Vodenje podjetja

Super!
Veseli nas, da ste navdušeni nad
vodenjem podjetja
Ogled tem, ki vas morda navdušujejo
MOJ POSEL. MOJE ŽIVLJENJE.

Ustanovite podjetje, vodite ga in naj raste s pomočjo EU

ENOTNI TRG, NEOMEJENI POTENCIAL

Kaj lahko storimo, če želimo odpreti brivnico v Belgiji ali biti svetovalec na Hrvaškem? Ko gre za posel, EU ne pozna meja. Enotni trg omogoča, da ponujamo svoje proizvode ali storitve več kot 500 milijonom potrošnikom. Izdelki, ljudje in kapital lahko prosto prehajajo med državami članicami, kar pomeni, da lahko sledimo svojim poslovnim ambicijam, kamorkoli nas že vodijo.  

KAKO NAJTI FINANCIRANJE

Ustanovitev podjetja ne pomeni, da moramo vdreti v banko. Če imamo odlično zamisel, lahko EU s številnimi lokalnimi, regionalnimi in nacionalnimi pobudami zagotovi finančno podporo, ki jo potrebujemo. Ko ustanavljamo novo podjetje ali razvijamo obstoječega, lahko zaprosimo za pomoč s posojili, mikrofinanciranjem, jamstvi in tveganim kapitalom s podporo EU.

KORISTNI NASVETI

Kje dobim dober nasvet? Evropska podjetniška mreža je največja podporna mreža na svetu za mala in srednje velika podjetja z mednarodnimi ambicijami, prek katere lahko navežemo stike z izkušenim strokovnjakom, ki bo razumel naš poslovni model. Lahko vam pripravi akcijski načrt in pomaga razumeti vse od financ do intelektualne lastnine. Pomaga tudi pri iskanju mednarodnih partnerjev, kar pripomore k rasti podjetja tudi v tujini.

Zagotovite si prednost pred konkurenco

Učimo se lahko tudi od strokovnjakov. Če smo pred kratkim ustanovili podjetje ali ga bomo kmalu, smo upravičeni do usposabljanja na delovnem mestu v uveljavljenem malem podjetju kjerkoli v EU. Shema Erasmus za mlade podjetnike ponuja izkušnje z drugih evropskih trgov, kar lahko pomaga pri razvoju podjetja.

VAS BOLI GLAVA ZARADI ADMINISTRACIJE?

Ob registraciji podjetja v državi članici EU tega ni: postopek lahko izvedete prek spleta. EU spodbuja države članice, naj registrirajo podjetja v treh dneh za manj kot 100 EUR. Akt EU za mala podjetja poskuša izboljšati stanje podjetništva v Evropi s poenostavitvijo zakonodajnega okolja in politike za mala podjetja ter z odstranitvijo preostalih ovir za njihov razvoj. Ker tako ni treba skrbeti za ogromne količine dokumentov, je ustanovitev podjetja preprosta in poteka brez skrbi.

 

Kako deluje

EU kot eno izmed največjih gospodarstev na svetu predstavlja popoln kraj za ustanovitev ali povečanje podjetja. Enotni trg pomeni, da EU velja za eno veliko območje, zato se moramo le odločiti, v kateri državi ali državah članicah želimo poslovati. Skoraj vsa evropska podjetja so majhna ali srednje velika in več kot 9 na vsakih 10 je mikro podjetij (katerih letni promet ne presega 2 milijonov EUR). Zato je politika EU namenjena spodbujanju rasti takšnih podjetij: ugotavlja, katere so glavne težave, s katerimi se srečujejo (na primer čas, potreben za ustanovitev podjetja). Poleg tega lahko EU zagotovi tisto, kar potrebujete za uresničitev svoje poslovne ideje – od financiranja do svetovanja ter od poslovnih mrež do shem izmenjav. 

  Ali ste vedeli?

  25 %

  /euandme/file/728_slbusiness-help.png

  Delež BDP, ki se ustvari s prostim pretokom blaga znotraj EU.

  2,3 milijarde evrov

  /euandme/file/727_slbusiness-help2.png

  Delež proračuna EU, ki je namenjen za podporo malih in srednje velikih podjetij do leta 2020. 

  Mednarodna širitev

  /euandme/file/726_slbusiness-help3.png

  Podjetje lahko ponuja blago in storitve v katerikoli državi EU, ne da bi imelo tam sedež. Vse, kar potrebujete, je obstoječe podjetje v državi članici.

  25 000 evrov

  /euandme/file/725_slbusiness-help4.png

  Najvišji znesek, za katerega lahko zaprosite pri mikro posojilu za ustanovitev in razvoj podjetja. Zaprosite lahko tudi za jamstvo za posojilo do 150 000 evrov za podporo svojemu podjetju.

  2,7 milijarde evrov

  /euandme/file/724_slbusiness-help5.png

  Proračun Evropskega sveta za inovacije (European Innovation Council), ki podpira ambiciozne in najsodobnejše predloge. 

  589 000

  /euandme/file/22131_slfinding-job5.png

  Število malih in srednje velikih podjetij, za katera se pričakuje, da bodo imela korist zaradi izboljšanega dostopa do financ iz Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ki je temeljni element Junckerjevega načrta.

  Director's Video

  /euandme/file/21929_slParty Animal: kratki film v okviru pobude #Euandme, ki ga je režiral Yorgos Zois

  Party Animal, režija: Yorgos Zois

  Alex je energičen 25-letnik, ki bi naredil vse za ples. Njegova služba ga omejuje, počuti se ujetega, a nenadoma dobi navdih.

  /euandme/file/21929_slParty Animal: kratki film v okviru pobude #Euandme, ki ga je režiral Yorgos Zois

  /euandme/file/21930_slParty Animal: uradni napovednik v okviru pobude #Euandme

  /euandme/file/21931_slZakulisje filma Party Animal, kratkega filma v okviru pobude #Euandme

  #EUandME zgodbe

  Digital inclusion for all

  Patrick de la Hamette, engineer, is working in the social security sector and wants to help others in a concrete and practical way. A few years ago, he started volunteering and co-founded a non-profit organisation to support digital inclusion. He had not realised how big and satisfying this project would become.

  Morda želite prebrati te zgodbe

  The story of Loic

  #EUandME Thanks to the EU, he was able to get financial support to help set up a large kitchen and employ more people in his food business.

  The story of Teodor

  #EUandME Thanks to the EU, Teodor was able to set up his own business to accelerate inclusion in the tech industry. 

  Technology for everyone: A collective dream that generates low-cost offers

  When José was 19, he asked his parents for a smartphone, but they said no. As a result, he started searching for cheaper alternatives and decided to buy a second-hand mobile phone. Subsequently, he came up with the idea of creating Forall Phones, which allows everyone to access second-hand...

  Kaj vas še navdušuje?

  Kaj je na vrhu vašega seznama stvari, ki jih želite narediti?

  Kaj vam je kot lastniku podjetja pomembneje?

  Hranjenje podatkov strank na varnemOmogočanje zaposlenim, da se razvijajo na delovnem mestu

  Ste nadobuden podjetnik? Oglejte si to: