Μάθηση

Υπέροχα!
Χαίρομαι που έχεις πάθος με το θέμα
Εκμάθηση
Δες όλα τα θέματα
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εκπαιδεύσου, απόκτησε σημαντικές δεξιότητες και προετοιμάσου για το μέλλον

ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΕ ΜΕΝΑ

Ανησυχώ για τα έξοδα φοίτησης ή κατάρτισης στο εξωτερικό; Η ΕΕ είναι εδώ για μένα! Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει υποτροφίες στο πλαίσιο ακαδημαϊκών σπουδών ή επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ το ErasmusPro χρηματοδοτεί θέσεις μαθητείας για 6-12 μήνες στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος και αν είμαι, όποιο και αν είναι το αντικείμενο των σπουδών μου ή το επάγγελμά μου, μπορώ να αξιοποιήσω με τον καλύτερο και οικονομικά προσιτό τρόπο τον χρόνο, που θα περάσω μακριά από το σπίτι μου.

ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαίδευση στο εξωτερικό μπορεί να μου προσφέρει περισσότερη γνώση, εμπειρία και προσωπική καλλιέργεια - και εν τέλει περισσότερες δυνατότητες απασχόλησης. Το πρόγραμμα Erasmus+ μου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσω, να εκπαιδευτώ, να εργαστώ εθελοντικά ή να συμμετάσχω σε ένα σύστημα ανταλλαγής νέων, σε κάποια από τις 33 συμμετέχουσες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Μπορώ να μάθω μια καινούργια γλώσσα, να εξερευνήσω μια καινούρια χώρα και να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους. Μα πού έχω βάλει το διαβατήριό μου;

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Θέλω να προσφέρω στην κοινότητα; Μπορεί να αφορά στη στήριξη ανθρώπων, που μόλις έφτασαν στην Ευρώπη και ζητούν άσυλο, τον καθαρισμό της βλάστησης για την αποτροπή πυρκαγιάς σε κάποιο δάσος ή τη διανομή βοήθειας σε περιοχές που αντιμετώπισαν κάποια καταστροφή. Μπορώ να προσφέρω εθελοντική εργασία, να αναλάβω μια θέση εργασίας ή μια θέση πρακτικής άσκησης μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για να βοηθήσω κοινότητες στην Ευρώπη και παράλληλα να αναπτύξω πολύτιμες νέες δεξιότητες.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Θέλω να φρεσκάρω τα γαλλικά μου ή να αποκτήσω βασικές γνώσεις στα ισπανικά; Μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο ψηφιακό μάθημα στον ιστότοπο Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης Erasmus+ προτού ταξιδέψω στο εξωτερικό. Επιπλέον, αυτή η νέα δεξιότητα, σε συνδυασμό με άλλες που θα κερδίσω κατά τον χρόνο μου στο εξωτερικό, θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στο βιογραφικό μου και θα με βοηθήσουν να ξεχωρίσω όταν αναζητώ εργασία.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Δεν χορταίνω τις σπουδές; Ολοκληρώνοντας ένα Κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Erasmus Mundus μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε 2 διαφορετικές χώρες της ΕΕ ή κάπου αλλού στον κόσμο. Εάν πάλι κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, το πρόγραμμα δράσεων Marie Skłodowska-Curie μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω, να διενεργήσω έρευνες και να εργαστώ στο εξωτερικό.

Πώς λειτουργεί

Η ευρωπαϊκή μου ιθαγένεια αποτελεί εισιτήριο για ένα ταξίδι γνώσης, εκπαίδευσης, ανακάλυψης και έμπνευσης σε μία από τις 33 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+. Είτε είμαι φοιτητής και ενδιαφέρομαι να προχωρήσω τις σπουδές μου σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, είτε είμαι νέος εργαζόμενος και θέλω να αξιοποιήσω ευκαιρίες εκπαίδευσης και να ενισχύσω τις προοπτικές μου στην απασχόληση μέσα σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, το Erasmus+ μου παρέχει πρόσβαση σε νέες δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες. Μπορώ επίσης να προσφέρω εθελοντική εργασία και να κερδίσω πλούσιες εμπειρίες αλλά και την ικανοποίηση ότι εκφράζω την αλληλεγγύη μου με άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να επιλέξω μια χώρα, να μάθω τη γλώσσα και να προετοιμαστώ για μια αξέχαστη εμπειρία.

