Нашата сигурност

Кой прави Европа по-безопасно място?

Чуваме много неща за предизвикателствата, пред които е изправен светът: тероризъм, киберпрестъпления, трафик на хора и много други, но получаваме по-малко информация за хората, които намират решения. Научете повече за политиките на ЕС в областта на сътрудничество на полицейските органи и обмена на информация​, които свързват непознатите герои и им помагат да защитават нашата сигурност.

Киберпрестъпност

Безопасно сърфиране в интернет — как ЕС ни защитава онлайн

Учене, игри, пазаруване, чат, сърфиране, споделяне, харесване или любов — интернет е в сърцето на модерния живот. Но в интернет пространството се крият и опасности: насилници, тролове, измамници, прелъстители и хакери — всички те са заплаха за неосведомените потребители. Затова ЕС създаде защитна мрежа, която предлага помощ и съвети за това как да сърфираме по-интелигентно в интернет, независимо от нашата възраст.

Прочетете историята

Нашата околна среда

Какъв свят искате за децата си?

Действията ни имат сериозно въздействие върху планетата. Но ЕС определя темповете на международните действия за справяне с промените в климата, защита на застрашените видове и намаляване на замърсяването на въздуха и водата. Заедно може да участваме в опазването на околната среда, но ЕС предприема реални мерки в подкрепа на непознатите герои, които се борят за опазването на нашата природа. Запознайте се с героите, които защитават европейците от днешните опасности и рисковете на утрешния ден. 

Защита от бедствия

Преодоляване на бурята — как ЕС помага на Ирландия да се справи с наводненията

През зимата на 2015 — 2016 г. Ирландия стана жертва на едни от най-сериозните наводнения от десетилетия насам. Поредица от бури с проливни дъждове засегнаха тежко западната, южната и централната част на страната. Научете как благодарение на службите на ЕС за ранно предупреждение и наблюдение Ирландия успя да се справи с наводненията и да осигури безопасността на хората.

Научете повече

Нашето общество

Как можем да защитим общностите, които сме изградили?

От подкрепата на бизнеса във Вашия район до грижата за опазване на Вашите спестявания, от проверките дали големите компании плащат своите данъци до борбата с отрицателните ефекти на глобализацията - открийте как ЕС подпомага непознатите герои да защитават нещата, които са най-ценни за Вас.

Борба с бедността

Избягване на енергийната бедност — как ЕС гарантира, че семействата не са оставени на студено

Много семейства в ЕС изпитват трудности по отношение на своите енергийни разходи. Някои от тях не успяват да отопляват достатъчно добре своите домове, което се отразява на тяхното здраве, благосъстояние и способност за работа. ЕС финансира проекти, които помагат за борбата с енергийната бедност, жертва на която е едно литовско семейство.

Прочетете историята

ГЕРОИТЕ ДО НАС

Познавате ли герои близо до Вас?

Много хора не осъзнават въздействието, което оказват — в крайна сметка те са членове на общността както всеки друг. Но изпълнявайки професионалните си задължения, те играят основна роля в защитата на общността.
  
Те са героите сред нас и благодарение на тяхната работа можем да продължаваме да живеем в безопасност.