Tratament medical

Splendid!
Ne bucurăm să vedem că sunteți pasionați de
Tratament medical
Vizualizați toate pasiunile
Sănătatea mea. Viața mea.

Beneficiază de asistență medicală de urgență și planificată oriunde pe teritoriul UE

PAȘAPORT, BAGAJE, OCHELARI DE SOARE... ASIGURARE!

Fie că mă aflu la schi în Italia, fie că sunt în vizită prin Polonia, oricând este posibil să mă îmbolnăvesc sau să am un accident atunci când sunt departe de casă. Dacă dețin un card european de asigurări sociale de sănătate pot accesa rapid și ușor serviciile medicale publice pentru orice tratament necesar în caz de accident.

VACANȚĂ FĂRĂ STRES

V-ați îmbolnăvit în Spania sau ați căzut în Grecia? Nu trebuie să vă faceți griji din cauza unor facturi medicale uriașe. Dacă serviciile medicale sunt gratuite pentru cetățenii statului membru respectiv, la fel vor fi și pentru mine

ÎN CAZ DE URGENȚĂ, APELEAZĂ 112!

Nimeni nu dorește să își facă un plan în caz de dezastru, însă accidentele se pot întâmpla. Dacă am nevoie de ajutor, pot apela 112 gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, indiferent unde mă aflu în interiorul UE.

AJUTOR LA ÎNDEMÂNA TA

Întrebări? Toate informațiile de care am nevoie privind procesul de rambursare, tratamentele disponibile, costurile și numerele de contact în caz de urgență pot fi găsite online. Înregistrează-te pentru a afla mai multe!

PLANIFICAT ȘI NEPLANIFICAT

Cardul meu european de sănătate îmi asigură dreptul la tratamentul necesar prin intermediul serviciilor publice de sănătate, însă, în calitate de cetățean european, pot beneficia totodată de tratament planificat în străinătate (va trebui să iau legătura cu punctul național de contact pentru asistență medicală transfrontalieră din țara mea și să discut cu asigurătorul meu de sănătate pe această temă înainte de a pleca din țară).

ÎNGRIJIRE PRIN COLABORARE

Din fericire, doctorii și asistentele noastre medicale au vaste cunoștințe despre marea majoritate a bolilor și afecțiunilor pe care le întâlnim astăzi. Însă ce se întâmplă în cazul în care contractez o boală rară cu care doctorul meu nu s-a mai întâlnit? Prin intermediul Rețelei europene de referință doctorii au acces la un rezervor de specialiști din peste 900 de unități medicale pentru a se consulta și sfătui cu privire la o serie de afecțiuni rare sau complexe, în cadrul a 24 de domenii tematice. Grație acestei colaborări, pot avea acces la servicii medicale de înaltă calitate, rămânând totodată aproape de persoanele din mediul meu de acasă.

Cum funcționează

Calitatea de cetățean al UE înseamnă că pot utiliza serviciile publice de sănătate din oricare altă țară din UE, precum și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, în cazul unei necesități medicale, datorită cardului meu european de asigurări sociale de sănătate. Legislația UE îmi dă dreptul de a beneficia de același tratament ca orice resortisant al țării pe care o vizitez, însă este posibil să fie nevoie să achit orice coplată pe care resortisanții o plătesc pe loc. Aceasta înseamnă că mă pot bucura în voie de ceea ce îmi oferă fiecare țară, știind că sunt asigurat pentru orice situație atunci când călătoresc în străinătate. În caz de asistență medicală planificată în alt stat membru (precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia), pot să contactez punctul național de contact din țara mea cu ocazia planificării călătoriei, pentru a afla mai multe despre drepturile mele.

  Știați că?

  200 de milioane

  /euandme/file/794_roemergency-healthcare.png

  1,6 milioane

  /euandme/file/793_roemergency-healthcare2.png

  Numărul cererilor de rambursare depuse în anul 2013 prin sistemul european de asigurări sociale de sănătate.

  Transfrontalier

  /euandme/file/792_roemergency-healthcare4.png

  Ai nevoie să ți se elibereze o rețetă în timp ce te afli în străinătate? Doctorul îmi poate da o rețetă pe care să o pot folosi în altă țară din UE, prin urmare pot continua să îmi iau medicamentele atunci când mă aflu în altă țară.

  Întrebări?

  /euandme/file/832_roemergency-healthcare5.png

  O rețea de puncte naționale de contact la nivelul întregii Europe îți poate oferi răspunsuri la întrebările legate de tratamentul planificat și neplanificat înainte de a călători în străinătate, pentru a te putea concentra pe parcursul șederii asupra a ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

  Director's Video

  /euandme/file/21247_roPensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Matthias Hoene

  Pensiunea Vie, regizat de Matthias Hoene

  Deși a trecut demult de prima tinerețe, Gisela încă tânjește să experimenteze atracțiile Europei. Nepoții ei decid să strângă suficienți bani să o trimită într-o aventură de vis, însă planul lor are rezultate neașteptate…

  /euandme/file/21247_roPensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Matthias Hoene

  /euandme/file/21248_roPensiunea vie: trailerul oficial #EUandME

  /euandme/file/21249_roÎn culisele filmului Pensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME

  Povești #EUandME

  How a romantic donkey ride turned into a test of Europe’s health insurance system

  Sandra Kisić is a 26-year-old from Sarajevo. She lived in Croatia and Tunisia for several years before eventually settling down in Prague. She is studying arts management at Prague’s University of Economics, she writes for Forbes magazine and she works in digital marketing. Fashion and travel are her main interests, as well as being a source of income. The photos and comments on her Instagram profile have won her 16,500 followers.

  You might want to read these

  The story of Natalja

  #EUandME Thanks to EU support, Natalja was able to receive medical treatment, using her EHIC card, for an injury she got whilst studying abroad.

  Ce altceva vă mai pasionează?

  Ai nevoie de o activitate cât timp te recuperezi în urma unei fracturi?

  Există nenumărate moduri în care să-ți petreci timpul

  De ce să nu începi să planifici acea vacanță de vis?Sau să-ți îmbunătățești competențele lingvistice?

  Vrei să afli mai multe? Atunci, de ce nu încerci: