Fără tarife de roaming

Splendid!
Ne bucurăm să vedem că sunteți pasionați de
Fără tarife de roaming
Vizualizați toate pasiunile
TELEFONUL MEU. VIAȚA MEA.

Apelează, trimite mesaje-text și utilizează date fără costuri suplimentare atunci când călătorești în UE 

ROAMING LA TARIFE NAȚIONALE

Nu sunt în țara mea de origine și trebuie să telefonez la Stockholm... nicio problemă. Este mai ușor ca niciodată să păstrăm legătura atunci când călătorim! Utilizarea telefonului în străinătate pe teritoriul UE, al Islandei, al Liechtensteinului sau al Norvegiei nu este taxată suplimentar, cu toate că este posibil ca operatorii de telefonie mobilă din Finlanda, Lituania și Estonia să aplice încă tarife foarte mici de roaming. Pot apela, trimite mesaje-text sau utiliza date și mă va costa la fel ca acasă. Nu este de mirare că utilizarea internetului pe un dispozitiv mobil în timpul călătoriilor în UE a crescut de cinci ori de la eliminarea tarifelor de roaming.

GLISAȚI!

Degetele mele apasă constant pe telefon, prin urmare, este un lucru bun că (în majoritatea cazurilor) atunci când călătoresc, pot beneficia de același volum de apeluri, mesaje-text și date ca acasă. În cazul unor contracte, în special al celor care includ date nelimitate, este posibil să existe o limită a cantității de date pe care o pot utiliza fără tarife de roaming în timpul călătoriilor, însă aceasta va fi, probabil, mai mult decât suficientă pentru a-mi menține obiceiurile pe platformele de comunicare socială.

GATA DE PLECARE?

Am bagajele făcute și pașaportul la îndemână – cum activez opțiunea „roaming la tarife naționale”? Răspunsul scurt este: Nu o activez! UE le impune operatorilor de telefonie mobilă să o includă automat în pachetul meu de servicii, prin urmare, indiferent dacă mă deplasez în Lituania sau în Luxemburg, telefonul meu este gata de utilizare, fără a fi taxat suplimentar.

MAI MULTE OPȚIUNI, PREȚURI MAI MICI

Costul utilizării unui telefon mobil a scăzut foarte mult din 1998, datorită faptului că UE a eliminat monopolurile companiilor de telefonie, pe piață intrând mai mulți operatori. Astfel că apelurile mele devin tot mai lungi, în timp ce facturile scad.

Cum funcționează

În iunie 2017, UE a adoptat noi reglementări care au eliminat tarifele de roaming, aceasta însemnând că oricând plec în vacanță în străinătate sau călătoresc în interes de serviciu, îmi pot folosi telefonul indiferent unde mă aflu pe teritoriul UE, fără costuri suplimentare. Opțiunea „roaming la tarife naționale” este în prezent inclusă în fiecare contract de telefonie, indiferent de operator. Mai mult, normele UE în domeniul concurenței au eliminat monopolurile din sectorul telecomunicațiilor, asigurând o concurență mai mare și prețuri mai mici pentru consumatori.

  Știați că?

  De 100 de ori

  /euandme/file/644_roroaming.png

  Creșterea volumului de date în roaming utilizate în perioada 2008-2015.

  Doar 12 %

  /euandme/file/837_roroaming5.png

  dintre pasageri și-au închis telefoanele mobile și nu le-au utilizat în timpul călătoriei în UE începând din iunie 2017.

  4 luni

  /euandme/file/642_roroaming3.png

  Dacă petrec mai mult timp în străinătate decât în țara mea de origine pe o perioadă de 4 luni și în acest interval utilizez telefonul mobil, atunci operatorul de telefonie în cauză mă poate contacta pentru a discuta pe marginea utilizării de date și poate să aplice mici suprataxe. Acestea se ridică la maximum 3,2 cenți pe minut pentru apeluri, 1 cent per SMS și 0,6 cenți per megabit de date, urmând să scadă la 0,25 cenți per megabit până în 2022.

  69 %

  /euandme/file/641_roroaming4.png

  Procentul de cetățeni europeni care consideră că vor beneficia personal de eliminarea tarifelor de roaming.

  Director's Video

  /euandme/file/21250_roSinguraticul: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Tomasz Konecki

  Singuraticul, regizat de Tomasz Konecki

  Un bărbat al pustietăților, Jan locuiește singur într-o cabană din munții Poloniei. Însă atunci când destinul îi întrerupe stilul de viață solitar, el trebuie să ticluiască un plan pentru a-și urma inima.

  /euandme/file/21250_roSinguraticul: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Tomasz Konecki

  /euandme/file/21251_roSinguraticul: trailerul oficial #EUandME

  /euandme/file/21252_roÎn culisele filmului Singuraticul: un scurtmetraj #EUandME

  Povești #EUandME

  'Thanks to cheap calls, we can feel close to our loved ones even when we're apart'

  “Some days I’m on the phone for several hours a day,” Tamara Šimončíková Heribanová admits. The writer currently divides her time between Slovakia and Portugal. Living in the westernmost country in Europe, she feels most at home, but, thanks to free roaming EU-wide, she can keep in touch with family and friends.

  You might want to read these

  Technology for everyone: A collective dream that generates low-cost offers

  When José was 19, he asked his parents for a smartphone, but they said no. As a result, he started searching for cheaper alternatives and decided to buy a second-hand mobile phone. Subsequently, he came up with the idea of creating Forall Phones, which allows everyone to access second-hand...

  The Story of Gabriela

  #EUandME Thanks to the EU she is able to travel easily and have easy access to the internet in order to share photos and post vlogs.

  The story of Andreas

  #EUandME Thanks to the EU, Andreas is able to communicate with other laboratories and undertake student exchanges thanks to the 'roam like at home' initiative.

  Ce altceva vă mai pasionează?

  Gata de hoinărit?

  Așadar totul este aranjat pentru aventura mea în Europa – ce urmează?

  Este timpul să încep să îmi caut un loc de muncă în străinătateLa ce oră este programat zborul meu?

  Folosești telefonul oriunde te afli? Citește aceste informații: