Vores miljø

Hvilken verden ønsker du for dine børn?

Vores handlinger har haft alvorlig indflydelse på planeten. Men EU står i spidsen for international handling med fokus på at tackle klimaændringer, beskytte truede arter, redde skovene og reducere luft- og vandforureningen. Sammen kan vi spille en rolle i beskyttelsen af miljøet, men EU gør alvor af at støtte hverdagens helte, der kæmper for vores miljø. Mød heltene, der beskytter europæerne fra hverdagens farer og fremtidens risici. 

Havaffald

Nye tider for vores have: Sådan bidrager EU til at bekæmpe plastikaffald

Plastikposer, flasker, legetøj og beholdere – hvis de ikke skylles op på land eller bliver fanget i fiskenet, bliver disse typer plastik gradvist nedbrudt til småstykker i vandet og spist af fisk og ender til sidst i vores mad. Mød fiskerne, virksomhederne og forskerne, der arbejder side om side for at reducere mængden af affald i havet ved kilden og beskytte fremtidige generationer.

Find ud af mere

HELT ALMINDELIGE HVERDAGSHELTE

Kender du dine egne lokale helte?

Mange mennesker er ikke klar over den indflydelse, disse personer har – de er trods alt medlemmer af samfundet som alle andre. Men i deres job spiller de en afgørende rolle i beskyttelsen af lokalområdet.
  
De er lokale helte, og takket være deres arbejde kan vi trygt fortsætte vores liv.