Natură protejată

Splendid!
Ne bucurăm să vedem că sunteți pasionați de
Natură protejată
Vizualizați toate pasiunile
NATURA MEA. VIAȚA MEA.

Bucurați-vă de apă curată, de un aer mai curat și de o natură protejată

SCHIMBAREA PLUTEȘTE ÎN AER

Legislația UE se înăsprește pentru poluatorii aerului, cu scopul de a salva viețile europenilor și de a le îmbunătăți sănătatea. În decursul a doar două decenii, emisiile de dioxid de sulf, cauza principală a ploilor acide, au fost reduse cu aproximativ 80 %.

 

FIECARE PICĂTURĂ

Asemenea majorității europenilor, nu am o problemă legată de apa potabilă. Apa pe care o bem trebuie să respecte standardele UE și să nu conțină niciun fel de microorganism, parazit sau substanță nocivă.

 

REGATUL ANIMALELOR

Nu suntem singurii locuitori pentru care Europa reprezintă acasă. De la foca-călugăr mediteraneeană și până la gaia roșie, mii de creaturi trăiesc la rândul lor aici, iar multe specii au nevoie de protecția noastră. Acoperind 18 % din suprafața terestră a UE și aproximativ 6 % din râurile, mările și oceanele acesteia, Natura 2000 este cea mai extinsă rețea coordonată de zone protejate din lume. Aceasta oferă adăpost celor mai valoroase și amenințate specii și habitate din Europa.

ARUNCAȚI-VĂ ÎN APĂ

Lac, râu sau mare: pot înota oriunde în Europa în siguranță, știind că Directiva UE privind calitatea apei pentru scăldat a îmbunătățit siguranța și curățenia locurilor de scăldat. În prezent, peste 96 % din zonele de scăldat sunt conforme cu standardele minime impuse, așa că nu îmi rămâne decât să îmi iau paddleboardul și să mă relaxez oriunde doresc.
Am întotdeauna grijă să îmi arunc gunoiul sau să îl iau cu mine acasă pentru a contribui la eliminarea deșeurilor marine dezagreabile, care distrug oceanele. Sunt deja 150 de milioane de tone de deșeuri din plastic în ocean. Cu siguranță nu mai vreau să mai adaug altele! 

Cum funcționează

UE protejează mediul înconjurător prin lege și îmi oferă șansa de a contribui la acest efort. Aceasta garantează că apa pe care o beau este potabilă, că locul unde îmi place cel mai mult să înot, să mă dau cu paddleboardul sau cu caiacul este curat și depune eforturi ridicate pentru a asigura prospețimea aerului pe care îl respir. Prin intermediul programului „Natura 2000”, UE întreține în jur de 26 000 de zone naturale protejate, reprezentând aproximativ o cincime din teritoriul UE – mai precis o zonă mai mare decât suprafețele Germaniei, Poloniei și Cehia luate împreună. 

  Știați că?

  500

  /euandme/file/747_ronature2.png

  Numărul speciilor de păsări sălbatice din Europa aflate pe cale de dispariție, care sunt protejate de UE.

   

  85 %

  /euandme/file/746_ronature.png

  Procentul de zone pentru scăldat din UE care au o calitate excelentă a apei, în creștere cu peste 7 % față de anul 2011.

  1 500

  /euandme/file/745_ronature3.png

  Numărul plantelor și animalelor rare și amenințate protejate de legislația UE.

  Schimbări pozitive

  /euandme/file/744_ronature4.png

  Grație unor politici precum MedFish4Ever, un angajament pe 10 ani în vederea salvării stocurilor de pește din Marea Mediterană, UE acționează ca un motor în lupta împotriva pescuitului excesiv, ceea ce duce la refacerea unor specii precum tonul roșu.

  Director's Video

  /euandme/file/21256_roOona: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Zaida Bergroth

  Oona, regizat de Zaida Bergroth

  După ce s-a pierdut într-o pădure primejdioasă, o fetiță trebuie să se bazeze pe ajutorul unui prieten inedit pentru a-și găsi drumul către casă.

  /euandme/file/21256_roOona: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Zaida Bergroth

  /euandme/file/21257_roOona: trailerul oficial #EUandME

  /euandme/file/21258_roÎn culisele filmului Oona: un scurtmetraj #EUandME

  Povești #EUandME

  The story of Jakub

  #EUandME Thanks to the EU, Jakub has been able to protect the forests of Slovakia and help reduce the hunting of wolves.

  You might want to read these

  Living the dream; I became a dolphin trainer in the Caribbean.

  While at secondary school, Marielle Robien got a work placement in a zoo on the island of Tenerife. To be able to go, she applied for financial support via Erasmus. Thanks to the experience she gained, Marielle is now living her dream, which is working as a dolphin trainer in Punta Cana in the...

  The story of Seamus

  #EUandME Thanks to the EU, Seamus is able to travel across the European coastline to participate in bodyboarding competitions as part of the Irish surfing team.

  The story of Jill

  #EUandME Jill is passionate about protecting nature and creating a sustainable Europe. The EU supports her every step of the way.

  Ce altceva vă mai pasionează?

  Ai chef de hoinărit?

  Explorează pădurile tropicale dense și plajele scăldate de soare

  Să facem o călătorie în jurul lumii în 80 de zile!Prefer să o văd pe toată prin intermediul computerului meu

  Dacă te pasionează natura, s-ar putea să îți placă și acestea: