veszélyeitől és a holnap kockázataitól. 

Tengeri hulladék

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Így segít az EU a műanyaghulladékok elleni küzdelemben

Műanyag zacskók, üvegek, játékok és tárolók – ha ezeket nem mossa partra a víz, vagy nem akadnak bele a halászhálókba, lassan felaprózódnak a vízben, a halak gyomrába kerülnek, és végül az ételeinkben kötnek ki. Ismerje meg a halászokat, vállalkozásokat és tudományos munkatársakat, akik kart karba öltve dolgoznak azért, hogy magánál a forrásnál csökkentsék a tengeri hulladékot, és megvédjék a jövő nemzedékeit.

További információk

Társadalmunk

Hogyan védhetjük meg az általunk felépített közösségeket?

Az Ön szomszédságában keményen dolgozó vállalkozások támogatásától az emberek élete során felhalmozott megtakarítások védelméig, a nagyvállalatok méltányos közteherviselés szerinti adófizetésének kikényszerítésétől a globalizáció más negatív hatásainak leküzdéséig – ismerje meg, hogyan teszi az EU lehetővé a hétköznapi hősök számára, hogy megvédjék az Ön számára leginkább fontos dolgokat!

Teherautó-kartellek

Zéró tolerancia: Így lép fel az EU a tisztességtelen üzleti gyakorlatok ellen

Európa fuvarozóvállalatai a legfrissebb terményekkel töltik fel szupermarketeinket, a lehető legjobb berendezésekkel szerelik fel otthonainkat, és gondoskodnak arról, hogy életünk és vállalkozásaink zavartalanul haladjanak előre. Egyszerűen sem idejük, sem lehetőségük nincs arra, hogy amiatt fájjon a fejük, hogy vajon tisztességesen járnak-e el a teherautó-gyártók. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen lépéseket tesz az EU annak biztosítása érdekében, hogy az európai vállalatok védelmet élvezzenek a jogellenes üzleti gyakorlatokkal szemben.

Ismerje meg a történetet!

A HŐSÖK A SZOMSZÉDBAN

Ismeri a saját hétköznapi hőseit?

Sokan nem is ismerik fel, mekkora szerepet töltenek be – végül is ugyanúgy a közösség tagjai, mint mindenki más. Munkájuk során viszont létfontosságú szerepet játszanak a közösségük védelmében.
  
Ők a hétköznapi hősök, akik munkájának köszönhetően mi továbbra is veszélyektől védve élhetjük életünket.