  Το γνώριζες ότι

  4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

  /euandme/file/815_eleducation.png

  άνθρωποι θα σπουδάσουν, θα εκπαιδευτούν και θα αποκτήσουν εργασιακή ή εθελοντική εμπειρία στο εξωτερικό την περίοδο 2014-2020, χάρη στο Erasmus+.

  95 %

  /euandme/file/814_eleducation2.png

  Το ποσοστό των φοιτητών που δήλωσαν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+.

  2,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ EUR

  /euandme/file/813_eleducation3.png

  Ο προϋπολογισμός του Erasmus+ που επενδύθηκε για να στηρίξει την εκπαίδευση, τις σπουδές και την ανάπτυξη νέων ανθρώπων το 2016.

  Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

  /euandme/file/812_eleducation4.png

  Εκατοντάδες χιλιάδες ευκαιρίες βρίσκονται με λίγα μόνο κλικ. Για να υποβάλω αίτημα συμμετοχής στο Erasmus+ και να ζήσω τη δική μου περιπέτεια, μπορώ να επικοινωνήσω με το αρμόδιο εθνικό γραφείο στη χώρα κατοικίας μου.

  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

  /euandme/file/811_eleducation5.png

  Δεν είμαι βέβαιος τι να περιμένω κατά την παραμονή μου στο εξωτερικό; Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου περιγράφονται αναλυτικά στον Χάρτη φοιτητών Erasmus+.

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

  /euandme/file/810_eleducation6.png

  ενθαρρύνει καλλιτέχνες και δημιουργούς να αξιοποιήσουν ευκαιρίες σε τομείς του πολιτισμού εκτός συνόρων. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις και εσύ ένας από αυτούς.

  Director's Video

  /euandme/file/21006_elΟ Ζωντανός Ξενώνας: ταινία μικρού μήκους του #EUandME σε σκηνοθεσία Ματίας Χένε

  Ο Ζωντανός Ξενώνας, σκηνοθεσία Matthias Hoene

  Παρόλο που τα νιάτα της ανήκουν στο παρελθόν, η Gisela έχει ακόμη την επιθυμία να θαυμάσει τα αξιοθέατα της Ευρώπης. Τα εγγόνια της αποφασίζουν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για να την βοηθήσουν να ζήσει την περιπέτεια της ζωής της, αλλά το σχέδιό τους έχει αναπάντεχα αποτελέσματα...

  /euandme/file/21006_elΟ Ζωντανός Ξενώνας: ταινία μικρού μήκους του #EUandME σε σκηνοθεσία Ματίας Χένε

  /euandme/file/21007_elΟ Ζωντανός Ξενώνας: το επίσημο trailer της εκστρατείας #EUandME

  /euandme/file/21008_elΣτα παρασκήνια της ταινίας Ζωντανός Ξενώνας: ταινία μικρού μήκους του #EUandMe

  Digital stories

  The story of Emmanuelle

  #EUandME Thanks to the EU, she was able to study medicine abroad and ultimately make another country her home.

  You might want to read these

  The story of Andreea

  #EUandME Thanks to the EU, Andreea studied abroad in the Czech Republic with Erasmus.

  Pursuing your passion is only a question of being bold

  Marcin Walencik has run his own business, TEACHERSteam, for 13 years, providing language courses for businesses throughout Poland. The firm employs various EU nationals. In his free time, Marcin writes his blog, promoting Wrocław, and running the Wroclovers photography club, among other things....

  The story of Nicola

  #EUandME Thanks to the EU, Nicola was able to travel abroad and experience a new educational system.

  Με τι άλλο παθιάζεσαι;