Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ποιος κάνει την Ευρώπη πιο ασφαλή;

Ακούμε πολλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος: τρομοκρατία, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εμπορία ανθρώπων και πολλά άλλα, αλλά ακούμε λιγότερα για τους ανθρώπους που παρέχουν τις λύσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για την αστυνομική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών που συνδέουν καθημερινούς ήρωες, βοηθώντας τους να μας προστατεύουν.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Σύλληψη εγκληματιών: Πώς η ΕΕ βοήθησε τη Γερμανία και τη Βουλγαρία να οδηγήσουν έναν δολοφόνο ενώπιον της δικαιοσύνης

Στις ποινικές έρευνες είναι απαραίτητο να αναλαμβάνεται άμεση δράση. Στην Ευρώπη υπάρχουν ειδικά συστήματα και δίκτυα που δίνουν τη δυνατότητα στην αστυνομία και στις αρχές ασφαλείας διάφορων χωρών να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις που εμποδίζουν τους εγκληματίες να ξεγλιστρήσουν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς η Γερμανία και η Βουλγαρία χρησιμοποίησαν πανευρωπαϊκά συστήματα για να συλλάβουν και να εκδώσουν έναν επικίνδυνο δραπέτη σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Διαβάστε την ιστορία

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τι είναι πιο σημαντικό από την υγεία της οικογένειάς σας και των αγαπημένων σας;

Από τη διατήρηση επικίνδυνων παιχνιδιών μακριά από τα ράφια έως τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών, υπάρχουν ήρωες σε όλη την Ευρώπη που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που αγαπάτε είναι υγιείς. Μάθετε πώς προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας.

Καρκίνος

Ξεπερνάμε τον καρκίνο: Πώς η ΕΕ βοηθά να αλλάξουν τα δεδομένα όσον αφορά την πρόληψη και την επιβίωση από τον καρκίνο

Όταν οι ασθενείς νικούν τον καρκίνο, ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ειδικών και συλλόγων βοηθά επιζώντες, όπως η Gertrude, να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή. Εκτός από τη θεραπεία και την αποκατάσταση, χάρη στα ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ επιτυγχάνονται επίσης σημαντικά άλματα προόδου στον προσυμπτωματικό έλεγχο και στην πρόληψη του καρκίνου.

Μάθετε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ

Σε τι κόσμο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Οι ενέργειές μας είχαν σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη. Αλλά η ΕΕ δείχνει τον δρόμο για διεθνή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη διάσωση των δασών και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η ΕΕ λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να υποστηρίξει τους καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για το περιβάλλον μας. Γνωρίστε τους ήρωες που προστατεύουν τους Ευρωπαίους από τους κινδύνους του σήμερα και από τους δυνητικούς κινδύνους του αύριο. 

Θαλάσσια απορρίμματα

Αλλαγή πλεύσης: Πώς η ΕΕ συμβάλλει στην καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων

Πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά παιχνίδια και πλαστικά δοχεία –αν δεν ξεβραστούν στην ακτή ή δεν πιαστούν σε δίχτυα ψαράδων– σταδιακά διασπώνται στο νερό, καταναλώνονται από τα ψάρια και τελικά καταλήγουν στο πιάτο μας. Γνωρίστε τους ψαράδες, τις επιχειρήσεις και τους επιστήμονες που συνεργάζονται στενά για να μειώσουν τα θαλάσσια απορρίμματα στην πηγή τους και να προστατεύσουν τις μελλοντικές γενιές.

Μάθετε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τις κοινότητες που οικοδομήσαμε;

Από την υποστήριξη των επιχειρήσεων που εργάζονται σκληρά στη γειτονιά σας έως τη φροντίδα των αποταμιεύσεων της ζωής σας και από τη διασφάλιση ότι οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φορολογίας έως την καταπολέμηση άλλων αρνητικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, ανακαλύψτε πώς η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινούς ήρωες να προστατεύουν ό,τι είναι σημαντικότερο για εσάς.

Καρτέλ φορτηγών

Καμία ανοχή: Πώς η ΕΕ βάζει φρένο στις αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές

Οι μεταφορικές εταιρείες της Ευρώπης εφοδιάζουν τα σούπερ μάρκετ μας με τα πιο φρέσκα προϊόντα, εξοπλίζουν τα σπίτια μας με τις καλύτερες ηλεκτρικές συσκευές και βοηθούν τη ζωή και τη δουλειά μας να κυλούν ομαλά. Είναι λογικό να μην έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τα μέσα για να εξετάσουν αν οι κατασκευαστές φορτηγών τηρούν τους κανόνες. Διαβάστε τη συνέχεια για να ανακαλύψετε πώς η ΕΕ παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών από παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές.

Ανακαλύψτε την ιστορία

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Γνωρίζετε τους δικούς σας τοπικούς ήρωες;

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την επίδραση που ασκούν – είναι, τελικά, μέλη της κοινότητας όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά στις δουλειές τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία της γειτονιάς.

Είναι οι τοπικοί ήρωες και χάρη στο έργο τους, μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας με ασφάλεια, χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο.