Concursul Tineri Regizori

Credeți că aveți ceea ce vă trebuie pentru a ocupa scaunul regizorului?

Atunci vrem să vă cunoaștem. Uniunea Europeană le oferă tinerilor regizori șansa de a-și crea propriul scurt-metraj, sub egida #EUandME. Fiecare dintre cei cinci câștigători va primi un grant în valoare de 7.500 EUR și va avea ca mentor un director de film european care îl va sprijini să-și transpună ideea pe ecrane.

Cum funcționează

DATA LIMITĂ: 31 octombrie 2018

1. Cine se poate înscrie în concurs?

Concursul este destinat tinerilor regizori europeni, cu reședința în Uniunea Europeană, care la momentul încheierii perioadei de înscriere (31.10.2018) au între 18-35 de ani. Nu se acceptă decât aplicații individuale; aplicațiile înscrise de către grupuri nu vor fi luate în considerare. 

2. Perioada de înscriere

Vă puteți înscrie cu o idee de scurt-metraj prin completarea unui formular de înregistrare online

Aplicația dumneavoastră trebuie să conțină: 

  • un rezumat (synopsis) al filmului dumneavoastră (în limba engleză, iar dacă engleza nu este limba maternă, într-una dintre limbile oficiale UE) 
  • un scurt clip video, filmat cu telefonul mobil (în limba engleză, iar dacă engleza nu este limba maternă, într-una dintre limbile oficiale UE) 
  • un link de la un scurt-metraj pe care l-ați realizat în ultimii 5 ani (menționăm că nu există cerințe speciale referitoare la limba folosită în acest scurt-metraj) 

Categoria de concurs sub care vă puteți înscrieți aplicația:

  1. Mobilitate 
  2. Sustenabilitate
  3. Abilități & Afaceri
  4. Digital 
  5. Drepturi

Înainte de a trimite aplicația, vă rugăm să citiți termenii și condițiile de concurs.

Între 24 august 2018, ora 12:00 CET
și 31 octombrie 2018, ora 12:00 CET. 
Noiembrie – Decembrie 2018

3. Juriul

Juriul, format din cinci directori de film european, va revizui aplicațiile și va alege 10 nominalizați, câte doi pentru fiecare dintre cele cinci categorii. 

4. Votul publicului

Începând din luna ianuarie 2019, timp de cinci săptămâni, prin votul public online vor fi desemnați câștigătorii, iar rezultatele vor fi anunțate aici, pe pagina oficială de concurs, precum și pe conturile Social Media ale Comisiei Europene. Fiecare săptămână de vot va fi dedicată unei categorii din concurs: vom anunța care sunt cei doi nominalizați ai respectivei categorii și le vom solicita utilizatorilor să voteze ideea de film preferată. 

Ianuarie – Februarie 2019
Ianuarie – Aprilie 2019

5. Realizarea filmului 

Fiecare dintre cei cinci câștigători va primi un grant de 7.500 EUR pentru a pregăti producția, pentru a filma și edita propriul film, având termen limită 30.04.2019. Câștigătorii vor avea drept mentor un director de film, membru al juriului, pe toată perioada de filmare și editare. 

CREDEȚI CĂ AȚI ÎNȚELES TOT CE ARE DE OFERIT UE? MAI GÂNDIȚI-VĂ!

Vestea bună este că am păstrat ce e mai bun la sfârșit. Pe parcursul săptămânilor următoare, vom lansa competiții, vom desfășura evenimente în întreaga Europă și vom împărtăși poveștile tinerilor care au simțit impactul UE în viața lor.

Reveniți curând pentru mai multe noutăți și informații.