Λήψη εκπαίδευσης

Υπέροχα!
Χαίρομαι που έχεις πάθος με το θέμα
Εκπαίδευση
Δες όλα τα θέματα
ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΥ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εκπαιδεύσου, απόκτησε σημαντικές δεξιότητες και προετοιμάσου για το μέλλον

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα σχολικά μου χρόνια μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά η ανάγκη μου για εκπαίδευση όχι. Αναπτύσσοντας τις ικανότητές μου μπορώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις, να προσαρμόζομαι στις νέες επαγγελματικές προκλήσεις και να βελτιώνω τις προοπτικές μου για απασχόληση. Για να με βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, η ΕΕ χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και προγραμμάτων, όπως το Erasmus+. Έτσι, μου δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσω στο μέγιστο τις επαγγελματικές μου δυνατότητες.

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με μπερδεύουν έννοιες όπως "κωδικοποίηση" και "μαζικά δεδομένα"; Για να προετοιμαστώ ώστε να εργαστώ στον ολοένα και περισσότερο ψηφιακό κόσμο μας, μπορώ να καταρτιστώ σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, από βασικές γνώσεις στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών μέχρι τα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μέσω της πρωτοβουλίας Digital Opportunity Traineeships (Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακής Ευκαιρίας) της ΕΕ.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ

Είμαι τύπος που προτιμώ την πράξη από τη θεωρία; Από τον αγροτικό τομέα μέχρι την ανθοκομία, υπάρχει μια τεράστια γκάμα πεδίων που προσφέρουν πρακτική άσκηση. Εάν επιδιώκω να αποκτήσω πρακτική εμπειρία και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο αντικείμενο εργασίας μου μέσω μαθητείας ή πρακτικής άσκησης, μπορώ να αναζητήσω σχετικές ευκαιρίες με τα προγράμματα Εγγυήσεις για τη Νεολαία ή Erasmus+.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Το διάβασμα μιας συνταγής, το μέτρημα των ρέστων σε ένα κατάστημα ή η χρήση του διαδικτύου συχνά δεν είναι τόσο απλά αν δεν υπάρχουν βασικές δεξιότητες. Περίπου 70 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δυσκολεύονται να διαβάσουν, να γράψουν, να κάνουν υπολογισμούς ή να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία. Για να προοδεύσω, μπορώ να παρακολουθήσω μαθήματα της πρωτοβουλίας "Διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων", ώστε να αποκτήσω τις βασικές δεξιότητες που χρειάζομαι για να επιτύχω.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (ΕΠΕΠ) επιτρέπει στους ανθρώπους σε ολόκληρη την ΕΕ να κατανοούν τα προσόντα μου -που σημαίνει ότι μπορώ να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου με τη βεβαιότητα ότι μπορώ να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου σε όποια χώρα της ΕΕ επιλέξω να εγκατασταθώ. Μπορώ να παρουσιάσω τις δεξιότητες και τα προσόντα μου στο πρότυπο βιογραφικό Europass, ώστε να υποβάλω εύκολα αίτηση για εργασία ή εκπαίδευση σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Πώς λειτουργεί

Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και το ίδιο συμβαίνει με τις δεξιότητες και τα προσόντα, που χρειάζομαι στην εργασία μου. Για να με βοηθήσει να συμβαδίζω με τις εξελίξεις, η ΕΕ συνεργάζεται στενά με εθνικές κυβερνήσεις, εργατικά σωματεία, εργοδότες και εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνω σήμερα, αλλά και να κατανοεί ποιες δεξιότητες θα είναι σημαντικές στο μέλλον. Σε θεωρητικό ή πρακτικό επίπεδο, παρέχονται ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου και του προγράμματος Youth Guarantee. Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει επίσης 14,7 δισ. ευρώ, για να μου παρέχει ευκαιρίες μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ανταλλαγής και εκπαίδευσης, βοηθώντας με να ανανεώνω τα προσόντα μου και να διατηρώ το βιογραφικό μου ελκυστικό για τους μελλοντικούς εργοδότες. 

