Διαδίκτυο

Υπέροχα!
Χαίρομαι που έχεις πάθος με το θέμα
Διαδίκτυο
Δες όλα τα θέματα
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Περιηγήσου στο διαδίκτυο από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ

Είτε θέλω να τα πω με τους φίλους μου είτε να παρακολουθήσω το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μου τηλεοπτικής σειράς, στην ΕΕ έχω το δικαίωμα να έχω πρόσβαση σε βασική σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι μου. Όπου και αν βρίσκομαι, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου που να μπορεί να μου δώσει πρόσβαση σε μια ποιοτική σύνδεση σε προσιτή τιμή -αυτό είναι γνωστό ως η αρχή της καθολικής υπηρεσίας. Επιπλέον, η ΕΕ επενδύει πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας σε μη αστικές περιοχές. Είτε, λοιπόν, στέλνω χαιρετίσματα από την Τσεχία είτε ανεβάζω μια σέλφι από την Ισπανία, ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την καλύτερη δυνατή σύνδεση στο διαδίκτυο που θα απολάμβανα και από το σπίτι μου, σε σταθερή και προσιτή τιμή.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Θέλω να ενημερωθώ για τα τοπικά νέα ή για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Ό,τι και αν ψάχνω, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην ΕΕ δεν έχουν το δικαίωμα να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την πρόσβασή μου στο περιεχόμενο που με ενδιαφέρει, προωθώντας μια ιστοσελίδα αντί μιας άλλης. Εφόσον αυτό που αναζητώ είναι νόμιμο και ασφαλές και η δυναμικότητα του δικτύου το επιτρέπει, μπορώ να διαβάζω, να παρακολουθώ ή να παίζω ό,τι θέλω.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Η ΕΕ πιστεύει ότι τα εθνικά σύνορα δεν πρέπει να με εμποδίζουν να απολαύσω μια καλή ταινία, ένα άλμπουμ μουσικής ή ένα βιντεοπαιχνίδι. Γι' αυτό συνεχίζω να έχω πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες ροής βίντεο ή μουσικής οπουδήποτε κι αν ταξιδέψω εντός ΕΕ. Να βάλω να δούμε ακόμα ένα επεισόδιο, λοιπόν;

WiFi4EU

Είμαι καθ' οδόν και ψάχνω τα δρομολόγια του τρένου; Θέλω να μπορώ να χρησιμοποιήσω δωρεάν δημόσιο Wi-Fi αντί να επιβαρύνω το όριο των δεδομένων μου. Η ΕΕ επενδύει 120 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση δημόσιων σημείων δωρεάν Wi-Fi σε 8.000 διαφορετικά μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη για να μπορώ να έχω σύνδεση, όπου και αν βρίσκομαι.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Γνώριζες ότι το 44 % των Ευρωπαίων ηλικίας 16 έως 74 ετών δεν διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες; Επιπλέον, 9 στις 10 θέσεις εργασίας στο μέλλον θα απαιτούν αυτές τις ψηφιακές δεξιότητες. Για να γεφυρώσω αυτό το χάσμα δεξιοτήτων και να διασφαλίσω ότι είμαι έτοιμος για τον αυριανό κόσμο της εργασίας, μπορώ να έχω πρόσβαση στην πρωτοβουλία "Διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων" της ΕΕ, να λάβω μέρος σε μαθήματα κατάρτισης που προσφέρονται από τα μέλη του Συνασπισμού για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις θέσεις εργασίας, και να μάθω περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό σε μια από τις χιλιάδες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Εάν είμαι φοιτητής πανεπιστημίου, μπορώ επίσης να κάνω πρακτική άσκηση μέσω της πρωτοβουλίας "Ψηφιακή ευκαιρία" σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και να αποκτήσω προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Πώς λειτουργεί

Χάρη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσο αραιοκατοικημένη ή απομονωμένη και αν είναι η περιοχή όπου ζω, η ΕΕ εγγυάται την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε προσιτή τιμή. Έχω ελεύθερη πρόσβαση σε χιλιάδες δημόσια σημεία δωρεάν Wi-Fi (hotspot) σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ παίρνω μαζί μου τις συνδρομητικές υπηρεσίες για βίντεο, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και σπορ όπου και αν πάω.

  Το γνώριζες ότι

  72 %

  /euandme/file/635_elinternet.png

  των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά.

  90 %

  /euandme/file/633_elinternet2.png

  των νεαρών Ευρωπαίων (ηλικίας 16-24 ετών) χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  53 %

  /euandme/file/632_elinternet3.png

  των Ευρωπαίων κλείνουν τα ταξίδια, τη διαμονή ή τα εισιτήριά τους στο διαδίκτυο.

  46 %

  /euandme/file/631_elinternet4.png

  των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν φωνητικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις.

  50 %

  /euandme/file/630_elinternet5.png

  των Ευρωπαίων μεταξύ 15 και 39 ετών θεωρούν σημαντικό να διατηρούν την πρόσβαση στις συνδρομητικές τους υπηρεσίες όταν ταξιδεύουν.

  ΣΥΝΔΕΣΟΥ

  /euandme/file/629_elinternet6.png

  Αν βρίσκεσαι σε μη αστική περιοχή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, απευθύνσου στην αρμόδια εθνική ρυθμιστική αρχή, για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  Director's Video

  /euandme/file/21009_elΟ Μοναχικός: ταινία μικρού μήκους του #EUandME σε σκηνοθεσία Τόμας Κονέκι

  Ο Μοναχικός, σκηνοθεσία Tomasz Konecki

  Ο Jan, άνθρωπος της φύσης, ζει μόνος σε μια καλύβα στα βουνά της Πολωνίας. Όταν, όμως, η μοίρα διακόπτει τον μοναχικό τρόπο ζωής του, πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο για να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς του.

  /euandme/file/21009_elΟ Μοναχικός: ταινία μικρού μήκους του #EUandME σε σκηνοθεσία Τόμας Κονέκι

  /euandme/file/21010_elΟ Μοναχικός: το επίσημο trailer της εκστρατείας #EUandME

  /euandme/file/21011_elΣα παρασκήνια της ταινίας Ο Μοναχικός: μια ταινία μικρού μήκους του #EUandMe

  Digital stories

  Digital inclusion for all

  Patrick de la Hamette, engineer, is working in the social security sector and wants to help others in a concrete and practical way. A few years ago, he started volunteering and co-founded a non-profit organisation to support digital inclusion. He had not realised how big and satisfying this project would become.

  You might want to read these

  The story of Mounir

  #EUandME Thanks to the EU, Mounir was able to talk with equal terms with web giants across the world and progress Europe’s internet legislation.

  Technology for everyone: A collective dream that generates low-cost offers

  When José was 19, he asked his parents for a smartphone, but they said no. As a result, he started searching for cheaper alternatives and decided to buy a second-hand mobile phone. Subsequently, he came up with the idea of creating Forall Phones, which allows everyone to access second-hand...

  The Story of Kaya

  #EUandME Thanks to the EU she is able to run her business from anywhere due to speedy internet access and access training in order to improve her skills.

  Με τι άλλο παθιάζεσαι;

  Υπάρχουν 1,8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

  Τι αναζητάς στο διαδίκτυο;

  Νέες συνταγές από τον αγαπημένο μου σεφΘέσεις εργασίας -Ψάχνω για τη δική μου χρυσή ευκαιρία

  Τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο: