Η ασφάλειά μας

Ποιος κάνει την Ευρώπη πιο ασφαλή;

Ακούμε πολλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος: τρομοκρατία, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εμπορία ανθρώπων και πολλά άλλα, αλλά ακούμε λιγότερα για τους ανθρώπους που παρέχουν τις λύσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για την αστυνομική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών που συνδέουν καθημερινούς ήρωες, βοηθώντας τους να μας προστατεύουν.

Εξτρεμισμός

Από την ενημέρωση στην πρόληψη: Πώς η ΕΕ καταπολεμά τη ριζοσπαστικοποίηση σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η ριζοσπαστικοποίηση και οι ακραίες απόψεις υπήρχαν ανέκαθεν, αλλά οι νέες τεχνολογίες και η αυξανόμενη πόλωση της κοινωνίας τις καθιστούν μια ιδιαίτερα ύπουλη απειλή, ειδικά για τους νέους. Ακολουθήστε τις 2 μητέρες, τα προσωπικά γεγονότα που τις έστρεψαν στο έργο κατά της ριζοσπαστικοποίησης και το πανευρωπαϊκό δίκτυο που τους έδωσε ένα νέο βήμα για να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους επαγγελματίες του τομέα.

Διαβάστε την ιστορία

Η υγεία μας

Τι είναι πιο σημαντικό από την υγεία της οικογένειάς σας και των αγαπημένων σας;

Από την διατήρηση επικίνδυνων παιχνιδιών μακριά από τα ράφια έως τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών, υπάρχουν ήρωες σε όλη την Ευρώπη που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που αγαπάτε είναι υγιείς. Μάθετε πώς προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας.

Απειλές για την υγεία μας

Μια δεύτερη γνώμη: Πώς τα ευρωπαϊκά δίκτυα ανταλλάσσουν γνώσεις για να σώσουν ζωές

Στην Ευρώπη, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σπάνιες ασθένειες και παθήσεις, αλλά καμία χώρα δεν διαθέτει μόνη της τις γνώσεις ή τις ικανότητες για να τις θεραπεύσει. Το 2017, επαγγελματίες υγείας που εκπροσωπούσαν 28 κέντρα σε 13 χώρες της ΕΕ βοήθησαν μια οικογενειακή γιατρό να διαγνώσει και να καθορίσει τη θεραπεία για ένα παιδί με σπάνια μορφή επιληψίας.

Μάθετε περισσότερα

Το περιβάλλον μας

Σε τι κόσμο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Οι ενέργειές μας είχαν σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη. Αλλά η ΕΕ δείχνει τον δρόμο για διεθνή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη διάσωση των δασών και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η ΕΕ λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να υποστηρίξει τους καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για το περιβάλλον μας. Γνωρίστε τους ήρωες που προστατεύουν τους Ευρωπαίους από τους κινδύνους του σήμερα και από τους δυνητικούς κινδύνους του αύριο. 

Προστασία του φυσικού κόσμου

Προστατεύοντας τους οξύρρυγχους: Πώς η ΕΕ προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και υποστηρίζει τους κατοίκους της περιοχής του Δούναβη

Οι πληθυσμοί των οξύρρυγχων του Δούναβη μειώνονται συνεχώς τα τελευταία 50 χρόνια. Η εξαφάνιση αυτών των αρχαίων ψαριών θα είχε σοβαρές συνέπειες στην υγεία του οικοσυστήματος του ποταμού και των αλιευτικών κοινοτήτων του Δούναβη. Μάθετε για τους καθημερινούς ήρωες που εργάζονται για την προστασία του βιότοπου των οξύρρυγχων, των ζώων και των κοινοτήτων που εξαρτώνται από τον Δούναβη.

Μάθετε περισσότερα

Η κοινωνία μας

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τις κοινότητες που οικοδομήσαμε;

Από την υποστήριξη των επιχειρήσεων που εργάζονται σκληρά στη γειτονιά σας έως τη φροντίδα των αποταμιεύσεων της ζωής σας και από τη διασφάλιση ότι οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φορολογίας έως την καταπολέμηση άλλων αρνητικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, ανακαλύψτε πώς η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινούς ήρωες να προστατεύουν ό,τι είναι σημαντικότερο για εσάς.

Καταπολέμηση της φτώχειας

Βάζοντας τα θεμέλια: Πώς η ΕΕ βοηθά να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας

Ανεργία, υποσιτισμός, έλλειψη στέγης —η φτώχεια στις διάφορες μορφές της επηρεάζει πολλές οικογένειες από γενιά σε γενιά. Η ΕΕ προωθεί σε τοπικό επίπεδο την ενίσχυση των δράσεων των εθνικών υπηρεσιών, των κοινωνικών λειτουργών και των εθελοντών, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανακαλύψτε την ιστορία

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Γνωρίζετε τους δικούς σας τοπικούς ήρωες;

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο που ασκούν — είναι, τελικά, μέλη της κοινότητας όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά, στις δουλειές τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία της γειτονιάς.
  
Είναι οι τοπικοί ήρωες και, χάρη στο έργο τους, μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο.