Lära sig

Jättebra!
Kul att se att du brinner för
Lära sig
Visa alla passioner
MIN UTBILDNING. MITT LIV.

Praktisera, skaffa dig viktiga färdigheter och förbered dig på framtiden

INVESTERA I MIG

Orolig för vad det kostar att studera eller praktisera utomlands? EU kan hjälpa till! Erasmus+-programmet ger bidrag både till studenter och personer som genomgår yrkesutbildning, och ErasmusPro kan finansiera 6-12 månader långa lärlingsplatser utomlands. Det innebär att tid jag tillbringar hemifrån blir både givande och överkomlig, oavsett vem jag är och vilken kurs eller vilket yrke jag har gett mig in på.

STUDERA MED ETT NYTT PERSPEKTIV

Att studera utomlands kan göra mig till en mer välunderrättad, bildad och kunnig person, och därmed även intressantare för arbetsgivare. Med Erasmus+-programmet kan jag kan studera, praktisera, arbeta som volontär eller delta i ett ungdomsutbyte i ett av 33 länder i Europa eller ännu längre bort. Jag kan lära mig ett nytt språk, upptäcka ett nytt land och träffa nya människor. Var har jag nu passet?

SOLIDARITET FÖR EUROPA

Angelägen att ge något tillbaka till samhället? Det skulle kunna handla om att hjälpa nyanlända asylsökande, röja i undervegetationen för att förhindra skogsbränder eller hjälpa till i katastrofdrabbade områden. Jag kan utföra volontärarbete, jobba eller praktisera via Europeiska solidaritetskåren och hjälpa samhällen i Europa, samtidigt som jag skaffar mig nya värdefulla erfarenheter.

NYA HORISONTER, NYA MÖJLIGHETER

Fräscha upp franskan eller komma till skott med grekiskan? Jag kan gå en digital kurs på Erasmus+ webbplats Online Linguistic Support innan jag åker hemifrån. Och med denna nya färdighet och andra som jag skaffar mig under min tid utomlands får min meritförteckning mer lyster och jag blir intressantare för arbetsgivare.

FORSKNING OCH MER ÄNDÅ

Får du inte nog av att plugga? Genom att delta i Erasmus Mundus gemensamma masterprogram kan jag studera i två olika länder i EU eller på andra platser i världen efter att ha tagit grundexamen. Akademiker kan även utnyttja Marie Skłodowska-Curie-åtgärder för att bo, forska och jobba utomlands.

Så här fungerar det

Mitt EU-medborgarskap ger mig möjlighet att studera, praktisera, upptäcka och inspireras i ett av 33 länder i Europa och i andra delar av världen via Erasmus+. Oavsett om jag är student och vill berika mina studier i en annan kultur eller ung arbetstagare som vill praktisera och öka min attraktionskraft på arbetsmarknaden i en unik miljö, kan jag via Erasmus+ få tillgång till nya färdigheter, kunskaper och erfarenheter. Jag skulle till och med kunna anmäla mig frivilligt till intressanta och givande erfarenheter som ger mig möjlighet att visa solidaritet gentemot andra européer.Allt jag behöver göra är att välja ett land, öva mig på språket och förbereda mig på en oförglömlig upplevelse.

  Visste du detta?

  4 miljoner

  /euandme/file/815_sveducation.png

  människor kommer att studera, praktisera, skaffa sig arbetslivserfarenhet eller jobba som volontär utomlands mellan 2014 och 2020 tack vare Erasmus+.

  95 %

  /euandme/file/814_sveducation2.png

  av studenterna var nöjda eller mycket nöjda med Erasmus+.

  2,2 miljarder euro

  /euandme/file/813_sveducation3.png

  Erasmus+ budget till stöd för unga människor som studerade och utvecklade sig 2016.

  Mitt äventyr

  /euandme/file/812_sveducation4.png

  Hundratusentals möjligheter finns ett par klick bort. Jag kan ansöka om ett eget Erasmus+-äventyr genom att kontakta det nationella organet i landet där jag bor.

  Mina rättigheter

  /euandme/file/811_sveducation5.png

  Osäker på vad tiden utomlands har att erbjuda? Jag kan läsa om mina rättigheter och skyldigheter i Erasmus+ studentstadga.

  Kreativa Europa

  /euandme/file/810_sveducation6.png

  hjälper konstnärer och andra med kreativa yrken att jobba i kulturella sektorer utomlands - ta reda på hur du kan utnyttja denna möjlighet.

  Director's Video

  /euandme/file/21934_svDet levande pensionatet: en kortfilm från #EUandME regisserad av Matthias Hoene

  Det levande pensionatet, regisserad av Matthias Hoene

  Gisela var ung för länge sedan, men hon längtar fortfarande efter att få se Europas sevärdheter. Hennes barnbarn bestämde sig för att samla ihop tillräckligt med pengar och skicka iväg henne på drömäventyret, men planen fick oväntade följder ...

  /euandme/file/21934_svDet levande pensionatet: en kortfilm från #EUandME regisserad av Matthias Hoene

  /euandme/file/21935_svDet levande pensionatet: den officiella #EUandME-trailern

  /euandme/file/21936_svBakom kulisserna på Det levande pensionatet: en kortfilm från #EUandMe

  #EUandME berättelser

  The story of Emmanuelle

  #EUandME Thanks to the EU, she was able to study medicine abroad and ultimately make another country her home.

  You might want to read these

  The story of Andreea

  #EUandME Thanks to the EU, Andreea studied abroad in the Czech Republic with Erasmus.

  Pursuing your passion is only a question of being bold

  Marcin Walencik has run his own business, TEACHERSteam, for 13 years, providing language courses for businesses throughout Poland. The firm employs various EU nationals. In his free time, Marcin writes his blog, promoting Wrocław, and running the Wroclovers photography club, among other things....

  The story of Nicola

  #EUandME Thanks to the EU, Nicola was able to travel abroad and experience a new educational system.

  Vad mer brinner du för?