Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ποιος κάνει την Ευρώπη πιο ασφαλή;

Ακούμε πολλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος: τρομοκρατία, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εμπορία ανθρώπων και πολλά άλλα, αλλά ακούμε λιγότερα για τους ανθρώπους που παρέχουν τις λύσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για την αστυνομική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών που συνδέουν καθημερινούς ήρωες, βοηθώντας τους να μας προστατεύουν.

Κυβερνοέγκλημα

Ασφαλής πλοήγηση: Πώς μας προστατεύει η ΕΕ στο διαδίκτυο

Γνώσεις, παιχνίδια, αγορές, συνομιλίες, πλοηγήσεις, διαμοιρασμός, φιλίες ή αγάπη: το διαδίκτυο βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης ζωής. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι πολλοί: άτομα που ασκούν κυβερνοεκφοβισμό, τρολ, απατεώνες, αρπακτικά και χάκερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ έχει αναπτύξει ένα προστατευτικό δίκτυο που προσφέρει βοήθεια και συμβουλές για έξυπνη πλοήγηση, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Διαβάστε την ιστορία

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τι είναι πιο σημαντικό από την υγεία της οικογένειάς σας και των αγαπημένων σας;

Από την διατήρηση επικίνδυνων παιχνιδιών μακριά από τα ράφια έως τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών, υπάρχουν ήρωες σε όλη την Ευρώπη που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που αγαπάτε είναι υγιείς. Μάθετε πώς προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας.

Απειλές για την υγεία μας

Μια δεύτερη γνώμη: Πώς τα ευρωπαϊκά δίκτυα ανταλλάσσουν γνώσεις για να σώσουν ζωές

Στην Ευρώπη, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σπάνιες ασθένειες και παθήσεις, αλλά καμία χώρα δεν διαθέτει μόνη της τις γνώσεις ή τις ικανότητες για να τις θεραπεύσει. Το 2017, επαγγελματίες υγείας που εκπροσωπούσαν 28 κέντρα σε 13 χώρες της ΕΕ βοήθησαν μια οικογενειακή γιατρό να διαγνώσει και να καθορίσει τη θεραπεία για ένα παιδί με σπάνια μορφή επιληψίας.

Μάθετε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ

Σε τι κόσμο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Οι ενέργειές μας είχαν σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη. Αλλά η ΕΕ δείχνει τον δρόμο για διεθνή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη διάσωση των δασών και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η ΕΕ λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να υποστηρίξει τους καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για το περιβάλλον μας. Γνωρίστε τους ήρωες που προστατεύουν τους Ευρωπαίους από τους κινδύνους του σήμερα και από τους δυνητικούς κινδύνους του αύριο. 

Άμυνα κατά των καταστροφών

Αντιμετώπιση της καταιγίδας: Πώς η ΕΕ βοήθησε την Ιρλανδία στην αντιμετώπιση των πλημμυρών

Το χειμώνα 2015-16, η Ιρλανδία αντιμετώπισε μερικές από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών. Σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας επλήγησαν από καταιγίδες. Μάθετε πώς οι υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης της ΕΕ βοήθησαν την Ιρλανδία να αντιμετωπίσει τις μαζικές πλημμύρες και στη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου.

Μάθετε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τις κοινότητες που οικοδομήσαμε;

Από την υποστήριξη των επιχειρήσεων που εργάζονται σκληρά στη γειτονιά σας έως τη φροντίδα των αποταμιεύσεων της ζωής σας και από τη διασφάλιση ότι οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φορολογίας έως την καταπολέμηση άλλων αρνητικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, ανακαλύψτε πώς η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινούς ήρωες να προστατεύουν ό,τι είναι σημαντικότερο για εσάς.

Καταπολέμηση της φτώχειας

Καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας: Πώς η ΕΕ διασφαλίζει ότι οι οικογένειες δεν μένουν εκτεθειμένες στο κρύο

Πολλές οικογένειες σε ολόκληρη την ΕΕ δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο ενεργειακό κόστος. Ορισμένες οικογένειες δεν είναι σε θέση να ζεστάνουν επαρκώς τα σπίτια τους, γεγονός που επηρεάζει την υγεία, την ευημερία και την ικανότητά τους για εργασία. Η ΕΕ χρηματοδοτεί προγράμματα που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας - όπως τη βιώνει μια οικογένεια στη Λιθουανία.

Ανακαλύψτε την ιστορία

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Γνωρίζετε τους δικούς σας τοπικούς ήρωες;

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο που ασκούν — είναι, τελικά, μέλη της κοινότητας όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά, στις δουλειές τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία της γειτονιάς.
  
Είναι οι τοπικοί ήρωες και, χάρη στο έργο τους, μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο.