Natečaj za mlade filmske ustvarjalce

Meniš, da lahko zasedeš režiserski stol?

Potem te vabimo k sodelovanju. EU mladim filmskim ustvarjalcem ponuja priložnost, da ustvarijo kratki #EUandME film. Vsak izmed petih zmagovalcev bo prejel nepovratna sredstva v višini 7.500 EUR in mentorstvo priznanega evropskega režiserja za pomoč pri uresničitvi svoje ideje.

Kako poteka

ROK ZA PRIJAVO: 31. oktober 2018

1. Kdo lahko sodeluje?

Natečaj je namenjen mladim filmskim ustvarjalcem, ki imajo prebivališče v eni izmed držav članic EU in so na zadnji dan roka za prijavo (31. 10. 2018) stari od 18 do 35 let. Sodeluješ lahko le kot posameznik. Skupinske prijave ne bodo upoštevane. 

2. Pošlji svojo prijavo

Svojo zamisel za kratki film pošlješ tako, da izpolniš spletni obrazec

Potrebuješ naslednje:

  • opis vsebine filma v angleškem in slovenskem jeziku (oziroma v enem izmed 24 jezikov EU);
  • 2 kratka filma - v angleškem in slovenskem jeziku, posneta s pametnim telefonom, v katerih predstaviš sebe in svojo idejo za film; 
  • povezavo do svojega kratkega filma, ustvarjenega v zadnjih 5 letih (za ta kratki film ni določenih jezikovnih zahtev).

Prijaviš se lahko v eni izmed petih kategorij:

  1. Mobilnost 
  2. Trajnost
  3. Znanje in posel 
  4. Digitalni svet 
  5. Človekove pravice 

Preden pošlješ svojo prijavo si preberi splošne pogoje sodelovanja.

Prijaviš se lahko od 24. avgusta 2018 (od 12. ure po srednjeevropskem času dalje), do 31. oktobra 2018 (do 12. ure po srednjeevropskem času). 
November–december 2018

3. Žirija

Žirija, ki jo sestavlja pet priznanih evropskih filmskih režiserjev, bo pregledala prijave in izbrala 10 nominirancev, po dva za vsako izmed petih kategorij.

4. Javno glasovanje

Zmagovalci bodo izbrani preko javnega spletnega glasovanja, ki se bo začelo januarja 2019 in bo trajalo 5 tednov. Rezultati bodo objavljeni na spletnem mestu natečaja in na profilih družbenih medijev Evropske komisije. Vsak teden bo posvečen eni kategoriji. Objavili bomo dva nominiranca v vsaki kategoriji in uporabnike pozvali, naj glasujejo za filmsko zamisel, ki jim je najbolj všeč.

Januar–februar 2019
Januar–april 2019

5. Ustvari svoj film

Vsak izmed petih zmagovalcev bo prejel nepovratna sredstva v višini 7.500 EUR za ustvarjanje filma. Pod mentorstvom enega izmed priznanih režiserjev iz žirije, bodo imeli čas do 30. 4. 2018, da posnamejo, producirajo in zmontirajo svoj kratki film. 

SE VAM ZDI, DA VESTE VSE O TEM, KAJ VAM LAHKO PONUDI EU? POMISLITE ŠE ENKRAT!

Dobra novica je, da smo prihranili najboljše za konec. V naslednjih tednih bomo organizirali tekmovanja, potekali bodo dogodki po vsej Evropi, mladi si bodo izmenjevali zgodbe o tem, kako so občutili vpliv EU v svojem življenju.

Vrnite se kmalu, na voljo bo več novic in informacij.