Internet

Jättebra!
Kul att se att du brinner för
Internet
Visa alla passioner
MIN ANSLUTNING. MITT LIV.

Surfa på internet var som helst i EU

WEBBEN

Vare sig jag pratar med mina vänner eller streamar det senaste avsnittet av mitt favoritprogram på tv har jag i EU rätt till någon form av internetanslutning hemma. Oavsett var jag befinner mig ska det finnas minst en internetleverantör som kan ge mig tillgång till en uppkoppling med bra kvalitet till ett överkomligt pris - enligt principen om "samhällsomfattande tjänster". Dessutom investerar EU över 2 miljarder euro i att förbättra bredbandstillgången på landsbygden. Så om jag kopplar upp mig i Tjeckien eller lägger upp en selfie från Spanien vet jag att jag kan använda den bästa möjliga heminternetuppkopplingen till fast, överkomligt pris.

RIMLIG ANSLUTNING

På jakt efter lokala nyheter eller information om nästa EM? Var jag än befinner mig får internetleverantörerna i EU inte bromsa eller blockera innehållet jag vill åt i syfte att marknadsföra en webbplats i stället för en annan. Bara det är lagligt, säkert och nätet inte är överbelastat kan jag läsa, titta på eller spela vad jag vill.

UNDERHÅLLNING ÖVER LANDSGRÄNSERNA

EU anser att landsgränser inte får stå i vägen för en bra film, en bra skiva eller ett bra spel. Därför har jag tillgång till mina prenumerationer på onlinevideo- och musikströmningstjänster vart jag än reser i EU. Vi kan väl se ett avsnitt till?

WiFi4EU

Koll på tågtidtabellerna även ute på stan? Jag vill kunna förlita mig på kostnadsfri, offentlig Wi-Fi i stället för att förbruka min dyrbara datamängd. EU investerar 120 miljoner euro i att installera kostnadsfria offentliga Wi-Fi-hotspots på upp till 8 000 olika platser i Europa så att jag kan vara uppkopplad var jag än är.

FRÄSCHA UPP KUNSKAPERNA

Visste du att 44 procent av alla européer mellan 16 och 74 år saknar grundläggande digitala färdigheter? Och i framtiden kommer 9 av 10 jobb att kräva dessa färdigheter. För att fylla kompetensluckorna och se till att jag är redo för morgondagens arbetsmarknad kan jag utnyttja EU:s inititiativ för kompetenshöjning, delta i kurser som koalitionen för digital kompetens och digitala jobb anordnar samt lära mig mer om teknik och kodning i ett av de tusentals evenemangen under EU Code Week. Om jag studerar på universitet kan jag också få en Digital Opportunity-praktikplats i ett annat europeiskt land och höja min digitala kompetens.

Så här fungerar det

Lagarna i EU innebär att jag i EU garanteras åtkomst till bästa möjliga internetanslutning till överkomligt pris oavsett hur långt ut på landet eller hur ensligt jag bor. Jag kan ansluta till tusentals kostnadsfria Wi-Fi-hotspots i hela Europa och ta med mig mina video-, musik-, spel- och sportprenumerationstjänster vart jag än beger mig.

  Visste du detta?

  72 %

  /euandme/file/635_svinternet.png

  av alla européer använder internet dagligen.

  90 %

  /euandme/file/633_svinternet2.png

  av alla unga européer (16-24 år) använder sociala medier.

  53 %

  /euandme/file/632_svinternet3.png

  av alla européer bokar resor, boende eller biljetter på nätet.

  46 %

  /euandme/file/631_svinternet4.png

  av alla européer ringer vanliga samtal eller videosamtal via internet.

  50 %

  /euandme/file/630_svinternet5.png

  av alla européer mellan 15 och 39 år anser att det är viktigt att ha tillgång till tjänsterna de har abonnemang på när de reser.

  Koppla upp dig

  /euandme/file/629_svinternet6.png

  Om du bor på landsbygden och saknar internetanslutning kan du kontakta din nationella tillsynsmyndighet, som kan hjälpa dig att bli uppkopplad.

  Director's Video

  /euandme/file/21894_svENSAMVARGEN: en kortfilm från #EUandME regisserad av Tomasz Konecki

  Ensamvargen, regisserad av Tomasz Konecki

  Jan är mannen från vildmarken och bor själv i en stuga i bergen i Polen. Men när ödet sätter punkt för hans ensamma livsstil måste han utarbeta en plan för att följa sitt hjärta.

  /euandme/file/21894_svENSAMVARGEN: en kortfilm från #EUandME regisserad av Tomasz Konecki

  /euandme/file/21895_svENSAMVARGEN: den officiella #EUandME-trailern

  /euandme/file/21896_svBakom kulisserna på ENSAMVARGEN: en kortfilm från #EUandMe

  Digital stories

  Digital inclusion for all

  Patrick de la Hamette, engineer, is working in the social security sector and wants to help others in a concrete and practical way. A few years ago, he started volunteering and co-founded a non-profit organisation to support digital inclusion. He had not realised how big and satisfying this project would become.

  You might want to read these

  The story of Mounir

  #EUandME Thanks to the EU, Mounir was able to talk with equal terms with web giants across the world and progress Europe’s internet legislation.

  Technology for everyone: A collective dream that generates low-cost offers

  When José was 19, he asked his parents for a smartphone, but they said no. As a result, he started searching for cheaper alternatives and decided to buy a second-hand mobile phone. Subsequently, he came up with the idea of creating Forall Phones, which allows everyone to access second-hand...

  The Story of Kaya

  #EUandME Thanks to the EU she is able to run her business from anywhere due to speedy internet access and access training in order to improve her skills.

  Vad mer brinner du för?

  Det finns 1,8 miljarder webbplatser på internet

  Vad söker du efter på nätet?

  Nya recept från min favoritkockLediga platser - jag letar efter gyllene möjligheter

  Populära ämnen som har med Internet att göra: