Учене

Чудесно!
Радваме се да научим, че се вълнувате от
Учение
Вижте всички интереси
МОЕТО ОБУЧЕНИЕ. МОЯТ ЖИВОТ.

Обучение, придобиване на важни умения и подготовка за бъдещето

ДА ИНВЕСТИРАМ В СЕБЕ СИ

Притеснявате се за разходите, свързани с образованието или обучението в чужбина? ЕС ще ми помогне! Програмата "Еразъм+" осигурява стипендии както на студенти, така и на хора в процес на професионално обучение, а "ЕразъмПро" може да финансира провеждането на практика в чужбина за период от 6 до 12 месеца. Независимо кой съм, какво уча или за каква професия се подготвям, времето, прекарано в чужбина, може да бъде едновременно полезно и финансово достъпно.

УЧЕНЕ, КОЕТО РАЗКРИВА НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ

Ученето в чужбина може да ме направи по-информиран, по-начетен, по-знаещ, а съответно и по-търсен на пазара на труда. Програма "Еразъм+" ми позволява да уча, да премина професионална подготовка, да стана доброволец или да участвам в младежки обмен в 33 държави във и извън Европа. Мога да науча нов език, да разгледам нова държава и да срещна нови хора - къде ми е паспортът?

СОЛИДАРНОСТ ЗА ЕВРОПА

Искам да дам своя принос за общността? Мога да го направя, като оказвам подкрепа на новопристигнали бежанци, като разчиствам растителността с цел предотвратяване на горски пожари или като помагам за раздаването на помощи в засегнати от бедствия райони. Чрез Европейския корпус за солидарност мога да стана доброволец, да работя или да стажувам, за да помагам на хората в Европа и едновременно с това да придобия нови ценни умения.

НОВИ ХОРИЗОНТИ, НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Френският ми се нуждае от опресняване или пък искам да задълбоча познанията си по гръцки? Мога да се запиша в цифров курс на уебсайта за онлайн езикова подготовка на програма "Еразъм+", преди да замина. Това ново умение в комбинация с другите знания, които ще придобия по време на престоя в чужбина, ще направят автобиографията ми по-впечатляваща и ще ми помогнат да привлека вниманието на работодателите.

НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ОЩЕ НЕЩО

Ученето е моят живот? Кандидатствайки за съвместна магистърска програма "Еразмус Мундус", имам възможност за следдипломно обучение в 2 различни държави, разположени в ЕС или в останалата част от света. Ако пък съм учен, програмата "Мария Склодовска-Кюри" може да ми даде възможност да живея, да провеждам изследвания и да работя в чужбина.

Как действа

Европейското гражданство ми дава възможност да уча, да премина обучение, да опозная и да се заредя с идеи в 33 държави от Европа и целия свят чрез програма „Еразъм+“. Независимо дали съм студент, който желае да обогати знанията си в нова културна среда, или млад работник, който иска да премине обучение в уникална работна среда и да увеличи шансовете си да намери работа, „Еразъм+“ ми дава достъп до нови умения, знания и опит. Дори мога да участвам в смислени и носещи удовлетворение инициативи като доброволец, за да изразя съпричастността си с други европейци.Единственото, което трябва да направя, е да избера държава, да упражнявам езиковите си умения и да се подготвя за едно незабравимо преживяване.

  Знаете ли, че?

  4 милиона

  /euandme/file/815_bgeducation.png

  души ще учат, ще преминат обучение, ще придобият професионален опит или ще станат доброволци в чужбина между 2014 и 2020 г. благодарение на "Еразъм+".

  95%

  /euandme/file/814_bgeducation2.png

  е процентът на студентите, които са доволни или много доволни от участието си в "Еразъм+".

  2,2 милиарда евро

  /euandme/file/813_bgeducation3.png

  е бюджетът на "Еразъм+" за 2016 г., който е инвестиран в обучението, образованието и развитието на младите хора.

  Моето приключение

  /euandme/file/812_bgeducation4.png

  Само с няколко щраквания на мишката мога да открия стотици хиляди възможности. За да кандидатствам за моето приключение по "Еразъм+", мога да се свържа с националната агенция, отговаряща за програмата, в страната, където живея.

  Моите права

  /euandme/file/811_bgeducation5.png

  Не съм сигурен какво да очаквам по време на престоя ми в чужбина? Правата и задълженията ми са описани в Студентската харта на програма "Еразъм+".

  Програма "Творческа Европа"

  /euandme/file/810_bgeducation6.png

  помага на творци и хора на изкуството да търсят възможности за изява в сферата на културата в чужбина - научете как да се възползвате.

  Director's Video

  /euandme/file/20923_bgЖивата странноприемница: #EUandME късометражен филм, режисиран от Матиас Хьоне

  "The Living Hostel", режисьор Матиас Хьоне

  Въпреки че младостта ѝ отдавна е отминала, Гизела все още мечтае да посети забележителностите на Европа. Нейните внуци решават да съберат достатъчно пари, за да я изпратят на мечтаното пътешествие, но техният план дава неочаквани резултати...

  /euandme/file/20923_bgЖивата странноприемница: #EUandME късометражен филм, режисиран от Матиас Хьоне

  /euandme/file/20924_bgЖивата странноприемница: официален трейлър на #EUandME

  /euandme/file/20925_bgЗад кулисите на „Живата странноприемница“: #EUandMe късометражен филм

  Истории на # EUandME

  The story of Emmanuelle

  #EUandME Thanks to the EU, she was able to study medicine abroad and ultimately make another country her home.

  You might want to read these

  The story of Andreea

  #EUandME Thanks to the EU, Andreea studied abroad in the Czech Republic with Erasmus.

  Pursuing your passion is only a question of being bold

  Marcin Walencik has run his own business, TEACHERSteam, for 13 years, providing language courses for businesses throughout Poland. The firm employs various EU nationals. In his free time, Marcin writes his blog, promoting Wrocław, and running the Wroclovers photography club, among other things....

  The story of Nicola

  #EUandME Thanks to the EU, Nicola was able to travel abroad and experience a new educational system.

  От какво друго се вълнувате?