Tävling för Unga filmskapare

Tror du att du har det som krävs för att ta plats i regissörsstolen?

Då vill vi att du hör av dig. EU ger unga filmskapare chansen att göra en egen #EuandME-kortfilm. Fem vinnare får ett bidrag på 7 500 euro var och dessutom mentorstöd av en ledande europeisk regissör för att få hjälp att förverkliga sina idéer.

Så går det till

FRIST: 31 oktober 2018

1. Vem kan delta?

Tävling står öppen för europeiska filmskapare bosatta i EU, som är mellan 18 och 35 år gamla när anmälningstiden för tävlingen går ut (31 oktober 2018). Endast enskilda personer kan delta. Gruppbidrag kommer inte att accepteras. 

2. Skicka in ditt bidrag

Skicka in din idé till en kortfilm genom att fylla i ansökningsformuläret online

Du behöver tre saker:

  • en skriftlig sammanfattning av din film (på engelska och, om engelska inte är ditt modersmål, även på något av Europeiska unionens officiella språk),
  • en kort pitchvideo filmad med en smartphone (på engelska och, om engelska inte är ditt modersmål, även på något av Europeiska unionens officiella språk) samt
  • en länk till en kortfilm du gjort de senaste fem åren (observera att inga särskilda språkkrav gäller för denna kortfilm).

Bidragen kan placeras i någon av fem kategorier:

  1. Rörlighet 
  2. Hållbarhet 
  3. Kompetens och företagande 
  4. Digitalt 
  5. Rättigheter 

Läs igenom villkoren och bestämmelserna för tävlingen innan du skickar in ditt bidrag.

Från den 24 augusti 2018 kl. 12.00 CET
till den 31 oktober 2018 kl. 12.00 CET
November–december 2018

3. Juryn

Juryn, som består av fem europeiska filmregissörer, kommer att granska bidragen och välja ut tio bidrag – två per kategori.

4. Allmänhetens röster

Med början i januari 2019 och under fem veckor kommer vinnarna att röstas fram online av allmänheten. Resultatet av omröstningen kommer att tillkännages här på tävlingens webbplats och på Europeiska kommissionens konton i sociala medier. Varje vecka kommer att tillägnas en kategori. Vi tillkännager de två kandidaterna för respektive kategori och ber användarna att rösta på den filmidé de tycker ska vinna.

Januari–februari 2019
Januari–april 2019

5. Gör din film

De fem vinnarna får ett bidrag på 7 500 euro var för att producera, filma och redigera sin film senast den 30 april 2019. Under filmnings- och redigeringsprocessen får vinnarna dessutom mentorstöd av någon av de professionella regissörerna i juryn.

TROR DU ATT DU HAR FATTAT ALLT EU HAR ATT ERBJUDA? KNAPPAST!

De goda nyheterna är att vi har sparat det bästa till sist. Under de kommande veckorna lanserar vi tävlingar, anordnar evenemang i hela Europa och återberättar historier från unga människor som EU har påverkat.

Kom tillbaka snart igen och få fler nyheter och mer information.