Naš okoliš

Kakav svijet želite za svoju djecu?

Naše je djelovanje imalo ozbiljan utjecaj na planet. No EU predvodi međunarodnu akciju za borbu protiv klimatskih promjena, zaštitu ugroženih vrsta, očuvanje šuma i smanjenje onečišćenja zraka i vode. Svi mi zajedničkim snagama možemo pridonijeti zaštiti okoliša, no EU poduzima stvarne mjere za potporu herojima među nama koji se bore za okoliš. Upoznajte heroje koji štite Europljane od opasnosti današnjice i rizika sutrašnjice. 

Obrana od katastrofa

Prebroditi oluju: Kako EU pomaže Irskoj u borbi protiv poplava

U zimu 2015./2016. Irsku su pogodile najgore poplave u zadnjih nekoliko desetljeća. Kiša je bjesomučno padala dok su na zapadu, jugu i u unutrašnjosti zemlje harale oluje. Doznajte kako su službe EU-a za rano upozoravanje i praćenje pomogle Irskoj da se nosi s razornim poplavama i zaštiti stanovništvo.

Saznajte više

Naše društvo

Kako možemo zaštititi zajednice koje smo izgradili?

Otkrijte kako EU omogućuje herojima među nama da zaštite stvari do kojih vam je najviše stalo – od potpore marljivim tvrtkama u vašem susjedstvu do brige o životnim ušteđevinama, od naplate poštenog poreza velikim tvrtkama do borbe protiv drugih negativnih učinaka globalizacije.

Borba protiv siromaštva

Spas od energetskog siromaštva: Kako EU čuva obitelji od hladnoće

Mnoge obitelji u EU-u jedva izlaze na kraj s visokim računima za energente. Neke ne mogu dovoljno ugrijati svoje domove, što ostavlja posljedice na njihovo zdravlje, dobrobit i sposobnost za rad. EU financira projekte koji pomažu u borbi protiv energetskog siromaštva, a korisnik takvog projekta je i jedna litavska obitelj.

Istražite priču

HEROJI IZ SUSJEDSTVA

Poznajete li lokalne heroje među nama?

Mnogi ljudi ne shvaćaju kakav utjecaj imaju – oni su, na koncu konca, članovi zajednice kao i svi drugi. No na svojim poslovima igraju ključnu ulogu u zaštiti zajednice u kojoj žive.
  
Oni su lokalni heroji među nama i zahvaljujući njihovu radu možemo nastaviti živjeti svoje živote zaštićeni od opasnosti.