Vores miljø

Hvilken verden ønsker du for dine børn?

Vores handlinger har haft alvorlig indflydelse på planeten. Men EU står i spidsen for international handling med fokus på at tackle klimaændringer, beskytte truede arter, redde skovene og reducere luft- og vandforureningen. Sammen kan vi spille en rolle i beskyttelsen af miljøet, men EU gør alvor af at støtte hverdagens helte, der kæmper for vores miljø. Mød heltene, der beskytter europæerne fra hverdagens farer og fremtidens risici. 

Naturbevarelse

Bevarelse af støren: Hvordan EU bevarer naturen og støtter de lokale i Donau-regionen

Størpopulationerne i Donau-floden har været faldende over de seneste 50 år. Tabet af denne oldgamle fiskeart vil få alvorlige konsekvenser for både flodens sundhed og for Donaus fiskersamfund. Læs mere om hverdagens helte, der arbejder for at beskytte størens leveområder, dyrene og de samfund, der er afhængige af dem.

Find ud af mere

Vores samfund

Hvordan kan vi beskytte de samfund, vi har opbygget?

Fra at støtte op om hårdtarbejdende virksomheder i dit lokalområde til at passe på din opsparing, fra at sørge for at store virksomheder betaler deres skat til at kæmpe mod globaliseringens negative effekt – find ud af, hvordan EU gør det muligt for hverdagens helte at passe på de ting, der betyder mest for dig.

Bekæmpelse af fattigdom

Opbygning af fundamenter: Hvordan EU hjælper med at bryde fattigdommens cyklus

Arbejdsløshed, fejlernæring, hjemløshed – fattigdom i alle dens afskygninger påvirker mange familier på tværs af generationer. EU går ind på lokalt plan for at styrke arbejdet i nationale tjenester, socialarbejdere og frivillige med det mål at bekæmpe fattigdom og social eksklusion over hele Europa.

Udforsk historien

HELT ALMINDELIGE HVERDAGSHELTE

Kender du dine egne lokale helte?

Mange mennesker er ikke klar over den indflydelse, disse personer har – de er trods alt medlemmer af samfundet som alle andre. Men i deres job spiller de en afgørende rolle i beskyttelsen af lokalområdet.
  
De er lokale helte, og takket være deres arbejde kan vi trygt fortsætte vores liv.