Învață

Splendid!
Ne bucurăm să vedem că sunteți pasionați de
Învățare
Vizualizați toate pasiunile
STUDIILE MELE. VIAȚA MEA.

Instruiți-vă, obțineți abilități importante și pregătiți-vă pentru viitor

INVESTIND ÎN MINE

Vă faceți griji cu privire la costurile studiilor sau ale formării în străinătate? UE este aici pentru a vă susține! Programul „Erasmus+” oferă granturi studenților, precum și persoanelor care urmează un curs de formare profesională, iar „ErasmusPro” poate finanța stagii de ucenicie în străinătate cu o durată de 6-12 luni. Aceasta înseamnă că, indiferent cine sunt și indiferent care este direcția sau profesia mea, perioada petrecută departe de casă este deopotrivă plină de satisfacții și accesibilă din punct de vedere financiar.

ÎNVĂȚAȚI AVÂND O NOUĂ PERSPECTIVĂ

Studiile în străinătate mă pot transforma într-o persoană mai informată, mai cultă și mai instruită, mărindu-mi prin urmare șansele de angajare. Programul „Erasmus+” îmi permite să studiez, să mă instruiesc, să fac voluntariat sau să mă înscriu într-un schimb de tineret în una din cele 33 de țări din Europa și nu numai. Am posibilitatea să învăț o limbă nouă, să descopăr o țară nouă sau să cunosc oameni noi – deci, unde mi-am pus pașaportul?

SOLIDARITATE PENTRU EUROPA

Doriți să contribuiți, la rândul dumneavoastră, la bunul mers al comunității? Ați putea, printre altele, să oferiți sprijin solicitanților de azil nou-veniți, să tăiați vegetația pentru a preveni incendiile forestiere sau să contribuiți la distribuirea de ajutoare în zonele afectate de dezastre. Pot să fac voluntariat, să lucrez sau să efectuez un stagiu prin intermediul Corpului european de solidaritate, în vederea sprijinirii comunităților din Europa, reușind totodată să dobândesc competențe noi și valoroase.

NOI ORIZONTURI, NOI OPORTUNITĂȚI

Am nevoie să îmi îmbunătățesc cunoștințele de limbă franceză sau să înțeleg limba greacă? Pot urma un curs digital pe site-ul web de sprijin lingvistic online al programului „Erasmus+” înainte de a pleca din țară. Mai mult, această competență nouă, precum și celelalte pe care le dobândesc pe parcursul șederii în altă țară, îmi vor îmbunătăți CV-ul, ajutându-mă să ies în evidență în fața angajatorilor.

CERCETARE ȘI NU NUMAI

Nu vă săturați de studiat? Absolvirea programului de masterat comun „Erasmus Mundus” îmi permite să urmez cursuri postuniversitare în 2 țări diferite din UE și din lume. Ori, în calitate de universitar, acțiunile Marie Skłodowska-Curie îmi pot oferi șansa de a locui, de a face cercetare și de a lucra peste hotare.

Cum funcționează

Cetățenia europeană îmi oferă posibilitatea de a învăța, de a mă instrui, de a descoperi și de a mă bucura de inspirație în una din cele 33 de țări din Europa și din lume prin intermediul programului „Erasmus+”. Indiferent că sunt un student care urmărește să își îmbunătățească studiile într-o cultură nouă sau un lucrător tânăr care dorește să se perfecționeze și să își sporească șansele de angajare într-un mediu unic, programul „Erasmus+” îmi oferă accesul la competențe, cunoștințe și experiențe noi. Aș putea să fac chiar și voluntariat pentru a mă bucura de experiențe intense și pline de satisfacții, care să îmi permită să îmi exprim solidaritatea cu alți europeni. Nu trebuie decât să optez pentru o țară, să fac exerciții de limbă și să mă pregătesc pentru o experiență de neuitat.

  Știați că?

  4 milioane

  /euandme/file/815_roeducation.png

  Numărul de persoane care vor studia, vor urma cursuri de formare, vor câștiga experiență sau vor face voluntariat în străinătate în perioada 2014-2020, grație programului „Erasmus+”.

  95 %

  /euandme/file/814_roeducation2.png

  Procentul studenților care au fost mulțumiți sau foarte mulțumiți de programul „Erasmus+”.

  2,2 miliarde EUR

  /euandme/file/813_roeducation3.png

  Bugetul Erasmus+ investit în anul 2016 în sprijinirea tinerilor, pentru ca aceștia să învețe, să studieze și să se dezvolte.

  Aventura mea

  /euandme/file/812_roeducation4.png

  Sute de mii de oportunități sunt la câteva clicuri distanță. În vederea depunerii candidaturii pentru propria mea aventură Erasmus+, mă pot adresa agenției naționale din țara unde locuiesc. 

  Drepturile mele

  /euandme/file/811_roeducation5.png

  Nu știu la ce să mă aștept de la șederea mea în străinătate? Drepturile și obligațiile mele sunt stabilite în Carta studentului Erasmus+, unde le pot citi.

  Europa creativă

  /euandme/file/810_roeducation6.png

  ajută artiștii și persoanele creative să profite de oportunități în diverse sectoare culturale în străinătate – află cum poți beneficia.

  Director's Video

  /euandme/file/21247_roPensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Matthias Hoene

  Pensiunea Vie, regizat de Matthias Hoene

  Deși a trecut demult de prima tinerețe, Gisela încă tânjește să experimenteze atracțiile Europei. Nepoții ei decid să strângă suficienți bani să o trimită într-o aventură de vis, însă planul lor are rezultate neașteptate…

  /euandme/file/21247_roPensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME, regizat de Matthias Hoene

  /euandme/file/21248_roPensiunea vie: trailerul oficial #EUandME

  /euandme/file/21249_roÎn culisele filmului Pensiunea vie: un scurtmetraj #EUandME

  Digital stories

  The story of Emmanuelle

  #EUandME Thanks to the EU, she was able to study medicine abroad and ultimately make another country her home.

  You might want to read these

  Povestea Andreei

  #EUandME Datorită UE, Andreea a studiat în străinătate în Cehia prin intermediul Erasmus.

  Pursuing your passion is only a question of being bold

  Marcin Walencik has run his own business, TEACHERSteam, for 13 years, providing language courses for businesses throughout Poland. The firm employs various EU nationals. In his free time, Marcin writes his blog, promoting Wrocław, and running the Wroclovers photography club, among other things....

  The story of Nicola

  #EUandME Thanks to the EU, Nicola was able to travel abroad and experience a new educational system.

  Ce altceva vă mai pasionează?