  Το γνώριζες ότι

  93 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

  /euandme/file/709_eltraining.png

  Ο αριθμός των Ευρωπαίων που είναι ενταγμένοι στο εκπαιδευτικό σύστημα, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως τις μεταπτυχιακές σπουδές.

  21 %

  /euandme/file/708_eltraining2.png

  των εργαζομένων στην ΕΕ εκτιμούν ότι τα προσόντα τους θα θεωρούνται ξεπερασμένα την επόμενη πενταετία.

  43 %

  /euandme/file/707_eltraining3.png

  των Ευρωπαίων πολιτών δε διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

  58 %

  /euandme/file/706_eltraining4.png

  των Ευρωπαίων μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαθαίνουν 2 ή περισσότερες ξένες γλώσσες.

  ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΕΞΥΠΝΑ

  /euandme/file/705_eltraining5.png

  Μπορώ να αναπτύξω την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη και τις γλωσσικές μου δεξιότητες, συμμετέχοντας σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής, όπως το Erasmus+ ή το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

  Director's Video

  /euandme/file/22682_elΤο κλειδί: μια ταινία μικρού μήκους #EUandME σε σκηνοθεσία Βαλερί Μουλέρ και Ανζελάν Πρελιοκάζ

  Το κλειδί, σκηνοθεσία Βαλερί Μουλέρ και Ανζελάν Πρελιοκάζ

  Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης επιθεώρησης ασφαλείας σε ένα εργοτάξιο, χτυπά η καταστροφή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεργαστούν για να βάλουν τάξη στο χάος. Αλλά δεν είναι όλοι εκεί…

  /euandme/file/22682_elΤο κλειδί: μια ταινία μικρού μήκους #EUandME σε σκηνοθεσία Βαλερί Μουλέρ και Ανζελάν Πρελιοκάζ

  /euandme/file/22683_elΤο κλειδί: επίσημο τρέιλερ #EUandME

  /euandme/file/22684_elΠίσω από τις κάμερες στο Κλειδί: την ταινία μικρού μήκους #EUandME

  Digital stories

  The story of Vincenzo and Katrin

  #EUandME Thanks to the EU they were able to utilise the Erasmus for Young Entrepreneurs initiative to launch their start up and expand abroad.

  You might want to read these

  Living the dream; I became a dolphin trainer in the Caribbean.

  While at secondary school, Marielle Robien got a work placement in a zoo on the island of Tenerife. To be able to go, she applied for financial support via Erasmus. Thanks to the experience she gained, Marielle is now living her dream, which is working as a dolphin trainer in Punta Cana in the...

  "Πώς η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με επηρέασε προσωπικά και επαγγελματικά"

  Όταν ήταν ακόμα στο λύκειο, συμμετείχε στο πρόγραμμα Comenius της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινώντας ένα ταξίδι χωρίς τέλος, με συνεχή εξέλιξη. Μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, έζησε και εργάστηκε στην Ισπανία και το Λουξεμβούργο, ενώ ταξίδεψε συνολικά σε 16 Ευρωπαϊκά κράτη. Αυτή είναι η ιστορία της...

  "I am an Erasmus child"

  Rebekka's parents met while studying abroad in France. Both her parents took advantage of the ERASMUS scheme, enabling them to spend a semester abroad. This EU programme allows students to live, study or complete an internship in a European country for a period of 3 to 12 months. Not only did...

  Με τι άλλο παθιάζεσαι;

  Θέλεις να ανοίξεις ένα καφέ με γάτες ή να γίνεις επαγγελματίας οινοκριτικός;

  Στην ΕΕ, οι ευκαιρίες είναι έτοιμες για να τις αρπάξω.

  Σε ποια χώρα θα εργαστώ στη συνέχεια;Τι θα κερδίσω;

  Ρίξε μια ματιά αν έχεις όρεξη να εξελιχθείς: