Ympäristö

Millaisen maailman haluaisit lapsillesi?

Ihmisen toiminta on vaikuttanut planeettaamme valtavasti. Onneksi EU on alkanut määrätä tahdin kansainvälisille toimille, joilla pyritään hillitsemään ilmastonmuutosta, suojelemaan uhanalaisia lajeja, säästämään metsiä ja vähentämään ilman ja vesistöjen saastumista. Yhdessä voimme omalta osaltamme suojella ympäristöä, ja EU tukee aktiivisesti niitä arjen sankareita, jotka taistelevat ympäristömme puolesta. Tutustu sankareihin, jotka suojelevat eurooppalaisia tämän päivän vaaroilta ja huomisen huolilta. 

Merten roskaantuminen

Muutoksen virta: EU auttaa muovijätteen torjunnassa

Muovipussit, -pullot, -lelut, -pakkaukset – jos nämä muovituotteet eivät huuhtoudu takaisin rannalle tai takerru kalastusverkkoihin, ne hajoavat vähitellen vedessä, joutuvat kalojen syömiksi ja päätyvät lopulta ruokaamme. Tutustu kalastajiin, yrityksiin ja tutkijoihin, joiden työn tavoitteena on estää roskien joutuminen meriin ja suojella tulevia sukupolvia.

Lue lisää

SANKAREITA NAAPURISSA

Tunnetko paikallisia sankareita?

Monesti ei tule ajatelleeksi, miten suuri vaikutus tietyillä lähiyhteisön jäsenillä on. Työtehtäviensä takia näillä paikallisilla sankareilla on elintärkeä rooli yhteisön suojelemisessa.
  
Heidän ansiostaan voimme elää omaa elämäämme turvassa.