Naš okoliš

Kakav svijet želite za svoju djecu?

Naše je djelovanje imalo ozbiljan utjecaj na planet. No EU predvodi međunarodnu akciju za borbu protiv klimatskih promjena, zaštitu ugroženih vrsta, očuvanje šuma i smanjenje onečišćenja zraka i vode. Svi mi zajedničkim snagama možemo pridonijeti zaštiti okoliša, no EU poduzima stvarne mjere za potporu herojima među nama koji se bore za okoliš. Upoznajte heroje koji štite Europljane od opasnosti današnjice i rizika sutrašnjice. 

Morsko smeće

Val promjena: kako EU pomaže u borbi protiv plastičnog otpada

Plastične vrećice, boce, igračke, posude – ako je valovi ne odbace natrag na obalu ili u ribarske mreže, ta se plastika postupno raspada u vodi, završi u ribama i naposljetku se nađe na našem tanjuru. Upoznajte ribare, poduzeća i znanstvenike koji surađuju na smanjenju morskog smeća na njegovu izvoru i zaštiti budućih generacija.

Saznajte više

HEROJI IZ SUSJEDSTVA

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Mnogi ljudi ne shvaćaju kakav utjecaj imaju – oni su, na koncu konca, članovi zajednice kao i svi drugi. No na svojim poslovima igraju ključnu ulogu u zaštiti zajednice u kojoj žive.
  
Oni su lokalni heroji među nama i zahvaljujući njihovu radu možemo nastaviti živjeti svoje živote zaštićeni od opasnosti.